2016. május 30., hétfő

Séta


Szombaton előkaptuk a nordic walking botokat, és nekivágtunk az erdőnek. Aztán olyan csalitosba keveredtünk, hogy a kullancsoktól félve ( főleg én!) visszafordultunk, de a Répce melletti falut, Csáfordjánosfát bejártuk. Éppen dél volt, a templom déli harangozása mellett megálltunk. Szeretem ezt a hangot.
Az idő nyári volt, kalap került a fejemre, naptej a bőrömre.
Van az erdőben egy tanösvény, mely a Tőzike nevet kapta nem véletlenül, tavasszal rengeteg van ebből a virágból itt. 
Volt szerencsénk hozzájuk egyszer abban az időszakban. 



5 megjegyzés:

  1. Akkor itt jártál tőlem nem messze.... :-) Voltatok a régi malom romjainál is? Oda szoktunk elbicajozni néha, ott is nagyon jó képeket lehet készíteni!

    VálaszTörlés
  2. Szegény Martin, hogy tudta kimondani a kis falu nevét?... Gondolom, többszöri nekifutásra... Még élénken emlékszem Gilbert gyötrelmeire...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elsőre kimondta, nem volt probléma!:-) Sőt, mivel voltunk már itt a fejében van a név, gondolkozni sem kellett rajta, mikor megemlítette, hogy hova menjünk. A zs és a sz kerül olykor felcserélésre, valamint a gy az következetesen gi: Hortobági

      Törlés
  3. A Budapestet is kijavítom, ha Budapesztet mond. Nem veszi zokon, de egyre kevesebbet hibázik.
    Van egy Ostffyasszonyfa település, azt majd egyszer kimondatom vele.
    A fazekast és a farkast szokta keverni, ezért az Őrségben nem fazekasnőhöz, hanem farkasnőhöz mentünk. Nem mindig javítom ki, túl szigorú sem akarok lenni.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu