2011. május 11., szerda

Szombat délutánunk

Szombat délután felmentünk a közeli Bécsi-dombra.
Neve a mellette lévő Bécsi útra utal, amely a  határ vezet, utal az osztrák főváros közelségére is. Az ottlétünk igazi oka az volt, hogy a nagyobbik fiú, Markus ki akarta próbálni az apja objektívét, ami már az övé pár napja. Ha van egy kis domb valahol, ahonnan rá lehet látni a városra- sőt, kicsit messzebb is, mint máshonnan-, akkor lehet a géppel próbálkozni. Én is próbálkoztam,:-) de az én automata gépem nem visz messzire, de annyira azért igen, hogy néhány képet elkattintottam. Egyszem parkoló piros autó a mienk, nem volt gond a parkolóhellyel, volt bőven! Ez is tetszett, semmi keresgélés, tobzódtunk a helyben.
Majd irány a határ, még mindig élvezet, hogy nem állít meg minket senki.
Elmentük a közeli Mattersburgba, ahol M. végezte a 8 osztályos gimnáziumot.Osztálytalálkozója lesz 21-én, kicsit visszamentünk a múltjába nosztalgiázni, megkerestük a gimnáziumot, az éttermet, ahol az iskolai gyülekezőés  a mise után vacsoráznak.
Az úton odáig sok a szélerőmű. Ausztria erősen atomenergia ellenes.Nincs is atomerőművük a népszavazás annak idején leszavazta az építést. Amúgy meg néztem a zöldellő vetéseket, a szántásokat, mindent.
Mattersburgból a pár km-re lévő Wiener Neustadta mentünk. Markus haza akart menni aznap este, így az ottani vasútállomásra vittük.Volt még a vonat indulásáig idő, egy kicsit körülnéztünk a  városban, és fagyiztunk is.
Dolce vita! :-)
A főteret is szemrevételeztem. Voltunk itt párszor már, Wiener Neustadt főtere ismerős, de kiéltem a főtér mániám legalább újra.Igaz, hogy nekem cseh főtér mániám van.:-)))
Van valami a vasútállomásokban, ami továbbra vonz. Az utazás lehetősége, az érkezés megnyugtató jelenléte.Csomagok, emberek, ölelések, a megafon hangja, információk, melyek beindítják a fantáziát.



Én annak idején mikor sokat vonatoztam csomagokkal lépcsőztem, sorba álltam a pénztárnál jegyért. Itt is -mint sok más helyen- mozgólépcső, jegyautomata. Személytelenebb minden, de határozottan kényelmesebb, mint az én megboldogult ifjúkoromban. Átadtam magam az állomás hangulata élvezetének. Szeretem.
Ami tetszett, hogy Markus vonata Prágába ment eredetileg és az Antonin Dvorak névre hallgatott. Bécsben volt pár perc alatt, a fiú csak addig ment természetesen. Élvezettel néztem a vonaton és az állomás kiírásán a "hl.n." rövidítést. Nem hiába járunk Csehországba!:-) Hlavni Nadrazi= főpályaudvar. Láttuk is, és a nevet is megtanultuk Prágában. Büszkén feszítettünk mi, nagytudásúak, vagyis M. és én!:-) Markus csak fülelt, hogy mi mindent tudunk, pedig az egyik prágai úton a fiúk is velünk voltak.
Majd indulás haza egy újabb kis városnézés után. Du. 3 után indultunk a lakásról, 7-re itthon is voltunk újra.
Erről megint más jutott eszembe, de arról majd máskor.

16 megjegyzés:

  1. A szürke sokablakos épület a gimnázium, utána a sárga feliratos régi épület( mögötte újakkal) az étterem Mattersburgban. Az ezeket követő képek, fagyizás, templom, szűk utcák, porcelánüzlet kirakata és persze az állomás Wiener Neustadtban van.Éppen csak pár hangulat.
    Az én fagyim az Amarettoval átitatott meggyes fagyi volt. Csak a rend kedvéért közlöm.:-) Kész csoda, hogy nem hízom vissza a leadott kilókat!

    VálaszTörlés
  2. Azok a fagyis képek!... Én még a tányért is kinyalogatnám! (Különben az szokott a legjobb lenni, mert ott összejönnek az ízek.:))Ja, így diéta közepén üdítő látvány!

    VálaszTörlés
  3. Tipitá!
    Hogy állsz a diétával? Mennyi kg ment le eddig rólad? Vagy korai a kérdés?
    Tányérnyalás? Ha nem lett volna annyi ember körülöttem talán bele is megyek, így viszont lett volna bőven nézőm!:-)))
    Kihagytam! Otthon sem nyalogatom, nyilvános helyen pláne!:-)
    De az ember eljátszik a gondolattal...
    Van ott egy kávéscsésze-féle maszatosan. M. fagyijához tartozó akármi volt benne vaníliás-likőrös ízzel.Nem kávé volt, azt hittem pedig, de M. felvilágosított, sőt, meg is kóstolhattam.
    Cserébe kapott a meggyemből.

    VálaszTörlés
  4. Ó hát én erre mentem Bécs fele...annyira mennék még.

    VálaszTörlés
  5. Ó, hát én meg ismerek két soproni srácot, mindketten az ÖBB-nél dolgoznak és hozzák-viszik a vonatokat Sopron-Bécs között. Talán az egyik vitte Markust is haza...

    VálaszTörlés
  6. Azért jó Sopron felől átmenni, mert nem olyan kiáltó a külömbség.
    Az a mini adag fagyi természetesen diétás volt, gondolom :-)))
    Nagyon kellemes hétvégéid vannak.
    M. fia nagyon csinos fiú, ebből következtetek, hogy a papa is:-)
    (Az eddig látott fényképrészletekből még nem tudtam magamban összerakni, mert hol egy láb, hol egy kéz, hol egy hát..)

    VálaszTörlés
  7. Kovtama, akkor ismerős a terep. A Bécsi domb nevű kis kiemelkedést is láttad ezek szerint,legalábbis elmentetek mellette.

    VálaszTörlés
  8. Nóri, milyen érdekes, én is ismerek mozdonyvezetőt, de csak a netről.
    Néha jön ide is, Balkezesként ír itt.Nem néztem meg a mozdonyvezetőt, pedig van amikor megnézem ki fogja vezeti a vonatom. Most nem az "enyém" volt a vonat, de ez nem számít.

    VálaszTörlés
  9. Alterego, dehogy volt diétás a fagyi, szó sem volt erről.:-)Úgyis tudod!
    Kellemesek a hétvégék valóban, elintézzük az ügyeinket vagy csak kirándulunk a közelbe, akár a határ túlsó oldalára. m
    Matterburg is kb. jó fél órányira van, Wiener Neustadt pedig kb. 6 km-re Mattersburgtól, Ezért is tudunk gyorsan megfordulni.
    Én úgy gondolom, M. átlagos külsővel rendelkezik.Nem fogok hozni képet róla,nem hiszem, hogy örülne neki. Maradnak a részletek, ha mégis rákerül a képre.

    VálaszTörlés
  10. Elnézést, hogy kissé indiszkrét voltam, inkább humornak szántam. Mindenki annyit őriz meg a magánéletéből amennyit jónak lát.
    Én elég sokat, úgyhogy nincs jogom semmit firtatni.( Az is igaz, hogy ha valaki külsejére vagyok kiváncsi az sohasem a csinosságra irányul, sokkal inkább arra, amit a külső sejtet a belsőről.)

    VálaszTörlés
  11. Őszintén bevallom, nyilvános helyen nem, de otthon megteszem! Ami a tányért illeti. Amúgy látszik a képeken, hogy mindegyik isteni volt! Egy kiló biztos, hogy lement, pedig nagy kilengéseim voltak: házi tejből, túróból, kemencében sütött túrósbatyu este nyolckor!!?? Kihagyhatatlan! Annyira jó volt! Hétvégén pedig otthon voltunk az édesapámnál, aki a kedvemért tőtikét főzött! Már nagyon-nagyon óhajtottam, ennek sem tudtam ellent mondani. Meg más otthoni kajának sem. De ezek ellenére bizonyos fokig elégedett vagyok. Egyre több szoknyám, nagrágom lötyög rajtam. A diéta után is tartom a nincs nassolás, zabálás, este 6 után evés szabályait, és talán meg is tartom ezt az állapotot, vagy lejebb is megy a kiló.

    VálaszTörlés
  12. Szia, Jekler( új nevű Alterego)!
    Dehogy voltál indiszkrét. Nyugodtan érdeklődhetünk egymástól bármit. Én pedig leírtam, hogy hogyan szándékozom kezelni ezt az ügyet. Egész képet nem hozok, részleteket igen.:-)

    VálaszTörlés
  13. Tipitá, ezek szerint kilengésekkel is lehet egy kg-t fogyni. Nem
    e kilengésekkel öt kg-t két hét alatt. Én betartottam a szabályokat, mert fogyni akarok.A 2 diéta alatt lement 10 kg. Megérte, és még éhes sem voltam.:-)
    Igazad van, nassolás, zabálás kihagyása, 6 után semmi, nagyon hatásos.
    Apukád tőtikéje pedig kihagyhatatlan.Hogyan csinálja?

    VálaszTörlés
  14. A világon semmit nem változtattam, ma egyszerűen megbolondult a blogolós rendszerem. Valahogy visszavarázsoltam az "eredetit".

    VálaszTörlés
  15. Tipitá, annyira aranyos volt ez a fagyisóhajod:)))
    de tényleg hangulatos képek, meg kell hagyni:)

    VálaszTörlés
  16. Újra itt! Szerdán még ideírtam a legutóbbi válaszomat, utána nem tudtam használni a blogom, valami gond volt vele.Úgy tudom más blogokkal is.
    A blogspotosok javítottak( ahogy írják 20.5 órán át nélkülöztük az írást emiatt), elnézést kértek és türelmet is, ahogy jobb helyeken szokás.:-) Volt ez utóbbi, és íme újra visszakaptam a blogom.Köszönet érte!:-)

    Kati! Tipitá tényleg nagyot sóhajtott a fagyi láttán, én is nevettem magamban, mikor olvastam!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu