2015. augusztus 23., vasárnap

Külső és belső fények



Idén nyáron kerestem a fényt, a napfényt is jobban, mint eddig bármikor, többek között a  kapolcsi szobánk fényét és Budapest fényeit is legutóbb. 
Nem lehet még azt sem mondani, hogy végletek, mert a fény az fény.
Elég sokszor egy mécses és könyvlap fénye is, mely ragyog nekem.
Tudatosan nyomom belém a külső fényt, mely belsővé is alakul.
Az általam szeretett késő őszi és téli sejtelem is csak némi fénnyel képes szép lenni, és a belső fényt sem hagyom annyira elfogyni, mint legutóbb. Az pedig csak jobb nekem is, ha másnak is jut belőle.
Alakítom önmagam, helyesebben csak hagyom, hogy önmagam legyek. Üresítem magam és a környezetem, csinálom a helyet, hogy bejöjjön az, ami hiányzik, mert ez a megújulás alapja. Csak semmi görcs, és közben önmagam, a könyvek, a művészet különböző ágai, az emberek, a külső, belső benyomások, egy magasabb erő ( hívjuk így) ...hatnak rám, és én hagyom. 
Ennyi a dolgom, hagyni, nem erőltetni, erőszakkal nem alakítani senkit és semmit, és mégis eljönnek, ott vannak, be lehet őket fogadni.
Csak semmi belső gát. Hosszú idő kellhet hozzá, de megéri. Közben valami mosoly bujkál a szám szögletében, miközben már valamennyire önmagam vagyok. 
Lesz ez még teljesebb is!


6 megjegyzés:

  1. örülök a derűdnek :)
    a fényeidnek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokat tanultam az utóbbi időben, hogy hogyan lehessek önmagam. Sok év áll előttem, még több mögöttem, hogy megértsem hogy tehetem mindezt meg.És még több tanulni valóm van mint eddig, hogy hagyjam, hogy történjenek velem úgy a dolgok, ahogy kell. Hagyni kell, minél kevesebb irányítás, erőlködés, másképp akarom, ahogy van... Ez a jelen élvezete is!

      Törlés
  2. "Hogyan legyünk önmagunk?" Nagy kérdés s kegyetlenül nehéz megvalósitani, akkor is, ha a választ már kezdjük sejteni...
    Amit te leírsz, az annak a kezdete, melyet a franciák úgy hívnak, hogy "lâcher-prise" (magunk elengedése) s amelyet én következetesen nem merek végig megvalósítani...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogyan és hova lyukadok ki, de meg kell tennem, tehát el kell kezdenem. A belső gátak ledöntése az első feladat, melyet úgyis lehet hívni, hogy félelem, és nincs semmi értelme.

      Törlés
  3. Csodás a fény-montázsod!!!!!!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu