2015. január 2., péntek

Év eleji nyugalom


Ma sem visszatekintő összegzés, sem előre tekintő tervezés, sem készülődés, sem várakozás.
Felmostam a lépcsőházat, mert én vagyok a soros a szomszédok közül, és ugyanazzal a lendülettel bent is kitakarítottam. 
Közben tudtam, hogy az lesz a jutalmam, hogy délután olvasok. Most jött el a nyugalom, hogy karácsonyra kapott könyveket vegyek a kezembe, de úgy igazán. Egyiket befejeztem, másikat elkezdtem:

Patrick Modiano: A Kis Bizsu
Ann Voskamp: Ezernyi ajándék

Ann Voskamp könyvében mindjárt az elején az isteni kegyelemről olvastam. Ott és akkor tisztábban értettem meg lényegét, mint eddig bármikor.


9 megjegyzés:

  1. Fogadd el hétköznapi gondolatomat: a világnak ebben a részében is a szomszédok szerre takarítják a lépcsőházat. Ez most jól esett nekem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az jó, ha jól esett! :-)
      4 család lakik ebben házban ezen a szinten, és így havonta egyszer esik rám a sor. Úgy látszik kevés a szókincsem, mert nem tudom mi az, hogy " szerre takarítani". Légy szíves magyarázd el! Gondolom ugyanaz, amiről én írtam, de pontosan akarom érteni.
      Szeretem a hétköznapi gondolatokat!

      Törlés
    2. Remélem Júlia nem haragszik meg ha leírom neked mit jelent " szerre takarítani". Felénk, Erdélyben, használják csak ( most jöttem rá én is, itt nálad :)) ezt a szót, ami azt jelenti, hogy nem egyszerre, vagyis felváltva! Elgondolkodtam nagyon, hogy milyen érdekes ez a magyar nyelv, mennyi sok tájszólás van benne!

      Törlés
  2. Az Ezernyi ajándékot elolvastam én is. Lassan, emésztve, bár nekem a nyelve idegen, tehát többször át kell rágnom magam rajta. S ezer csodálatom a szerzőé!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még az az elején tartok. A nyelvéről csak később tudok véleményt nyilvánítani.
      Mindenképpen elolvasom a könyvet.

      Törlés
  3. Én tegnap egész nap takarítottam, de azért, mert erőm, kedvem, lendületem volt hozzá. Azt mondják, most már egész évben takarítani fogok, ha ezt tettem az év első napján. Nahát, ... micsoda meglepetés! Mert egyébbként úgy általában nem ezt teszem két kisgyerek mellett :-)
    Szépek a képeid.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd számolj be arról, hogy működik-e a babona.
      Szép dolgok kerültek az utamba! :-)

      Törlés
    2. Az működik, amiben hinni akarunk. Ha valami a tegnap miatt megmarad egész évben, akkor az legyen az erőm és a tenniakarásom.

      Törlés
  4. Egy halászcsárda cserépkályhája a Fertő tóhoz közel! Meleg volt a kályha és a halászlé is szilveszter délután! Én is szeretem a cserépkályhákat, a sparheltet is. Nagyon régen voltak ilyenjeink.
    Az jó, ha mindenhol van hó, ilyenkor kell! Örülhettél te is!
    Itt a mai plusz 8 fok sok havat elvitt. Pedig örültem én is. Jó volt.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu