2016. január 10., vasárnap

Vers

Zsille Gábor: Földfogyatkozás

Arcok érintkezése, lapok, telefonhívások
a lakótelepről: a nyár emlékiratai.
Nyugalmas őszünk lesz, gazdag lapozásokkal
teli október - végül beleveszünk a 
hirtelen éjszakába mindannyian.

5 megjegyzés:

  1. soha nem fogom megérteni annak a logikáját, milyen posztra jönnek a hozzászólások, és melyikre semmi...

    nekem ez a vers első olvasatra lehangoló
    mintha nyár lenne az eseménydús, és a ősz már csak a nyár iratait lapozza át, a tél pedig maga a semmi...de ugye nem gondolod ezt te sem komolyan? nem hiszem, hogy elfogynánk télen (kicsit nem bánnám, persze csak kilóban:)))

    miért tetted ide?, mire gondoltál, hogy vagy ettől és ettől függetlenül? mi újság veled?

    VálaszTörlés
  2. Nem igazán tudom melyik posztra jönnek vagy nem jönnek kommentek. Általában vannak vitaindító gondolatok, események, talán arra jobban. A hangulatokra, versekre kevésbé. Aki akar ír, aki nem nem.
    Azért hoztam, mert tetszik, Zsille Gábor versei mindig is tetszettek. És nem érzem, hogy az utolsó sor csak a "elfogyásra" utal. Lehet ez a téli korai sötétedés is, ami tulajdonképpen igaz. Ez túl egyszerű lenne, valószínű az élet szakaszira is vonatkozhat, fiatalabban aktívabbak vagyunk az ősz a bölcsesség ( gazdag lapozásokkal) a hirtelen éjszaka az elmúlás is lehet.Mert egyszer bekövetkezik. Egy versben az a jó, hogy sok mindent beleérthetünk, de igazán a költő tudja mit akart, vagy számunkra olvasóknak ad fel egy leckét, hogy elgondolkoztasson. Ezért szeretem a verseket. Sok mindnet magában foglalhat, és lehet, hogy én másra gondolok, mint maga a költő, vagy egy másik olvasó.
    Nem érzem, hogy a tél maga a semmi, éppen én nem érzem, aki annyira szereti.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most, hogy ilyen esős, sötét minden - hirtelen éjszakába fordul - épp arról beszélgettünk a kórusban, hogy ilyenkor több színt kellene használni a ruháink ne feketék, barnák, sötétzöldek legyenek, hanem élénkek, ne vesszünk bele a sötétségbe,hanem adjuk most mi a színeket, aztán a többi évszak úgyis ontja azt

      Törlés
    2. Általában télen sötétebb ruhákat hordok, mert valahogy úgy alakult, hogy ilyenek a pulóvereim ( igazad van,amit fent írtál), de könnyen veszek fel pirosat ebben az évszakban, ezt is le kell írnom. Van piros sálam és pulóverem is.

      Törlés
  3. Még annyit! Én általában nehezen kommentelhetőket írok, mert sok benne a hangulat, a hétköznapjaim ismételgetése, plusz néhány vers és idézet.
    Nem tudok változtatni a stílusomon, és nem is akarok, éppen ezért nem számolgatom a megjegyzéseket, csak örülök, ha valaki mégis ír. De az is elég, ha itt járt, és nem jelezte. Tényleg elég, nem verseny ez kérem!:-)
    Ki mondta azt, hogy nem azért ír, mert blogja van, hanem azért van blogja, mert írni akar. Ez nagyon jóóó!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu