2022. január 21., péntek

Reggelem





Ülök a csendben. 
Reggel 8-kor felkeltem, megmértem a vércukorszintemet: 5,3 volt, utána megreggeliztem és bekapcsoltam a radiátorokat. Éjjel soha nincsenek bekapcsolva, de nem nagyon hűl ki  a lakás reggelre.
Majd úgy döntöttem, hogy visszafekszem még egy kicsit pár percre, de 10-ig aludtam. Kipihenten ébredtem, jól kezdődőtt a napom. 
Utána jöhetett a szokásos reggeli kávé. Nélküle nem múlik el a reggel. Nescafét csinálok, forralom hozzá a  vizet, kanalazom a szarvasos bögrébe a kávét, és teszek bele egy kis tejet. Cukrot egyébként sem tettem bele soha, most pedig nem is tehetnék. A bögrémet a számítógép mellé teszem, és bekapcsolom a gépet. Örülök, hogy sikerül, mert mostanában néha kiírja, hogy "No signal", és sokáig kell kapcsolgatni, míg sikerül belé életet lehelnem. Elkezdem olvasni a blogokat. 
Eddig ez egy szokásos nap, az ilyen sokáig alvást leszámítva. 
Majd feltöltöm a mécseses kosárkámat. Lesz estére belőle mit meggyújtani.
Tegnap délelőtt eső, utána napsütés volt, majd este hó, ami még ma is megvan. Csak győzzük követni az időjárást. Szerencsére nem vagyok nagyon érzékeny az időjárás változásaira, elviselek egy napon belül telet és tavaszt.  Bár a tavasztól messzire vagyunk ebben a hidegben. Igaz, hogy a melegfrontot néha megérzem, de ezenkívül más problémám nincs vele.
Elkezdődőtt egy új nap.

22 megjegyzés:

  1. Nekem a kávé keserűsége volt a cukormentes élet nagy csapása.Éva, ha szép bögrét látok te jutsz eszembe. Éva, hogy bírod a gyógyszert, nincsenek mellékhatások? Téged nem gyalult le? Ez szép reggeli érték.Frontok, időjárás, szerencsés vagy. Értékeld nagyon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holdgyöngy, nincsenek mellékhatásai a gyógyszernek, legalábbis nem érzek semmi különöset mióta szedem. Én is elégedett voltam a reggeli értékkel. Mióta mérem 5,2 és 6,7 között voltak az értékek. De inkább 6 alattinak mondható. Örülök, hogy nem vagyok a frontokra érzékeny. Értékelem is nagyon.

      Törlés
  2. szia drága Éva, eszembe jutottál tegnap, mert egy ismerősömmel a Gymnemax-ról beszélgettünk, szénhidrát anyagcserét normalizálja, növényi (ha gondolod, kérdezz rá a doktorodnál, vagy a dietetikusodnál),m nagyon jókat hallottam róla.
    A kávédról meg eszembe jutott, hogy egy időben nagy versengés folyt arról: ki milyen kemény habot tud verni belőle: itt is írnak róla,m javaslom holnap próbáld ki(cukor nélkül is lehet): https://woohoo.hu/dalgona-kave-recept/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Gymnemaxról érdeklődöm majd az orvosomnál. Bár szerintem ő a saját gyógyszerét fogja ajánlani. Egy próbát mindenesetre megér. Minden érdekel, ami a szénhidrát anyagcserét mormalizálja.
      A kávét is egyszer kipróbálom.

      Törlés
    2. Katalinom, tudom, hogy nem gyógyszer. Csak az orvos fogja a saját gyógyszerét továbbra is erőltetni.Mert az viszont az.Azért írtam le a gyógyszer szót.

      Törlés
    3. drága Éva, jelezte a fb, hogy ma van a születésnapod, MINDEN ELKÉPZELHETŐ SZÉPET ÉS JÓT KÍVÁNOK NEKED

      Törlés
    4. Nagyon szépen köszönöm.

      Törlés
  3. Nyugalom és béke árad soraidból Éva. Szeretem olvasni…
    Örülök, hogy normalizálódni látszik a vércukorszinted.
    Legyen szép a hétvégéd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülök, hogy normalizálódni látszik a vércukor szintem. Remélem, a laborban is ilyen lesz, ha megyek.Neked is szép hétvégét kívánok.

      Törlés
  4. Nagyon jó az a reggel mért vércukorszinted! Jól csinálod, nekem, nem tudom miért, de reggel mindig elég magas. :(
    Jó, hogy vissza tudsz aludni, nekem nem sikerül. Ha már nagyon álmos vagyok, akkor napközben alszom egy fél órát.
    Én is nescafét iszom, sokkal gyorsabb, mint a főzött és nincs benne csersav.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy reggel magas a vércukorszinted.
      Én nappal nem tudok aludni, mindig valamin gondolkozom.Nem megy az alvás.
      Csak fiatalkoromban ittam főzött kávét. Akkor volt otthon kotyogónk, abban főztük a napi kávénkat. Aztán mikor elkerültem otthonról áttértem a nescaféra, azóta is azt iszom. Most is itt van mellettem.

      Törlés
    2. Fiatalon én is főzött kávét ittam, de nem kotyogóból és párszor előfordult, hogy elfelejtettem alátenni a kiöntőt. Még nagyon álmos voltam. :) Otthon még hagyján, de a munkahelyemen is előfordult. Mindig az főzte a kávét, aki először beérkezett. Régi szép idők!
      Na, megyek és én is iszom egy kávét. :)

      Törlés
    3. A munkahelyemen nálunk is volt egy sarok, ahova berendeztünk magunknak egy kávézó helyet. Kotyogónk volt ott is, alatta rezsó. Ott gyűltünk össze pihenni. Később mikor volt már kávéautomatánk onnan ittunk, de akkor is mindig a megszokott helyünkre vittük. Sokszor lecseréltük forró csokira a kávét. Lassan ittuk mindig, hogy tovább tartson.Közben beszélgettünk.
      Rossz lehetett, amikor nem tettétek a munkahelyeden, és nem tetted otthon alá a kiöntőt. Kárba veszett a kávé, és lehetett takarítani is.

      Törlés
  5. Jól tetted, hogy még aludtál egyet. Megtehetjük, ez is a nyugdíjasok "kiváltsága". Eleget siettünk reggelente évtizedekig. Most néha jól esik egy kis visszaalvás :).
    A vércukor eredményed remekül alakul, örömmel olvastam!
    Itt nálunk ma reggelre minden csupa hó, szép a kert, az utca (a fájós derekamnak már nem fog tetszeni...)
    A havazásról eszembe jutottál, hogy Felétek már többször esett. Itt most van először igazán, ami meg is marad. De hát tél van, így van rendjén.
    rhumel

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként sem kelek korán, de ez a visszaalvás kivétel volt. Valóban ez a nyugdíjasok kiváltsága. Pláne, ha egyedül van az ember, és nem kell megfelelni senkinek.
      Nálunk a tegnapelőtti hó még mindig megvan foltokban. Remélem, hogy a fájós derekad hamarosan jobb lesz.Ezek szerint időjárás függő is a fájdalmad.
      Igen, itt elég sokszor esett ezen a télen. Ahogy írod, így van rendjén. Vágyunk is rá, mikor nincs. Sajnos karácsonykor nem volt, pedig milyen jó lett volna. A hangulat miatt is.

      Törlés
  6. Újabban én is visszaaludgatok. Nem kellene, ellustít.A vércukrod szuper jó. Csak a diéta használ ennyire, vagy gyógyszert is kaptál? Nagyon fegyelmezett vagy Éva, gratulálok!
    Nákunk elég nagy hó esett reggelre. A makulátlanul fehér járdánkon egyszer csak megjelent egy fiatalember, és félredúrta a havat. A szomszéd barátja volt a tettes. Ilyen szomszédok is vannak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem alszom vissza olyan sokszor, talán nem lustít el annyira.Remélem, hogy téged sem.
      Diétézom, de kapok mellé gyógyszert is.Este kell bevennem. Merkformin a neve. A kettő együtt használ.
      Tegnap is esett a hó, minden fehér, és most is esik. Úgy látszik ez egy ilyen tél. Sokszor esik a hó.
      Nagyon rendes szomszédotok van, és a barátja is az. Segítőkész.Szükség van ilyen emberekre.Szerencsére vannak is.

      Törlés
  7. Az én cukorszinten sokkal magasabb, gyógyszer mellett is (ugyanazt írták ki, mint neked)... Tudom, hogy többet kellene mozognom... Örülök, hogy te sokkal fegyelmezettebb vagy, mint én, Éva.

    Jó lenne, ha mielőbb elmúlna ez a bizonytalan, perspektívátlan, nyomasztó, tespesztő időszak, örök tehetetlen várakozásban... Azt rebesgetik, hogy az idén korai lesz a tavasz. A kaméliámon mindenesetre kinyílt az első virág!...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kívánom, hogy a cukorszinted legyen alacsonyabb, mint amilyen most.Hogy fegyelmezettebb vagyok-e nálad? Mindenesetre tartom a diétát, és szedem a gyógyszert. Gondolom, hogy ezek segítenek.Én is keveset mozgok.De egyszerűen nem tudok többet.
      Én is remélem, hogy elmúlik ez az időszak, ami most van.Év végére legyen minden jobb, ha lehet még korábban.Vigyázzunk magunkra, amennyire csak lehet. Ki kell menni néha, és ez mind veszélyes helyzet, de utána jön a kézmosás, a fertőtlenítés, közben a maszk.Remélem ennyi elég az oltás mellett.
      Első virág a kamélián? Reményt keltő történés.

      Törlés
    2. És megérkezett az első gólya. Hiába van hideg, közeleg a tavasz, lányok! 🤗

      Törlés
    3. Remélem, hogy nem fog fázni.Jó, hogy megjött!:)

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu