2024. február 14., szerda

Virágok

A Valentin-napot nem nagyon tartom ünnepnek. Aztán mikor virágot kapok, akkor úgy érzem, hogy mégis jó, hogy van ez a nap. Vízbe teszem az ajándékot, és napközben oda-oda nézek, hogy eszembe jusson az, aki gondolt rám.
Az a jó, hogy nem csak ezen a napon kapok virágot. Beszélnek szavak helyett is, míg velem vannak, különösen akkor, ha egyedül vagyok. 

11 megjegyzés:

  1. Glad you received flowers! I had roses too today. Have a nice quiet evening.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. It's good that we received flowers from the one we love. :) Have a nice, quiet evening, too.

      Törlés
  2. Szépeka virágok, a napról hasonlóan gondolkodunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már nem tudom elfogadni ezt az ünnepet, túl későn érkezett el az életembe. Kicsit idegen. A virágnak persze örültem.

      Törlés
  3. A mi generációnk számára, azt hiszem, ez a nap nem vált igazi ünneppé. De azért jó mégis, gondolni azokra, akiket szeretünk, akik velünk vannak, vagy épp távol és hiányoznak.
    Virágot kapni (és szedni is) nagyon örömteli. A Te csokrod, a vidám színeivel igazán gyönyörű.
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, ami generációnk már nem nagyon tud mit kezdeni ezzel a nappal. Talán a fiatalok jobban el tudják fogadni, és idősebb korukban is jobban sajátjuknak érzik majd. Mindenesetre jó volt virágot kapni, mert azt jelenti, hogy ezen a napon is gondoltak rám/ránk. Szeretek virágot is szedni, az utcák füvében is található pipitért különösen szeretem. Az egyik legegyszerűbb kis virág.

      Törlés
  4. Igen, ez is egy "idegen" ünnep, mint a halloween, az utóbbi időben kezd a mi generációnk is megbarátkozni vele, mondjuk én még nem annyira 😄 de nem tartom rossznak, a virág ajándék meg tényleg szép gesztus. A férjem is ajándékozott, Milka szív desszertet, hàààt, az édesség pont nem hiányzik, de azért begyötörjük lassacskán 😄😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem szeretem a halloweent. Számomra még annyira sem ünnep, mint a Valentin. Számomra a Mindenszentek és a Halottak Napja egy csendes, gyertyafényes, visszafogott, emlékezős ünnep.
      Mindenesetre a Valentin napi virágnak örülök. A Milka szív desszert is jó ötlet, és nem is annyira "begyötrős" talán. Azért lecsúszik a csoki mindig.:) Nekem legalábbis nincs ellenemre. A cukorbetegségem miatt vissza kell fognom magam, de szoktam azért rosszalkodni néha egy kicsit.

      Törlés
  5. G-től emlékezetem szerint tán sose kaptam virágot a 33 év alatt... Nem tudom, átlépte-e egyszer is egy virágüzlet küszöbét életében?... Könyvet, ékszert, karórát stb. sokszor, de virágot?...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs, R. voltam.

      Törlés
    2. G. másképp oldotta meg az ajándékozást. Kaptál könyvet, ékszert, karórát. Virágot nem, de mégis valahogyan kifejezte, hogy alkalmakkor vagy anélkül is gondolt rád. Mindenképpen becsülendő dolog.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu