2015. január 11., vasárnap

Hétvége


Hankiss Elemár halála lett valóság, és még mindig hír a párizsi merénylet. 
Szélsőségesek hitükben történő provokálása emberéleteket követelt. Szólásszabadság és jóízlés( hiánya) szavak fordulnak elő sokszor, a másik ember tisztelete, életének megbecsülése( hiánya) is téma ott és akkor, mikor a saját élet feláldozása is dicsőséget hoz az elkövetőknek. Józan ész itt már nem számít, fanatizmussal szemben egyébként is miért várnánk el. 
Jövő hónapban két olyan politikus érkezik Magyarországra, akik számomra "vagy-vagy", de nem "is-is". Dönteni kellene, mert egy fenékkel két lovat megülni nem nagyon megy. A döntés számomra egyértelmű, kérdés hogy a politikusoknak is az-e. 
Pedig elvárnánk, értünk is vannak.
Figyelem a politikát, de a blogomat mentesítem lehetőleg tőle.
Tegnap tisztult a fejem, közben suhantak a fák, és ahogy egyre feljebb mentünk újra találtunk havat. A hirtelen jött + 17 fok nekem sok volt, de újra itt a hideg azóta( szintén hirtelen), mégis jobban vagyok! 
Nem volt meglepő, hogy Ausztriában magyar pincér hozta a kávénkat, és magyarul beszélgethettem vele. Egy mellettünk ülő osztrák közben mosolygott, mint házigazda, és ennek így kell lennie. Ne legyen beszólás,  idegengyűlölő nézet.
Apró, kedves történések ez utóbbiak, de a világ megbomlott egyensúlyát nem hozzák helyre, csak szebbé tehetnek egy szombatot.


8 megjegyzés:

  1. jaj az az erdős képed, meseszép

    VálaszTörlés
  2. Erre jutottam én is : "Szélsőségesek hitükben történő provokálása emberéleteket követelt. "--és azért jobb lenne, ha ezt kiemelnék,hogy nem kellene gúnyolódni és provokálni,főleg ilyen szélsőséges népeket. Ez persze nem menti fel őket a gyilkosság alól. De borzasztó.
    Most írt egy barátnőm,aki ott él évtizedek óta a családjával,jól vannak, bár őrület az egész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az élet érték számomra!
      És igen: Borzasztó, ami történt!

      Törlés
  3. Mindenfajta erőszakot elítélek. Elítélem a gúnyolódást, a tiszteletlenséget, a megszégyenítést és a kifigurázást is. Szélsőségesek,-igaz. A mi világunk szerint. Szélsőségesek vagyunk, -az ő világuk szerint. Élni és élni hagyni. Ez lenne a fontos.

    VálaszTörlés
  4. Mielőtt félreérthető lennék leírom, én is elítélem az erőszakot, a megszégyenítést stb. Az"Élni és élni hagyni!" is örök vágyam, nekem aztán nagyon. De nem valósul meg sok helyen.Példák a történelemben.
    Aztán ez is történhet, ami történt Párizsban( és máshol is), ahol mindkét fél a maga hite szerint tett. Nem is tehet másként, mert egyszerűen nem teheti. Teszi, ami szerint él, követi az elveit.
    Csak tényt közlök!
    Mindkét fél követte, amit meggyőződése diktált,és tragédiába torkollt.
    Ilyen világot élünk,
    Nincs egy igazság,
    És igen, a szélsőség... A humornak is van intelligensebb formája és a dzsihadisták sem egyértelműen az alap iszlám hitet követik, mely vallás elítéli az erőszakot! Sok muszlim is így nyilatkozott a terrortámadás után. Mindenki követi a maga hitét, a maga világa szerint.
    Sajnálom az áldozatokat és továbbra is a sajtószabadság, a szabad véleménynyilvánítás híve vagyok.
    Fontos lenne:
    Élni, és élni hagyni!!!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu