2015. december 16., szerda

Advent 16.


Tegnap este tartottuk a munkahelyemen a karácsonyról történő megemlékezést. Megvártuk az estét, pedig már délután negyed 5-kor is sötét volt, és kellettek a fények. Volt a gyerekeknek műsor: dalokkal, zenével, karácsonyfával, sok gyertyával, hogy a második otthonukban is részesüljenek a közeledő karácsonyból. 
Utána mi kollégák összeültünk kicsit enni-inni, beszélgetve ünnepelni, csillagszórózni. A műsor komolysága utáni órába már nevetés is vegyült. Lesz születésnap és névnap is a következő napokban, arról is szó esett pár mondattal. 
Aztán hamarosan, pontosabban pénteken tényleg elcsendesedik az épület, mindenki kissé már nyúzottan hazamegy, hogy először lerogyjon, aztán az előkészületeket folytatva  az igazi, az otthoni karácsonyt megünnepelje az utcai, a munkahelyi, más közösségek hangulatai után.
Mert azt várjuk mindnyájan, mi felnőttek ugyanúgy, mint a gyerekek, bárhogy is sikerül majd, de a jószándék mindenkiben ott lesz, hogy széppé tegyük.



13 megjegyzés:

  1. Olyan meghitt, családias ez a munkahelyi karácsony! Biztosan jól érzed ott magad! Ezt érzem ki soraidból! A második fotó magával ragadott! Megengeded, hogy magammal vigyem?

    VálaszTörlés
  2. A karácsonyi fény a legszebb. Ezekben a napokban túl sok sötét óra van, így a gyertyák fényei a szívünkig világítanak. Gyönyörű képek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mintha tényleg valami plusz varázslat lenne az ebben az időszakban és karácsonykor gyújtott fényekben. Egyetértek.

      Törlés
  3. A munkahelyem gyertyatartói, ünnepkor és a ballagáskor az vacsorához használjuk őket.

    VálaszTörlés
  4. teljesen odavagyok a második képedért, meseszép

    VálaszTörlés
  5. Hogyan "varázsoltad" megint ilyen csodásra a fotóidat, Éva?... Szemgyönyörködtetőek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi különös, kattintás és kész. Ilyenek lettek.

      Törlés
  6. Válaszok
    1. A téma adott volt, gyertyáztunk, csillagszóróztunk, és lehetett fényképezgetni közben örömmel. Igen, igazi karácsonyi fények.

      Törlés
  7. Köszönöm, hogy együtt lehettem Veletek, minden évben itt kezdődik a Karácsony, csodálatos csillogó fényképek a szeretet ünnepéről!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ünnepelünk, mielőtt szétszélednek a gyerekek, és megkezdődik a szünet. köszönöm, hogy itt jártál.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu