2024. szeptember 24., kedd

Találkozások

Vasárnap M. fiai, a hozzájuk tartozó feleség és a barátnő jött hozzám látogatóba. Ebédeltünk egy kedves étteremben, utána kávéztunk, sütiztünk, és beszélgettünk nálam. Jött a pici fiúcska is, aki aznap volt 4 hónapos. Kis izgő-mozó, olyan, mint egy hátára esett bogárka, aki kalimpál a lábaival, ő az ökölbe szorított kis kezeivel is. Közben gügyög, hangosan nevet, kacag, már ha hasra fordítják felnyomja magát, és megemeli a fejét is. Szépen fejlődik, ahogy mondják a szülei, ő a napsugár az életükben.
Ma délután egy barátnőm jön hozzám. Már mióta tervezzük, hogy így lesz. Egyszer nagyon meleg volt, egyszer nagyon hideg és esős az időjárás. Volt úgy, hogy ő utazott el, volt úgy, hogy én. Nem tudtunk összejönni, valami miatt mindig halogattuk  a személyes találkozást. Most végre megvan az időpont, és nagyon örülök, hogy együtt lehetünk. Majd beszélgetünk, utazós képeket nézegetünk, eszegetünk, iszogatunk, és közben lassan ránk esteledik.
Volt kiknek teríteni, elővenni a szüleim nászajándékba kapott csészéit, volt és van kiket örömmel várni, figyelni, mikor szólal meg a csengő, mikor állhatok ki az ajtóba, és nézhetem mikor bukkannak fel a lépcsőn. Hozzám jönnek, az egyedüllétemet megtörik, és már nem csak WhatsAppon, Messengeren és telefonon vagyunk kapcsolatban.
A forró, nyári napok és az azt követő hideg eső után eljött az arany középutas, napsütéses, a langyosan meleg ősz, az egyedüllét után társaságban vagyok, a csend után szavakkal, nevetéssel is múlik az idő. 
Jó, hogy kiegyenlítődik minden, így lehet élni, így jó lenni, örömmel, békében, társaságban is.



10 megjegyzés:

  1. Kedves Éva, kb. minden benne volt a bejegyzésedben, aminek én is örülök, felvidít egy időre, s előkészíti az ugyancsak nélkülözhetetlen egyedüllétet, ami az íráshoz, elmélyedéshez szükséges, ugyanakkor táplálja is azt... Most nekem is volt benne részem 6 napig megszakítás nélkül! Benne vagy az arany középben, ahol majdnem minden kiegyenlítődik...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rózsa, milyen jó, hogy 6 napig megszakítás nélkül valakikkel voltál. Tudom, hogy örülni tudsz a társaságnak. Most biztosan el tudsz majd mélyedni az írásban, ha egyedül maradtál. Az arany középre szükség van, a szélsőségek megviselik az embert. Van amikor tehetünk mi is valamit a középútig, van amikor tehetetlenek vagyunk. Lásd időjárás. Valahogy védekeztünk ez utóbbi ellen, de az elfogadáson van inkább a hangsúly. Az egyedüllét elfogadása nehéz, de szerencsére tudunk is tenni valamit az elkerülésére.

      Törlés
  2. Dear Eva,
    I am glad for you that you had visits and company. For my part I am waiting for Friday evenings when my husband is off from work, I can take the car and go out during the week but on my own it is not fun.
    My daughter is back from two eek hiking in Norway and I had her on the phone yesterday and we will organise our Autumn brunch with her and her husband.
    Our son should come for Xmas for a week, but not sure.
    Today, I have been cooking and this afternoon resting!
    😌 have a nice afternoon. Hugs Catherine

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello Catherine, I am also glad that I had and still have company. I am alone a lot, and it is always a pleasure to meet people. I know that you are often alone, and I understand if you look forward to Friday evenings. I can't walk much because my spine and hips hurt. How nice it would be to admire the autumn forest and walk. M. is coming home from France at the weekend. We can be together more.
      Enjoy the fall brunch with your daughter and her husband and I hope your son can come for Christmas. Rest this afternoon, I will be with my friend, as I wrote in my post. Hugs.

      Törlés
  3. Kedves Éva úgy örülök a boldogságodnak! Hogy meg tudod találni mindenben a szépet és jót. Tündéri lehet a pici Baba Ő igazán fényt tud hozni a mindennapokba. Ahogy látom nagyon kedves családja van M-nek és biztosan Te is nagyon kedveled őket. Sok sok ilyen csodás boldogságos napot kívánok a békés csendes napok után. Mert néha azok is jótékonyak.Üdvözlettel hűséges olvasód Zsike.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsike, köszönöm a hűséges olvasást.:) Igyekszem megtalálni mindenben a szépet és a jót, így tudom vinni a napjaimat egymás után. Kedvelem M. családját, a fiúkat már régóta, gyerekkoruk óta ismerem. Figyeltem, és örömmel vettem, ahogy bővült a család. Most ez a pici baba nagy örömez okoz mindenkinek. Most csendes napok következnek, de ezekre is szükségem van. Minden jót kívánok neked is.

      Törlés
  4. A babázós órák különösen örömteliek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Márta, olyan jó volt ölbe venni, simogatni, vagy csak egyszerűen nézni a babát. Már az is örömöt okozott. Neked is kívánok unokázós napokat.

      Törlés
  5. "Rendeltetésünk nem magányos élet, hanem ... társalkodás" (Berzsenyi)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Juli, ezt tettem tegnap, és jó volt. Megbeszéltük, hogy gyakrabban megismételjük. Berzsenyinek egyébként igaza volt. :)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu