2012. április 3., kedd

Rálátás a megtett útra


Újra eljött  a hétvége, és annak próbája, hogy érdekel-e engem ez a nordic walking téma, vagy csak kihunyásra ítélt fellángolás, mint már néhány elhatározás eddigi életemben.
Jelentem, alig vártam, hogy kezembe vegyem a botokat, és amolyan tavaszi szél vizet áraszt, friss áprilisi időben elinduljunk. Éreztem, ahogy száll ki belőlem a sok nem szeretem gondolat, mielőtt bekötné az izmaimat, a szemem pedig már nagyon akarta azt a látványt, amit találtunk pár km-re az otthontól.
Cél csak annyi volt, hogy visszataláljunk majd egyszer az autóhoz, egyébként meg, amerre vitt a lábunk...
Azt sem bántam, hogy egy kisebb dombra felérve átláttam mindazt, amit addig megtettem. Ezt sem mindig mondhatom el, pedig szükségem lenne a megtett útjaimra történő gyakoribb rálátásra.
Olyan zűrös volt a hét a munkahelyen, otthon, az országban, hogy gondoltam én is arra, amit Biedermann Izabella írt a blogjában, hogy talán zsákot kellett volna húzni a fejére :-), végül  én "csak" sapkát húztam a nagy szél miatt, de a délelőtti hóesés már nem ismétlődött meg délután.
Azt is elmondhatom, amit eddig ritkán, hogy én fáradtam el később, és nem M.
Történnek még csodák!

23 megjegyzés:

  1. Szép helyen jártál. A nordic walking technikájáról lehet tudni valamit? Leírható, vagy olvasható?

    VálaszTörlés
  2. Aha, tényleg jót tesz időnként visszatekinteni, végignézni, ha kell, a tudomásul vett tények birtokában netán átgondolni a jövő érdekében.

    VálaszTörlés
  3. Méghogy nem vagy kretaív Éva! :) Ezek a képek valami csodálatosak!:)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű,gyönyörű minden!: írás,gondolatok, fotók!!!!!Kell az,hogy kifújja belőlünk a jó levegő a gondokat!

    VálaszTörlés
  5. gyönyörű képek, gyönyörű táj

    én ugyan a nordic walking-ot, míg élek nem fogom megérteni, látom gyalogolni idős embereket, amint hadakoznak vele, nekem ez olyan, mint a kerekeken vonszolt bőrönd, attól is féle, hogy rám tolják, belebotlok, stb...:(

    azt gondolom azok mondanak rá jó dolgokat, akik árulják:)))))

    VálaszTörlés
  6. már becsuktam a gépet, de visszajöttem, mert az járt a fejemben, hogy talán félreérthető voltam, szóval ez a bot - szerintem - sport eszköz, és ha valaki sportolásra használja, lehet jó hatása (naná), de
    hogy - ahogy sokat látom - egy egyszerű sétához is vonsuzolják magukkal, és azzal piszkálják az avart, meg húzzák maguk után: ettől rosszul vagyok, és felbotlok benne:((


    (most sem lettem kedveltebb, tuti):))))

    VálaszTörlés
  7. Nekem is kellene egy sétálópartner, aki naponta kényszerítene!...
    Az átvitt értelemebeni visszatekintésre ott van a "Füzet"... Kell, az biztos, kapaszkodó az is, mint a bot.

    VálaszTörlés
  8. Marvin, egy ismerős megmutatta a technikát, amúgy meg azt mondta, mindenki maga jön rá a mikéntjére. Vasárnap már rá is jöttem.:-)
    Majd egyszer az ismerőssel megyek egyet, akkor még többet tanulok tőle. Mozgatja a hát, a vállizmokat, és nagyobb, tempósabb menésre kényszerít, mint az egyszerű, lusta séta, és mégsem futás. Azt a gerincem miatt nem ajánlott.
    A hely itt van 6-7 km-re, Balf határában.

    VálaszTörlés
  9. Stali, szeretném mindig azonnal tudni, hogy jól cselekedtem-e,de ez leginkább később derül ki.Ez jutott eszembe, amikor az összes kacskaringót láthattam, amit megtettem, láttam közben a kezdetet és a véget. Amúgy ez az "élet dolgait" nézve nem így van.:-)

    VálaszTörlés
  10. M. fotózgatok, szeretem is, amúgy nem vagyok tényleg kreatív. Olyan értelemben, amit látok végeredményként néha kreatív blogokban.

    VálaszTörlés
  11. Katalin, a kommented végével kezdem: Miért is nem lettél kedveltebb?
    Azt hiszem számomra az izületeim és a gerincem miatt a kiadós séta a jó sport( és az úszás).A két bot használata izületkímélő viszont az izmokat a tempós séta megmozgatja, nagyobb lépésekre is kényszerít, de mégsem futás.
    Sok kilométert megtettünk, és nem fáradtam el úgy, mint egy avarkapargató sétában bot nélkül, meg sem botlottam, nem is vonszoltam őket, viszont utána jó kis izomlázam lett, olyan helyeket is megmozgatott, amit máskor nem mozgatok. ( kar, váll, hát pl.)
    Lehet, hogy csak placebo nálam az egész, de én most élvezem a sétáim a két bottal, és ez a lényeg!

    VálaszTörlés
  12. Marvin, az interneten elég sokat lehet olvasni róla, videók is vannak, én azokat nézve is tanultam. Az egyik lényeg, hogy ahogy mész a két lábfej közé tedd a botot oldalt( de ne közel, mert akkor tényleg jön a botlás), a másik, hogy ne szorítsd a botokat görcsösen, hanem az ujjaidat emeld fel a botról lépés közben.Amúgy meg nem kell görcsösen ragaszkodni a szabályaihoz bizonyára, mert akkor begörcsölsz rajta. Rá lehet érezni!:-)

    Nézd a kezét és a lábát, ez most angol, de talán találsz magyarul is:

    http://tura.network.hu/video/nordic_walking/a_nordic_walking_technikaja_angol

    VálaszTörlés
  13. Flora, M-nal csak hétvégén sétálok, most az a következő lépés, hogy önmagam is rákényszerítsem kb. egy órás sétákra. Összecsukható, összetolható botokat vettünk, beteszem egy hátizsákba, és bárhol elővehetem.
    Lehet, hogy egyszer ráunok, most még nem, addig is jó. Az a bizonyos barát már nyugdíjas, 2-3 naponta sok km-t megy, és nagyon jó neki is.

    VálaszTörlés
  14. Itt is van egy használható link:

    http://www.eurowalk.shp.hu/hpc/web.php?a=eurowalk&o=tqC6evEYA7

    VálaszTörlés
  15. Flora, nincs senki akivel megbeszélhetnéd, hogy mentek egyet? Akár nordic walking, akár csak séta? Hátha van, csak eszébe sem jut társat keresni, és egyedül ő sem indul el. Most jöttem vissza egy közel egy órás sétáról. Ahogy leütöttem az utolsó betűt az előbb, azonnal indultam is.

    VálaszTörlés
  16. csak városon kivül használható?! (én Etka anyónál láttam először,mikor egyszer együtt utaztunk IC-n)

    VálaszTörlés
  17. Én is gondoltam már a botra,előbb-utóbb kelleni fog.Csupa jót hallottam róla, és nekem is a gerincem miatt kellene.
    Köszönöm a linkeket!

    VálaszTörlés
  18. Flora, tegnap egyedül tettem egy órás sétát.:-)
    Aliz, én városon kívül használom. Levegő is jobb, tér is nagyobb, és nem ütközöm bele senkibe.3 pernyire vezet a lakásomtól ki egy út kertekhez, földutakhoz, vagy busszal felmegyek a Lőverekbe, vagy hétvégén M-nal autóval ki a legközelebbi falu határába.
    Mammka, régóta a fejemben van a nordic walking, halogattam, halogattam, aztán egyszer csak indulás a boltba botot venni! Kifogás mindig van, de most az elméletet gyorsan átültettem a gyakorlatba. Linkeket szívesen hoztam, de van sok info fenn a neten még, ha egyáltalán szükséges.

    VálaszTörlés
  19. jaj, az az útelágazás! De gyönyörű...

    VálaszTörlés
  20. Balra indultunk el végül, és szép volt a folytatás.:-)

    VálaszTörlés
  21. Én is nagyon szeretem a nordic walking-ot.Jó levegő és kellemes,jóleső fáradság.
    Én nem tanultam,vettem botot,és elindultam.
    Futni én nem tudok és nem is szeretek.Nekem is az úszás és ez a lendületes séta az,ami kikapcsol,feltölt és jólesően megmozgat.És a kerékpározás,főleg mert akkor a kislány is jöhet velem.

    És ilyen séták alkalmával annyi mindent látok,ami amúgy fel sem tűnne az autóból.

    VálaszTörlés
  22. Tálaló, örülök, hogy neked is jó véleményed van a nordic walkingról.Én is gondolkoztam azon, hogy tanulni kell-e ezt egyáltalán, de aztán mégis érdeklődtem baráttól, és internetes videót is bevetettem.
    Nagyon szeretek én is közben nézegetni, nagyon szép a természet.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu