2015. augusztus 7., péntek

Balaton-felvidék/ 2.



Nem mindegy, hogy az ember hol talál szállásra, hol hajtja álomra a fejét, mielőtt még csukott szemmel az udvaron lévő ülőalkalmatosságon kényelmesen elhelyezkedve tücsköket hallgat.
A kabócák nappal, a tücskök előszeretettel éjjel szórakoztatják a közönségüket, így több mint valószínű mi tücsköket hallgattunk. Lehet, hogy a kabócák is besegítettek, mert hangos volt a koncert.
Kapolcsi parasztház volt a szállásunk, és mikor este benéztem az ablakon, tudtam, hogy nem idegen vagyok, hanem ez lesz egy kis időre az otthonom. Hasonló érzésem volt egyszer egyszer az Őrségben is, de leginkább nagymamám egykori parasztházában, ami azért mégis más volt.
Reggel felkeltem korán, hogy várjam a napkeltét, és közben hallgattam a kis körték tompa puffanását is, melyek rendszertelen sűrűséggel, de kitartóan hullottak.
Közben felkelt a Nap.

  

22 megjegyzés:

  1. Nagyon visszahoztad a hangulatot. Megadnád az elérhetőségüket? Gondolom az újféle kártyamódit is elfogadják? Valahonnan amiatt maratunk le, hogy nekünk csak az van (még van, egy ideig).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holdgyöny, Szuperwoman!

      www.vorosmartyhaz.hu
      Minden itt van, ami fontos!


      Törlés
  2. Nagyon szép hely Éva!!! Én is kérnék elérhetőséget! ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy fent is leírtam:
      www.vorosmartyhaz.hu
      Ajánlom a videót is!

      Törlés
  3. napokig tudnám nézegetni az utolsó képed, nagyon tetszik
    kedves a bejegyzésed is, olyan békés, minden őrségi élményem hasonló,
    imádom
    most viszont az jutott eszembe, mennyire összekapcsolódik az eladható múlt és a jelen... tudom, hogy ez a természetes, mégis olyan bizarrnak érzem: fehér ultramodern kislámpa és villanykapcsoló a szúettének tűnő régies berendezéshez, vagy az ütött-kopott korsók és a pingpongütők, a szépen felújított és modernizált házacska kereskedelmi cégérrel....nem tudom : az eszemmel elfogadom, a lelkem mégis kicsit fázik attól, hogy "megjátszott", hogy "úgycsinálmintha". Olyasmi érzés, mint amikor korhű jelmez nélkül szerepelnénk egy századfordulós filmben.

    De ez csak az én véleményem, tudom, hogy a keresletet szolgálja ki, nincs ezzel semmi baj
    neked viszont simán járhatna részesedés, olyan csodás reklámképeid vannak, (sőt ajánlatod) :)) lehetne másodállásod is (komolyan mondom)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem egy skanzen háza és szobája, amit a turisták csak nézhetnek, de nem használhatnak, nem nyúlhatnak semmihez.A pingpongütőt is ők hagyhatták ott. Fényképezhettem volna másképp is, vagy elrakom onnan.
      Azt a két dolgot én is észrevettem, más a turistákat szolgáló dolgokat is. Semmi sem tökéletes,de mai emberek akarnak ott lakni, van aki főzni, melegíteni is akar, sőt még Tv-t is nézni. Ez kérem kereskedelem.
      Gondolom, ők ( tulaj) is tudják mi lenne a " tökéletes", de nem érintetlen tökéletességre törekedtek, hanem emberek egyéb igényeit is szolgálni.
      Mert vannak.
      Én jól éreztem magam, a jót kerestem benne, nem a rosszat!
      Nyugi volt és béke a lakótelepi lelkemnek. Ez van!

      Törlés
    2. Egyébként értem, hogy miről írsz.

      Törlés
    3. sajnálom, ha félreértettél,
      én sem a rosszat keresem
      megbántani pedig egyáltalán nem akartalak, csak elmondtam, hogy zavar a régi és a műanyag párosítása, bocsánat

      Törlés
    4. Az én ízlésemnek sem felel meg ez a párosítás! Egyébként meg egyáltalán nem bántottál meg, honnan is veszed? Vélemény leírva slussz-passz!
      Jó éreztem ott magam, figyeltem a szépre jóra, észrevételeztem az oda nem illőt, de igyekeztem nem rágódni rajta. Ezen én ott és akkor nem segíthettem. Elegem van a rágódásból, sokat tanultam az előző hónapokban.
      Éppen most találkoztam egy hölggyel, aki bent volt akkor, amikor én. Érdeklődtem, hogy kiről mit tud. Vannak, akik még mindig bent vannak, pedig én is heteket töltöttem el velük. Ez csak úgy eszembe jutott.

      Törlés
  4. Jaj, ez mesés! Szívesen ébrednék egyszer egy ilyen házikóban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy tetszik! Mert jó volt hajnalban napkeltét nézni kint, aztán bent visszaaludni még.

      Törlés
    2. Húú, az tényleg milyen jó!! A napfelkelte is és az utána való visszaalvás is. :-) Ezt most annyira átérzem!

      Törlés
  5. Amikor tavasszal nógrádi szálláshelyeket kerestünk nekem igenis számított a környezet, legyen különálló, legyen hangulata és a környék. Ne skanzen, de ha már parasztház, legyen ami utal, emlékeztet erre. Volt egy ház, sok dolog összejött volna, dicsérték a háziakat, akik még annál is többet tesznek a vendégért. Viszont a berendezés, az ágytakaró, rosszul lettem tőle. (Tiszta volt...) Ha választhatok, választottam, más környezetet, be is jött.

    VálaszTörlés
  6. S ha már a faluban járunk, csak úgy: http://hazaiprovence.hu/

    VálaszTörlés
  7. De jó hangulatot hoztál ma ide nekünk :) köszönjük szépen ! Érezzétek jól magatokat ebben a mesés környezetben...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már itthon vagyunk, csak egy éjszakát töltöttünk ott, és összesen két napot távol, de jó volt. Igyekeztem örülni, illetve jött is belőlem az öröm magától,de ha mindennek a negatív oldalt látom inkább, akkor hamar visszakerülök oda, ahol heteket töltöttem.
      Köszönöm, hogy itt jártál.

      Törlés
  8. Mesés!!! Ami a legjobban tetszik,hogy az ágyhoz közel van az ajtó és ott már rögtön a kert..:)
    Végülis,ha a nappaliban aludnék,akkor nekem is így lenne.:)

    VálaszTörlés
  9. Ooo de gyonyoruseges fotok Eva!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu