2011. május 26., csütörtök

Napjaim történései és gondolatai

Addig míg máshova nem tudok menni, írok a napjaimról. Nem teszek ez ügyben semmit, hátha valóban dolgoznak azon, hogy ki-be tudjak lépni a blogomba, sőt, írni is máshova. Ígérték!
Az "Ez van!" kategóriába helyeztem a helyzetet. Más dolgaim vannak.
Nézegettem pár anyajegyem egyik este. Elég jól elfértek eddig rajtam, aztán egyszer csak jött a felismerés, hogy talán lépni kellene. Felesleges aggodalmat nem akarok, de ha már befészkelte magát az agyamba a probléma, akkor indulni kell. Bőrgyógyász az egyik levételét javasolta, Nem sürgős, de ne legyen ott, mert nő, ha lassan is. Nem sürgős, de a sebésztre megvan a beutaló. Majd valamikor nyáron elindítom az ügyet, illetve folytatom.
Konyha felújításának ügye is  folyamatban. Lefixálva, ami kell: Festő-mázoló, burkoló, vízvezetékszerelő művelet előtt, művelet után, van "csempeleverő" és elvivő. A tapétaleszedő, állandóan takarító,  mindent elpakoló majd visszapakoló én vagyok!:-)
Dátum kijelölve, mikor viszik el a régi bútort, mikor az újat. Közben elkezdtem a pakolást, ami nem nagyon szükséges átraktam az ideiglenes, várakozó helyére.Ha jól számolom június végére minden lezajlik. Jöhet az erkély rendbetétele...
Írom fent, hogy lefixálva egy-egy dátum. Semmi sem biztos soha. Önmegismerő folyamat a felújítás is. Nehezen viselem, ha valamit elrendezek, megígérik, és mégsem úgy van. Könnyebben kellene viselni?
Kolléganőm ismételgeti: "Jegyezd meg, csak magadban bízhatsz, neked kell mindenben intézkedni." Akkor nem ér csalódás.
Így is ér, de a "Magad Uram, ha szolgád nincsen" tény rögzítése fontos.
Popper Péter is újra veri belém( most olvasott interjú), hogy a világ állandó mozgásban van, ne akarjunk a külső-belső változásokban görcsösen stabil pontot keresni.
Pedig olyan jó, ha van. És mégis sulykolom, hogy magamban bízom, én intézkedem, és nincs igazán stabil pont. Így kell elfogadni. A változó világgal, benne a saját változásommal békét kell kötni.
Aztán ott a Salamon király gyűrűjébe is bevésett gondolat: "Minden elmúlik!"
Ez is. Nem is biztos, hogy jó. Mert a jó is elmúlik!:-)
Tehát jön az elfogadás, és a Zen bölcsesség: "Ami jön fogadjátok, ami megy engedjétek!"
Már megint az elmélet, és utána jön a gyakorlat. A kettő egyszer csak harmóniában lesz. Lehet, hogy már van is?
Észre kell venni!

16 megjegyzés:

  1. Hát nem unatkozol, az biztos!
    Blog probléma ügyben hová írtál? Múltkor nekem is volt ilyen esetem, mint most Neked, de nem tudtam, kihez kellene fordulni, így némán vártam a javulást...ami végül is megtörtént, de azért jó lett volna erről konzultálni hozzáértővel.

    VálaszTörlés
  2. Nem írtam sehova én sem, mert nem tudtam hogyan kell.Illetve írtam, de nem jelent meg végül.Időm meg nem volt bogarászgatni.
    Bizonyára én hibám,hogy nem tudom, hogyan kell, mert sokan írtak a jelenlegi problémáról. Okosabbak!
    :-)(Angolul megy minden egyébként.)
    Ha bemész a blogod Irányítópult-jába, van ott egy sáv olyan rögtön fönt jobbra (nekem zöld háttérrel, talán másnak is), hogy "Problémák bejelentése". Arra kell kattintani.
    Én is várok most.Múltkor is mikor más probléma volt, kellett pár nap nekik a javításhoz.
    Nem hiszem, hogy személyesen egyenként kell bejelenteni, mert múltkor sem jelentettem, mégis az én bajom is megoldódott a többiekével.

    VálaszTörlés
  3. Én sem tudok írni mindenkinek! Még a saját blogomra sem!!

    VálaszTörlés
  4. Teszek egy próbát, talán sikerül elküldeni a bejegyzést.
    Jártunk már Sopronban, de az arborétumba nem jutottunk még el.
    Kedves az a kis kék len-virág!

    Nálunk is ki-be járnak mostanában
    a mesterek! Sajnos, nem nagyszabású felújítás céljából jönnek, csak
    karbantartási munkákat végeznek.
    De minden munka felfordulással és piszokkal jár.
    Aztán olyan jó, amikor minden kész!

    VálaszTörlés
  5. Tipitá, Kati!
    Akkor sikerül elküldeni a megjegyzést, ha elküldés előtt nem kell bejelentkezni a saját blogba a Google fiókon át.Van, ahol kell, van ahol nem.
    Ha kell, akkor van a probléma, mert nem lehet. Ez a bibi éppen!
    Vagyis nem lehet ki és bejelentkezni a saját blogba. Aztán ez hozza a komment gondot is.
    Kati, akkor nektek is kitartást és erőt a munkához!Utána jön az élvezet és az újabb feladatok!:-)

    VálaszTörlés
  6. Ami eltűnt, majd ha rendezik a hibát, vissza fog kerülni. Változatlanul a Google Chrome-ról írok.
    Közben itt is megy a tatarozás nevű őrület. Sajnos nem látszik a vége.
    minden mozzanat újabb és újabb gondot hoz.Sajnos engem nem vigasztal a "majd meglátod milyen jó és szép lesz ha készen lesz " :-(((

    VálaszTörlés
  7. Alterego, ismerem az érzést, hogy milyen jó, ha egyszer készen van valami, és nincs vele már gond. Tehát tudom, de még én sem nem érzem!!!:-)Bizony, bizony a kettő nem ugyanaz.
    Egyébként egy felújítás egy láncreakció. Az is bekerül a folyamatba, amire nem is számítottunk. A naptáramba már nem fér több feljegyzés, időpont, telefonszám, emlékeztető.
    A Google Chrome-ot le kellene töltenem, hogy használjam, de most nem foglalkozom vele. Majd ha nagyon kell. Az is benne van a hibabejelentésekben, hogy valóban csak ott a gond, akik a sima Google-t használják ki- és belépésre.
    Megoldások vannak,lesznek vagy általunk megcsinálva vagy tőlünk függetlenül, de nekem most indulnom kell munkába este 10-ig.
    Tehát ezt az ügyet másra hagyom!:-)

    VálaszTörlés
  8. Igen, a Google Chrome-ot le kellene használni, egyébként dühítő, mikor egész nap nem tudtam senkihez szólni, mert nem engedett belépni, a saját blogomon mások üzijét el tudtam olvasni, de küldeni semmit, próbáltam hogy bejelentkezés nélkül a névtelen névvel(:), de akkor meg magyarázkodni kellett,,,rossz mikor bénánk érzem magam:(

    VálaszTörlés
  9. Katalin!Letöltöttem a Google chrome-ot.Most azt használom, és tudok vele másnál is írni. Köszönöm az ötletet másnak is, neked is.

    VálaszTörlés
  10. Tegnap ugy elfaradtam, hogy nem lattam a mosoly jeled az onzosegnel:)Ma meg ugy erzem kivulallo vagyok, mert nalam nincs problema, es nem tudok segiteni, pedig szeretnek:)

    Az anyajegyekkel jo, hogy nem varsz, ugy hallottam mar nagyon gyors,egyszerusitett procedura.
    Es persze teljesen magamra ismertem abban, hogy en sem szeretem, ha az adott idopont nem teljesul, megha valtozik is a vilag..

    Szia Eva:)szep napokat!

    VálaszTörlés
  11. Évikém! Nem akarom a blogod szinvonalát rontani, de mivel emlitetted a konyha átalakitását, adnák egy tippet, olcsón lehet kapni barkács boltban takaró fóliát. Az ajtókat azzal vontam körbe, igy sokkal kevesebb por ment be a szobákba. Tudod nemrégen ujitottam fel a fürdőszobámat, nagyon hasznos volt nekem is. A fólia szélét vastag cellukszal körberagasztod. Sok munkád lesz, de meglátod milyen jó lesz az szép, új konyhádban főzöcskézni.

    VálaszTörlés
  12. Ágnes, nincs is olyan nagy jelentősége a mosolyjelnek és annak a szónak.
    Tulajdonképpen szeretek itthon lenni akár blogban, akár a valóságos otthonomban.Most hogy látogatásokat nem tudtam tenni, bekuckóztam magam, és elvoltam "itthon", a saját blogomban.:-)

    VálaszTörlés
  13. Zsókám, köszönöm, hogy írtál róla. Takarófólia mindenféleképpen lesz itthon, hiszen mennyezetfestés is lesz. Igazi nagy porral a csempeleverés jár majd, bár a tapétaleszedés sem semmi.A csempeleverés után az alatta lévő betont géppel egyenesre kell csiszolni.Fog szállni a por!De még hogy!
    Majd használom a fóliát az ajtók bevonására is.A szobákat is meg kell védenem a portól valóban.
    Élvezed a fürdőszobát azóta? Milyen színű?

    VálaszTörlés
  14. Szia Éva!
    Biztos helyreállítják nemsokára a hibát. múltkor nekem az egyik bejegyzésnél tűnt el minden komment (kivéve a tiéd:)és nem lehetett megjegyzést tenni. Pár nap múltán helyreállították, nem kellett tenni érte semmit.
    Jó olvasni ezeket a gondolat-bejegyzéseket,olyan mintha ott ülnék melletted a mécsesnél egy tea mellett és mesélnél.

    VálaszTörlés
  15. Ciripbogár, én is kivárom, míg megjavítják, és akkor visszatérek talán a rendes Google-hoz. Bár, Zsóka volt olyan kedves, hogy leírta nekem, hogy kell a Google chrome-ot kezdőlapként beállítani, és így már tetszik a dolog.:-)
    Nehezen fogadom a számítógépben az új dolgokat. Tudom is, hogy miért. Nem vagyok nagy zseni a számítógéppel kapcsolatban, aki virtuóz módon kezeli az új dolgokat. Örülök, ha egy dologhoz hozzászokom, és aztán azzal jól elboldogulva helytállok ezen azokon a területeken, ahol kell.
    Amint borul az egyensúly, valami elromlik, akkor én is borulok.:-) Ha nagyon kell, akkor beépítem a tudásomba az újat, és egy idő után már nem is tudom miért féltem tőle. De addig egy nagy stressz az egész, amit nem szeretek.
    Sokat tanulok a magam próbálgatásaival, de ha valaki segít nekem azért különösen hálás vagyok.
    Tehát, Zsóka, köszi újra!
    Ciripbogár, amúgy én is úgy érzem néha, hogy a blogosokkal együtt teázom, kávézom, beszélgetek. Hihetetlen, mennyire megszokhatjuk egymást.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu