2015. december 27., vasárnap

Karácsony


Szenteste és karácsony első napján Anyuval voltam, beszélgettünk, énekeltünk, ajándékoztunk, a másnapot Martinnal és a srácokkal (fiatalemberekkel) töltöttem, akikkel ebéd után gyertyát készítettünk ajándék viaszlapokból, szudokuztunk, römi is volt, mert játszani jó. 
Ezeken kívül volt az ünnepben csend és nyugalom, de még a legelején a sírás határáig sodró szavak - néha elég egy mondat is -, hogy aztán végül rendezzük az ügyet, és visszakapjuk a békét, a megbocsájtás által, melyre oly nagy szükségünk van. Az ünnep egyben hétköznap is, csak fényesebb, készültünk rá, sebezhetőbbek vagyunk, és jobban fáj, ha mást kapunk, mint az általunk felépített idilli terv, amiről tudjuk, hogy nem létezik.
Ajándékként megkaptam többek között dédanyám több mint 100 éves (1905-ös kiadású) imakönyvét a beírásaival, és az általam választott illatot is ajándékba, még pár kisebb ajándék is volt, mert megbeszéltük, hogy nem esünk túlzásba. Könyv volt természetesen.
Ételben éreztük, hogy mikor kell visszafogni magunkat. Egyébként pedig karácsonykor nem diétázik az ember, így bele is törődtem, hogy több volt mint máskor. 
Szerencsére lesz advent is, karácsony is, mert jó hogy vannak ünnepek. Jézus megszületett, és a szeretet is létezik. Ki mit akar ünnepelni ezekben a napokban azt válassza ki, és legyen elégedett a választásával.



7 megjegyzés:

  1. utólag is minden szépet és jót kívánok: Isten éltessen névnapod alkalmából (iszonyú lehet karácsonykor névnapozni:)))))
    mindig kísérletezünk, de hidd el, sosem lesz tökéletesen olyan, mint megálmodunk

    VálaszTörlés
  2. Tudom, hogy nem lesz tökéletes, nem is várom el, de az ünnep felfokozott állapotában rosszabbul esik a rossz, mert javítani csak egy év múlva lehet, a következő ünnepen.
    Köszönöm a jókívánságokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még annyit, hogy mindig külön kapom az ajándékot névnapomra és karácsonyra.Nem mosták soha össze a kettőt. A papírjáról tudom kibontás előtt, hogy melyik melyik.:-)

      Törlés
  3. Nekem a születésnapom és névnapom között 4 nap van... De mindig külön ünnepeljük a kettőt :)

    Tegnap Szentmiséről a következőt hoztam el magammal: ... Nem baj ha kiabálás van egy családban... Még az sem baj ha néha eltörik valami... D E " a nap soha ne nyugodjék le haragotok fölött. N E adjatok teret az ördögnek." ( Ef 4,25-26)

    VálaszTörlés
  4. Nevnapod alkalmabol en is, utolag is koszontelek! es egyben tovabbi szep csendes, meghitt napokat kivanok!:)

    VálaszTörlés
  5. Utólagos szeretetteljes névnapi köszöntés neked!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu