2022. május 23., hétfő

Napjaim



Minden nap egyforma. 
A reggeli kávétól a délután 3-kor megevett almáig, az esti zuhanyozásig. Percre be van osztva az időm, még véletlenül sem tér el a megszokottól. Semmi nem változik, a  falak sem, melyek fogva tartanak. Csak néha mozdulok ki, mikor már nagyon be kell vásárolnom, hogy meglegyen itthon a mindennapi kenyér és más ennivaló. Néha el kell még mennem a fodrászhoz, a bankba, az orvoshoz, a gyógyszertárba... Sok pénzt költök taxira, a buszt nem tudom használni, gyalogolni sem tudok.
Mégis élni jó, az itthon békéjét élvezni, még akkor is, ha nem változik semmi. Csak néha sírom el magam, de itt van a papírzsebkendő az asztalomon, ha szükségem van rá. Nem szégyen a sírás.
Jó, hogy vannak blogok, tudom őket olvasni, töltekezni, más emberek gondolataival együtt lenni. Nézni a képeket, a látványokat, melyek őket veszik körül. 
Tudok én is adni magamból, mégha nem is sok, amit nyújtani tudok, de kikívánkozik belőlem, hát kiengedem mindazt, ami bennem van. Hadd lássa más is hogyan élek, hogyan telnek a napjaim, akkor is, ha semmi mutogatni való nincs róluk. 

16 megjegyzés:

  1. Kedves Éva, úgy vinnélek magammal, hogy láss Te is csodákat, a tavasz minden gyönyörűségét, de csak képekben tudom átadni neked.
    Azt szokták mondani ne sírj, a sírás nem segít, de igenis megkönnyebbül az ember lelke tőle, ha csak ideig óráig is.
    Ölellek a keleti végekről 🤗😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy vinnél, Orsi. Hidd el mennék is veled.Szépek mindig a képeid, átadják azt, amit láttál.
      Segít a sírás, mindig megkönnyebbülök tőle.
      Viszontölelés neked a nyugati végekről.:)

      Törlés
  2. Nekem sem sokkal izgalmasabbak a napjaim, igaz, a gyerekek hoznak némi változatosságot az életembe. Én is a blogok által "utazgatok és kirándulok". :) Néha én is elsírom magam, igazad van, nem szégyen. A tehetetlenség az egyik legrosszabb dolog, mert kénytelenek vagyunk a segítséget elfogadni, időnként még kérni is.
    Esténként, mikor lefekszem, arra gondolok, holnap új nap, de ugyanaz, mint az előző. És igen, mégsem adom fel. Sok szépség van még így is a világban és még sokat nem láttam. Orsi blogján szoktam "túrázni" és tudod mit szoktam még csinálni? A Google térképén utazom Párizsba, Londonba, Finnországba Kicsilányhoz, a múltkoriban ellátogattam Rózsához is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rossz, hogy egyik nap olyan, mint a másik. Ha kimozdulok, mindig ügyintézés miatt teszem meg. Semmi élvezet nincsen benne, ahogy régen volt, amikor még kirándultunk, sétáltunk, élveztük az évszakokat. Ha elintézem a dolgaim, utána jövök vissza a lakásba, és folytatom a megszokott napjaimat.
      Ahogy írtam én is a blogok segítségével szoktam utazni, élvezni a tavaszt, a természetet. Régebben én is használtam a Google térképet, leszoktam róla, vissza kellene térnem hozzá. Jó ötletet adtál.

      Törlés
    2. Csodállak téged is, kedves Borka, mennyi lelkierővel "rendezed be" korlátozottabb életteredet! "Esténként, mikor lefekszem, arra gondolok, holnap új nap, de ugyanaz, mint az előző. És igen, mégsem adom fel." De a leckét feladod azoknak, akik semmiségek miatt is csak nyavalyognak!

      Törlés
  3. Éva, én tudok mozdulni, s mégis sokszor éreztem ugyanezt. Nekem a menés, utazás lenne a világom. Viszont még így is oly sokat adsz a bejegyzéseiddel, a lelkeddel. Szerintem az sem kevés. S mindig várom a bejegyzéseket. Virtuálisan múzeumok is látogathatók, gyakorlatilag minden elérhető. S egyedül sem vagy, az is nagy ajándék. Van aki szeret, veled van, ha fizikailag nem is mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a soraidat. Nekem is az utazás, a menés lenne a világom, de nem tehetem meg. Hiányzik a napsütés és a friss levegő is. Mindig a falak között élni nem jó. Virtuálisan minden elérhető, de kevés. Kellenének a saját élmények, a kinti világ.Igaz, nem mindig vagyok egyedül, és ez jó. M. volt a Balatonon biciklizni, hozott képeket, visszatértek az emlékeim, mikor még én is ott voltam. Hiányzik.

      Törlés
    2. Nem tudom miként tudnád megoldani, hogy többször élvezd a szabad lét örömeit. Üldögélni egy parkban, nézni a tavasz és a kezdődő nyár színeit, beszippantani a hárs illatát. Nagyon kell a testnek és a léleknek is a napfény. Meg persze a ború is. Ma itt végre volt egy kis csendes eső. Nem nagy, éppen csak locsolásnyi. Mindennek más illata lett.

      Törlés
  4. Együttérzek veled, kedves Éva, hiszen én is lemondok sok mindenről, amit azelőtt könnyedén el tudtam végezni, vagy amit szerettem csinálni (pl. az utazások, vagy egyszerűen csak kis kirándulások is, esetleg még egy tárlatlátogatást is meggondolok...) A belenyugvási képességünk nagy segítség, hogy el tudjuk viselni a megváltoztathatatlant és örömöt találjunk a megmaradt lehetőségekben... Te erős vagy, tudom, még ha néha előjönnek a könnyek is, de le nem győznek...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, Rózsa, azért nehéz, mert mikor még dolgoztam azt hittem, hogy majd utazhatok, kirándulhatok kedvemre, nem akadályozhat ebben semmi, ha nyugdíjban leszek. A tanév miatt nem utazhattam elő-és utószezonokban, ez is vonzott.
      Nem egy könnyű feladat beletörődni, minden igyekezetemet össze kell szednem, hogy ne keseredjek el. Olykor fogytán az erőm, de utána összeszedem magam, mert kell. Nem élhetek mindig keserűségben. Semmi értelme.
      Keresem azokat a lehetőségeket, melyek adottak, mégha alig vannak is. Sokat segít az internet, a könyvek.

      Törlés
  5. Hello Eva I love the flower colombine on your blog.
    I struggle to get my blog back to normal but I can’t.
    Thank you for visiting my blog . I hope you don’t feel too lonely.
    It is also hard to travel and organise travels with my health now, I understand

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Catherine, sometimes I feel lonely and it is not good. I live alone, a can not walk well, so it is not easy to travel. I do not do it. I am always at home. Sorry that you have problems with your blog. I would like to help you with advice but I can not. I am not an expert.
      I wish you better health. We need it.

      Törlés
  6. The comment is from Catherine

    VálaszTörlés
  7. Hello Eva
    I love Columbine flowers I have some in the garden , they are so delicate!
    I hope you don’t feel too lonely. Blogs are a good thing to stay in contact with many friends. I wish you a nice Sunday hugs from catherine france

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. I like the blogs because I can stay in contact with many friends exactly as you write. Once I stopped my blog for 3 years but I started it again, because I missed it. I am alone today. On Friday and Saturday my friend was here. It was good to speak to someone. We went to a restaurant to have lunch. I did not cook.
      I also wish you a good Sunday. Have a nice weekend.

      Törlés
  8. Kedves Éva, ne haragudj, hogy megint akadékoskodok, de van annyiféle járáskönnyitő eszköz újabban... nem próbálnád ki?! (én mindhova biciklivel "járok" nélküle nehéz lenne, de másokra (is) gondolok...)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu