2015. augusztus 6., csütörtök

Balaton-felvidék/ 1.

"Áldassék és virágozzék e hely!"
Poros lábbal, poros saruban persze, hogy porban és kavicsok közt elaraszolgattam Taliándörögdön a Klastrom romjaihoz, és ültem a köveken a csendben. Elcsendesedett a Művészetek Völgye Kapolccsal és Vigántpetenddel együtt, a sors úgy hozta, hogy mi sem akkor voltunk ott idén. 
Mentem, és meg is pihentem a forróságban, ahogy az az alig látható bogár ott azon a fehérségen, és azon gondolkoztam, hogy valami lehet romjaiban is szép, a valaha volt szakrális központ helyén álló, sokáig a hit tartotta keresztény templom is, mely most nyári koncertek és csendes imák színhelye. 
Szavaimat, gondolataimat a Teremtő biztosan meghallotta, de magamnak is mondtam, hogy rögzüljön a hála.
Megköszöntem az egészséget, és szeretteimnek is ezt kívántam, köszönetet mondtam azért is, hogy ott és akkor ezeket elmondhattam. 
Ennyi volt az ott töltött idő lényege, és persze maga a csend.
Ezért mentem oda, ezért választottam a két napos pihenőmből ( Veszprémet másfél nappal megtoldva) ezt a fél órát.
Vittem füzetet Útinaplónak, és a fenti sorokat körülbelül így, lefekvés előtt este bele is írtam.


8 megjegyzés:

 1. Furcsa így látni, én mindig "kapolcsiasan" voltam ott. Számomra ilyen szent hely Vértesszentkereszt, az tölt fel, nyugtat le, ott érzem úgy, hogy egy vagyok valami nagyobb erővel. Ha nem jártál ott, érdemes lenne egyszer elmennetek, Majk is a közelében van, s Tata.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is mindig "kapolcsiasan" voltam ezen a környéken. Most lekéstünk erről az eseményről, de így csendesen, szinte elnéptelenedve is érdekes volt, mert így nem láttuk még. Volt még néhány maradvány, hiszen múlt hétvégén fejeződött csak be a Völgy. Köszönöm az ajánlást. Te ajánlottad egyszer Vászolyt is? Vannak még felfedezésre váró területek.

   Törlés
 2. En azert a sarudat is megdicsernem:)) klassz! Nagyon szepek a fotok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden második ember hasonlóban jár, de köszönöm szépen.
   " A bandukolás" jelképe. :-)

   Törlés
 3. Nekem nagyon fontos és tetszik a tábla a rommal.örülök,hogy volt hol elcsendesedned.....Szeretem én is....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jó volt ott. A tábla nekem is fontos volt, innen tudtuk meg a részleteket, és aki blogost érdekli, kinagyítva el is olvashatja.

   Törlés
 4. én csak zártorrú cipőben merek túrázni, ilyen elegánsba nem tudnék kavicsok közt porban -...-ban-forróságban:)
  szeretem a fotóidat
  mint mindig most is jó elidőzni a nézegetésükkel

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem volt ez akkora út a romig, közel parkoltunk, de van egy bizonyos távolság, ameddig nem illik ilyen helyhez közel parkolni autóval. Az araszolás a meleg miatt volt.Pucolgattam is itthon azt a pár pántot. :-) Mikor sokat mentünk, akkor ez a szandál lecserélve strapabíróbbra, lábat jobban kímélőre, de az a helyzet, hogy most ez legtöbbször a nyári sarum, sokszor vagyok benne. Én szeretem a lapos sarkút, éppen megfelel nyárra.

   Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu