2021. október 14., csütörtök

Egy


csokor virág a bögrémen felvidítónak. Benne már fogytán a kávé. Nem baj, tudok csinálni másikat, ha ez elfogy. 
Ha valami elmúlik, elfogy, lehet másikat csinálni, teremteni, és remélni, hogy az ugyanolyan jó lesz, mint volt már egyszer egy előző is. Nem lesz kötelezően rosszabb, mint  a másik volt. A siker is benne van az életben, ahogy a sikertelenség is. Ezért kell az utóbbi miatt néha papírzsebkendő is, mert olykor eltörik a mécses.
Csak nem feladni sohasem, erre mindig vigyázni kell. Ha valami bánt, vígasztaljuk meg magunkat valamivel, ha éppen nincs más, aki  megtegye helyettünk. Adjunk magunknak is jó szavakat a bennünket olykor körülvevő nagy csendben. 
Ha van valaki a jelenlétünkben, akkor szánjuk neki is ezeket a szavakat. 
Legyen készenlétben akár egy csoki, gyümölcs, egy kávé, egy könyv néhány lapja, egy kis sikeres házimunka, mégha egyre  nehezebb is megcsinálni már. Pár sor a blogba, vagy akár más blogját olvasva lenyugodni, és összeszedettebben folytatni a megkezdett napot. Bizakodva az általunk már máskor is létrehozott, annyira vágyott jó reményében. Ha ott, akkor éppen nem sikerül, majd sikerül máskor. Olyan sokszor rájöttem már, hogy feleslegesen aggódtam. Utólag mindig kiderül.
Ezeknek a gondolatoknak a jelenlétét kívánom nektek és magamnak is.

21 megjegyzés:

  1. Ez most nagyon találó volt, Éva! És nem csak az, hogy most kortyolatam el a második kávém a virágos bögrémből! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az elsőnél tartok, egy virágos csészéből iszom. Hamarosan áttérek az őszi bögréimre és csészéimre, mert vannak. Majd hozok róluk képeket.

      Törlés
  2. Ha bajok vannak körülöttem, mindig azt mantrázom magamnak: egy-két nap múlva/ egy hét múlva már jobb lesz, minden megoldódik, rendbe jön.

    Pozitív energiát és szeretetteljes ölelést küldök 😍🤗

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bennem is sokszor megvan ez a mantra. Nélküle rossz, ez segít. Köszönöm a pozitív energiát és az ölelést. Viszont kívánom.

      Törlés
  3. Ma kicsit fölhúzott valami. A soraid megnyugtatóak voltak! Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy a fölhúzott állapot elmúlt már. Ha hozzájárultam pár sorral, örülök neki.

      Törlés
  4. Amikor valami kellemetlenség várható, vagy épp benne vagyok, akkor azt szoktam mondogatni, hogy ezen is túl leszek és akkor örülni fogok, hogy vége, vagy nem is volt/lesz olyan borzasztó.
    Egy virágos bögre kávéval és milyen sok, megnyugtató, szép gondolat. Köszönöm Neked.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon nem szeretem, ha kellemetlenség várható. Általában előre tudja az ember, mert tervezi a napot. Addig nem tudok lenyugodni, míg meg nem oldódik. Akkor viszont már olyan jó. Általában bízom benne, hogy jól végződik.

      Törlés
  5. Ezekkel a csodaszép csészékkel teljesen elbolondítottál. Már ezeket figyelem én is.Bár, bevallom nem találtam még kedvemre valót, vagy ha igen, nem léptem érte. Viszont a figyelés már egy lépés előre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok virágosat vettem a bolhapiacon, mikor még jártam oda. Ami másnak nem kellett, én megvettem, mert nem tudtam ellenállni nekik. A téli bögréimet, csészéimet vettem csak boltokban.
      Ha van a közeledben bolhapiac menj oda, biztosan találsz kedvedre valót.:)

      Törlés
  6. Tény, hogy egy-egy csésze (vagy akár bögre) más ízt, más hangulatot kölcsönöz a kávénknak! Nekem is van egész gyűjtemény, csak a hely fogytán... Néha törik belőlük, és sajnálom, mert egy korszak hangulata vész el velük...

    Egyetértek veled a levertség, a szorongás átvészelésének módjaiban: tudjuk úgyis tapasztalatból, hogy "derűre ború"jön, de szerencsére fordítva is igaz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is már a helyhiány a baj. Ez a gyüjtőszenvedély egyik problémája. Ritkán török el bármit is, így csak gyűlnek a holmik.
      Szerencsére fordítva is igaz, és az így jó. Kiegyenlítődik a hangulat és a problémák aránya.

      Törlés
  7. Imádom a csészéket! :) A nagymamának voltak hasonlóak, sajnos nem mi örököltük őket. Lehet, hogy már egy sincs belőle, miközben nálam nagy becsben lennének. Széthurcolt mennyi mindent a sáskahad, és őket ismerve nem a szeretet és az emlék hevében. Én is vettem régebben Pesten bolhapiacon egy-egy csészét, poharat, mindig eszembe jut a nézegetésüknél, hogy ki fogta a kezébe vajon. Azt gondolom, hogy a tárgyaknak van kisugárzása. Az ember ránéz, kezébe fogja és érzi, hogy jó, vagy nem jó az az érzés.
    Régebben nem gondolkodtam olyanon, hogy "ünnepi" terítés, vagy "hétköznapi", de eljött az az idő is, hogy de, jó az, ha van olyan, aminek a használata ritkább és ettől becsesebb, bár... becsesek a hétköznapok is, de mégis... az ünnepeknek adjuk meg azt, ami jár neki. :)
    Egy szép, régi levesestál az álmom még, de már nem járok (vagy nincs?) olyan hely, ahol rábukkanhatnék ilyenre és dísze lenne az asztalunknak...
    Jó hétvégét kívánok, kedves Éva! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Betty, a bolhapiacon sokszor hagyatékból lehet vásárolni. Azok az igazi nagymamás bögrék, csészék.
      Volt, hogy az eladótól megkérdeztem, hogy kié voltak, melyeket megvettem, és történeteket is hallhattam néha.Jó volt.
      A képemen lévő bögre is bolhapiacról van, de ennek a történetét nem tudom.
      Kár, hogy nem kerültek hozzád a nagymamádtól edények, talán lett volna köztük levesestál is.Becsben tartottad volna, mint a csészéket, a bögréket, ha a tulajdonodba kerülnek örökségként, nem úgy talán, mint mások.
      Vannak nekem is olyan edényeim, melyeket ritkábban használok, tartogatom őket az ünnepekre, ez adja az érzelmi értéküket, a becsüket. Ahogy írod, adjuk meg az ünnepeknek, ami jár nekik.
      Igen, vannak kisugárzásuk az edényeknek, sokat mesélhetnének családokról, életekről, mert jelen voltak bennük. Vannak, amiket jó tartani a kezünkben.
      Kívánok neked is jó hétvégét!

      Törlés
    2. Köszönöm. :) Az idő is csodás felénk. És az őszi színek... leírhatatlan szépség, imádom az őszt.

      Törlés
    3. Ma úton voltam. Néztem a kétoldalt suhanó színesedő fákat, a őszt, mely végig velünk volt.

      Törlés
    4. Igen. Az ősz naponta változtatja a természetet. Naponta sárgul, vörösödik, barnul, bordósodik (és ezeknek sok-sok árnyalata) fű/fa/bokor. Ahogy a tavasz, mikor kezdi az idejét. Volt egy fa, amit minden reggel lefényképeztem, mikor dolgozni mentem és minden nap szebb lett, több levél nyílt ki, és zöldült így az egész lomb (sajnos a telefonom ellopásával ezek a képek is elvesztek). Az őszi színekbe borulást ugyanígy lehet követni és gyönyörködni benne. És ha többféle fa van a szemmel átlátható területen, akkor még inkább látható ez a változás, mert máshogy "őszülnek" át a koronák.

      Törlés
    5. A tavasz és az ősz nagyon színes évszakok. A tavasz friss és üde, az ősz az elmúlást ídéző, de látványos színeivel együtt. Mind a kettő szemet gyönyörködtető a napról napra változó hangulataival. Jelen van az életünkben, szebbé teszi.
      Milyen jó ötlet volt, hogy lefényképezted naponta a tavaszi fát.Ebből is látszott, hogy milyen gyorsan változik a természet.
      Sajnálom, hogy ellopták a telefonodat, vannak lelkiismeretlen emberek, akik nem nézik más tulajdonát. Elvesztek a képek, és gondolom sok más minden is.

      Törlés
  8. Most valahogy nem megy ez a bizakodóan nézés. Annyiszor vigasztaltam az elmúlt tíz év alatt másokat, most engem kéne...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen megvígasztalnálak. Talán azok közül, akiknek vígaszt adtál megteszik. Remélem, hogy így lesz, és nem hagynak vígasztalanul.

      Törlés
    2. Köszönöm Éva! Hát tudod, azok nagy része már a temetőben van, nem tudnak viszont vigasztalni. :-) Ilyen, ha idősek közt dolgozik az ember.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu