2015. december 15., kedd

Advent 15.


Múltkor meséltem a vendéglátós diákjaimnak arról, hogy régen nem volt sok polcnyi szakácskönyv mint manapság, hanem a szomszédok, barátok, munkatársak cserélgették a kipróbált receptjeiket. Volt egy sokat forgatott, kissé zsíros, megkopott kockás receptes füzet, vagy egy más által leírt lap került bele esetleg egy Vánczás füzetecskébe is, mert az volt, sőt, a megsárgult lapú nagymamámé meg is van nálam. 
Sokféle aprósüteményes recept van, sokaknak megvan a lenti  is bizonyára a blogszomszédjaimnak (ezt a világot éljük), mégis itt van az én egyszerű hagyományosom, elhozom nektek. 

Éva karácsonyi aprósüteménye:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 14 dkg vaj, 7 dkg cukor, 1 tojás sárgája, kristálycukor, lekvár

Elkészítés: Összekeverjük a vajat, a cukrot, a tojást, majd az egészet jól összegyúrjuk. Vékonyra nyújtjuk. Formákkal kiszúrjuk úgy, hogy a sütik felében karikát csináljunk a közepén. A másik fele  "lyukatlanul" marad. A karikák tetejét tojáshabbal megkenjük, kristálycukorral megszórjuk. Vajjal kikent tepsibe tesszük, és közepes tűznél megsütjük. A sütiket lekvárral ragasztjuk össze.
Darabolt dióval is megszórhatjuk a kristálycukor helyett.
Én általában dupla adagot sütök egyszerre.

4 megjegyzés:

  1. De jó! Köszi a receptet Éva:) Épp a napokban gondolkodtam én is azon, hogy fel kellene ég receptet tegyek valamelyik karácsonyi sütimről :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, nálam van Anya sokat látott recept-füzete... Pont olyan, ahogyan leírtad.

    VálaszTörlés
  3. Éva, ölellek és köszönöm a naptárt! :)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu