2015. január 3., szombat

Megálltunk a metsző szélben


Az év utolsó vágyteljesítése egy Veszprém megyei kis falu meglátogatása volt.
Pár hete hazafelé jövet egy völgyben füstölgő kéményeket láttunk és M. megfogalmazta, hogy egyszer ide eljövünk, és én bólintottam, mert nekem is tetszett.
December 30-án célirányosan odamentünk, a templom mellett leparkoltunk, és bejártuk a fagyos, jeges, havas falut. Sötét felhőkből hózáport is kaptunk. A buszmegálló betlehemi jászolnak volt berendezve, megnéztük a gumibaba kis Jézust, papírból kivágott bárányok nézték őt, és Józsefnek kucsmája volt, Máriának pedig otthonkája.
Az egyik ház falán az Altamira-barlangos rajzok voltak, a templom kilincsén fenyőágak, a szánkót húzó gyerekek pedig köszöntek nekünk. 
Én feltettem a sapkára a kapucnimat is, annyira fázósan hideg volt. Mikor levettem a kabátom indulás előtt, hogy beüljek az autóba, gyorsan a fejemre csaptam a sálam még arra a pár másodpercre is, mert metszően hideg szél kapott el. De szeretem az ilyet!
Aztán sállal a fejemen melegedtem egy kicsit, és gyorsan meg is örökítettem magam, mert M. nevetett mikor rám nézett, nekem is látnom kellett magam, és az emlékek között hazahoznom.:-)
Így néztem ki ott és akkor a hidegtől kimerevedett vigyorral , piros képpel 2014. év végén.



9 megjegyzés:

  1. Ahogy olvastam a bejegyzést, ott sétáltam veled gondolatban ismét. Én anno nyáron, hőségben jártam be a falut vagy 14 éve a Művészetek Völgye egyik helyeként!

    Nagyon boldog új évet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is eszembe jutott a Művészetek Völgye.
      Tudod miért? Kinn volt egy tábla egy nyíllal, hogy merre van Taliándörögd. Erről aztán eszembe jutott Kapolcs is stb! Láncreakció volt.
      Mióta én előfordulok néha Művészetek Völgyében Öcs már nem helyszín. Pedig a falu valóban alkalmas rá. Ugyanolyan szerényen szegény, mint a többi helyszín. Szerintem mostanában már csak Kapolcs kapja meg egyedüli faluként a megtisztelő feladatot. Régebben még egyik faluból mentünk át a másikba nyaranként égető hőségben. Ha autóval megyünk, akkor felszedjük a fiatal stopposokat, akik nagyon hálásak nekünk.

      Törlés
  2. Kincsek.
    A szavak.
    A képek. ( Olyan ritkán látunk...)
    A falu.
    És az ötlet, hogy elmenni, végigjárni. Hiszen felénk is van, amit.
    Köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  3. Szeretem én is az országunkat.Olyan sok kincsünk van,amit egy élet sem elég,hogy végignézzük.Ma mi is csavarogtunk.:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon hangulatos:)orulok, hogy lattalak kipirosodva! es kulon tetszik a papir baranyka:))

    VálaszTörlés
  5. Elmegyünk sokszor egy ilyen "bepillantás" mellett... Nekem is többször lett volna rá kedvem, de G. szeretett "célirányosan" közlekedni, kerültük az "időveszteségeket"...

    VálaszTörlés
  6. Nem tudtunk megállni akkor, mikor először megláttuk, de visszamentünk.Addig viszont tervezgettünk, aztán megvalósítottuk. Nem nagy hely, egy kis falu, de nekünk fontos volt.
    Megvalósítottuk.

    VálaszTörlés
  7. hogy tudsz ilyen képmozaikot csinálni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aliz, én a netről ingyenesen letölthető Picasaval csinálom. ( képszerkesztő, katalogizáló program), mellyel lehet ún. kollázst, képmozaikot is csinálni.Évek óta használom.
      Innen mindent megtudsz róla, és azt is, hogy mit tölts le:

      http://www.postershop.hu/picasa-foto-kollazs-keszites.htm

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu