2014. január 7., kedd

Vízkereszt előtti ( vasárnap) délután

Az ember elvárná Vízkereszt előtti délután, hogy ne + 12 fok és eső legyen. Nem így történt! 
Délután viszont megszárítkozva még kiélveztem a karácsonyi fényeket, és tanultunk magyarul is. M. már mond ( nagyon) néha rövid tőmondatokat, felismer szavakat, időnként használja is őket, és persze nagy dicséretet kap érte. 
A múlt idővel foglalkoztak a tanfolyamon, megírtuk a leckéjét, amit szünetre kapott.
Vasárnap az utcán sétálva egyszer felkiáltott,  mikor meglátta egy kirakatban, hogy B.Ú.É.K.! Karácsony előtti utolsó órán tanulta, és elmondta nekem azonnal, hogy mit jelent. Ezt teszi az adott országban mászkálás!:-)
A fát azóta leszedtem, eltettem a dekorációkat, végleg helyükre kerültek az ajándékok, a mécsesek még elől vannak, és elől is lesznek jó darabig.



Ajtódíszként egy hóember van kinn, hátha lesz egyszer egy igazihoz is alapanyag. Elvégre tél van!
Próbálok a januárral valamit kezdeni, de eddig nehezen megy.Úgy érzem azzal, hogy a fát leszedtem lezártam valamit, és könnyebb lesz belerázódni a hétköznapokba. Munkába menet a buszmegállóban állva néztem, ahogy darus autók segítségével szedték le a karácsonyi díszkivilágítást. 
Mi ez, ha nem januári hétköznap?



5 megjegyzés:

  1. Igen, a január az ünnepi pezsgés után lecsitult hullámvölgy... Erre találták ki a kereskedők a "Valentin-napot"...

    VálaszTörlés
  2. Így jó a nyelvtanulás gyakorlással, kivive a hétköznapokba, s még sikerélménye is van!Látod, nekem eszembe nem jutott Vízkereszt, ahogy valahogy karácsonyra se nagyon voltam ráhangolva.

    VálaszTörlés
  3. Rózsa, Valentin napon nem rajtam gazdagodnak meg a kereskedők!:-)

    Holdgyöngy, mindig jobban tanultam nyelvet, ha hagytam/ hagyták, hogy ragadjon rám. Adott országokban keveset gyakorolhattam, de M. itt lenne nekem" tanárnak". Mintha mostanában jobban ráálltunk volna a másik anyanyelvének tanulására.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kellenek a mécsesek.....

    VálaszTörlés
  5. Mamka! Mindjárt megyek egyet meggyújtani. Most jöttem haza munkából, hosszú volt a nap, kell itthon egy pislákoló fény is.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu