2015. január 8., csütörtök

Napok


Dédelgettem valamit magamban, és megtörtént. Eszembe jutott a sorsszerűség és a pozitív rezgések bevonzó ereje, úgyis mondhatnám: " a szükségszerű mögött meglelni az Istenit ".( Simone Weil)
Jó szót szóltam ahhoz a fiatalhoz, aki cinikus és agresszív volt velem. Puha érzés volt, hogy meg tudtam tenni. Az ego még olykor közbeszól, de alaposan legyengítve, és ezt nem bánom!
Kolléganőmmel együtt ebédeltem, és szó esett arról, hogy mennyire nem kellenek a felesleges szavak, és arról is, hogy a karácsony egyre kevésbé nem Jézus születéséről szól a környezetében. Mostanában túl sok a doboz a kibővült család kívánalmai szerint.
Ma megint esett a hó, és a munkahely ablakát résnyire nyitva néztem egy ideig élvezve a jelent. Ez aztán többek között bekerült este a Füzetembe is, abba  a bizonyos "2015." címmel bíróba.
Megint szakadhatok el egy nem is olyan régen általam is megkedvelt barátnőtől.
Az hogy én, az még hagyján, de a fiú is...


15 megjegyzés:

  1. De sokáig használtam én is ezt a parfümöt, amit a képen látok. :) Aztán egyszer valahogy tele lett vele az orrom....lehet ismét kellene egy próba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még szeretem szerencsére, mert karácsonyi ajándékként is kaptam belőle. :-) Így van 3 üveggel: táska, fürdőszoba, tartalék!
      Próba? Hátha a régi ismerőst újra elfogadod!

      Törlés
  2. olvaslak, és olyan leltár-érzésem van...címszavak, amik neked jelentenek valamit, én nem értem, kérdések születnek:- dédelgetett dolog megtörtént (kíváncsivá tesz) - cinikus agresszívhez jót szólni (?) - nem kellenek a felesleges szavak (csak azok, amelyek információt adnak? vagy azok is, amik a másiknak adnak valamit? vagy azok is, amelyek nem arról szólnak, amik a szavak granmmatikai jelentése, hanem arról, hogy figyelek, itt vagyok, együttérzek, ) - a "Karácsony egyre kevésbé nem Jézusé"? vagyis egyre inkább az Övé? - túl sok a doboz? (használjon zacskót:)))) - ja és a srác megint barátnőt vált?...

    :))
    bocs, ne értsd félre, kérlek, csupán azt kacagom itt, hogy pont reggel olvastam a kommunikációk szintjeiről, és most olyan érzésem volt, hogy a blogbejegyzés rébusz lesz, amolyan okoslány a királyhoz vitt ajándékaként (mert személyes is, meg köznek való is, magánblog is meg nem is, ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csak akkor szoktam így "kötözködni", ha érdekel a történés is, a konkrét (ha nem érdekelne, nem kérdezősködnék), de nyilván elfogadom, hogy annyit osztasz meg,. amennyit akarsz, illetve ha ez volt a cél, felkeltheted az érdeklődést, és pont

      Törlés
    2. Mivel nem akarok mindig mindent részletesen leírni, csak az érzéseimet néha jelezni, ezért lehet, hogy csak számomra érthető valóban az írás:
      Magyarázatok:-):
      -Valaki sok gondot okozott nekem a csoportomban( tényleg a tehetetlenség szintjére jutottam el vele), és most kollégiumot vált. Dédelgettem a gondolatot, szerintem ő is, és most megvalósult.
      - Sokadik cinizmusra is jó szó! Egy 15 éves így viselkedik( édesapa friss halálának feldolgozása sikertelenül folyamatban van nála), és tegnap megint így reagált egy ártatlan kérdésemre, ami csak így szólt: "Mikor fogsz dolgozni hétvégén?"
      A válaszát nem írom le, de én nem válaszolhatok neki az ő stílusában, hova vezetne? Tehát nyugtató mondatokkal igyekeztem nála rendezni a dolgokat.
      -Felesleges szavak: Van a közelünkben valaki, aki állandóan a középpontban akar lenni, és mindenbe beleszól, ha kell, ha nem. Sokszor tényleg értelmetlen a mondatok halmaza részéről. Ezt untuk meg! És "a kevesebb több" gondolatot elemezgettük.
      -Karácsony: Túl sok volt az ajándékozás= túl sok doboz, de hiányzott a meghittség a közös énekelés, a templomba menés stb. Gyerekkorában pedig így ünnepeltek.Elmúlt náluk!
      - A barátnő Dél- Amerikába akar menni hosszabb időre az édesapját követve. Szabadságot adott Thomasnak és önmagának= szakítás. A fiú sínyli meg jobban, mert nem az ő döntése.
      Máskor nem fogok magyarázatokat adni, ez persze most az én döntésem volt:-), csak olykor jelezni egy-egy bejegyzésben, hogy milyen érzések kavarognak bennem.Persze lesznek más írások is. Mint látod ezeket mind leírni túl sok lett volna, pedig mind tegnapi történések, sőt, elenyésző részük, és inkább magánjellegű szinte mind.
      Igen, köznek való magánblog! :-) Valahol itt van a nehézség!

      Törlés
    3. Nem vettem kötözködésnek, értem, hogy miről írtál.:-)
      Az első gondolat esetében is talán nem is a tények a fontosak, hanem hogy egyre gyakrabban rendeződnek úgy a dolgok, hogy hagyni kell,nem beleavatkozni, időt adni neki, aztán egyszer csak itt a megnyugtató megoldás, látszólag nélkülünk.Hangsúlyozom: Látszólag! Mintha fentről lenne valakinek rálátása( míg mi benne dagonyázgatunk a helyzetben), vagy a szálak úgy futnak össze, ahogy kell. A szükségszerű mögött van Isteni vagy fordítva? Bennem inkább ez motoszkált, mint a konkrét eset,

      Törlés
    4. köszönöm, hogy nem értettél félre, ölellek
      és így már jobban értem, még meg is mosolyogtattál

      Törlés
  3. Én is szeretek ilyen címszavakban bejegyzést írni,mint te Éva.
    "Jó szót szóltam ahhoz a fiatalhoz, aki cinikus és agresszív volt velem.."---ez nekem a munkahelyen nehéz, így is mindig azt érzem, na,jó,gyakran,hogy kihasználnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, a pedagógus azzal nem megy semmire, ha cinikusan visszaszól. Lehet, hogy egyszer-egyszer elragadja a hév, mert mi sem vagyunk fából, de hosszú távon nem kifizetődő, és nem is azért vagyunk ott. Igyekszem, hogy egyszer se ragadjon el a hév önbecsülésből sem, pláne ha gyerekekkel van dolgom.
      Felnőttekkel? Más a stílus, és ott jobban megy az " adok-kapok". Persze, ott sem ez a cél, igyekszem ott is viselkedni. Az alap!

      Törlés
    2. Különbözőek a felnőttek is, mást értünk "viselkedés" alatt...
      mást tartunk alap-nak

      (olyan kár, hogy nem lehet többet tudni azokról az ottani dolgokról... Nyilván van kivel megbeszélned, nem itt akarod,... csak én vagyok ennyire kíváncsi.:))

      Törlés
    3. Biztos, hogy nem írom itt le a munkahelyi dolgaimat, de szerencsére a kollégákkal sok mindent meg lehet beszélni.
      Ami ide átkerülhet az a napi konkrét esetekből számomra megfogalmazott következtetések, inkább elvont dolgok, melyekkel bármelyikünk találkozhat az életben, és átélte. Sőt, aznap( vagy a bejegyzés időpontja körüli idő) én is.
      Máskor is fogok így írni és szoktam is.
      A lényeget megfogalmaztad:
      Köznek való magánblogunk van sokunknak.
      Nem mindenről írhatunk, pláne, ha másról van szó, de a konkrétumból leszűrt aznapi rágnivaló, emésztenivaló, a " nagy igazság"-nak :-D szerintem a blogokban helye van! Aztán vagy sikerül leírni , vagy nem!
      Ti meg mazsolázgassátok csak! :-DDD

      Törlés
    4. Még annyi: Viselkedésen jelen esetben azt értettem, hogy tartom a közösségben elvárható normákat úgy, hogy azért a véleményt is kimondjam!
      Ez az alap vagy valami hasonló nálam.
      Húúú, de megbeszéltük ezt, és mégsem, mert lehetne még sokat!
      Ez a blog hátránya, hogy ha leírsz egy mondatot, lehetne még százat, és már is hozzátehetne ugyanannyit, de nem kerül rá sor.Így aztán hiányos az írás, de valami saját életünkből vett asszociáció elindul.Legalább annyi félreértés is.

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Tegnap skype-oltunk. Nehéz feldolgoznia és szomorú is. Friss a dolog, úgy láttam ő komolyan gondolta.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu