2014. január 4., szombat

Őszi téli tó

Mikor legutóbb ősszel a Balatonon jártunk -egy kis kitérőt térve a veszprémi utunkon-, akkor arra gondoltam, hogy majd a télit is megnéztem, mert még nem láttam. 
Nos, láttuk is december végén a Somló megmászása utáni napon. Viszont újra az őszi Balatont találtuk meg az enyhe időjárás miatt, de legalább elmondhatom, hogy a naptár szerint láttam a téli tavat. Nem mindig úgy teljesülnek a vágyaink, ahogy akarjuk. Mikor megtörténnek, akkor már sokszor mások, mint amit vártunk.
A teljesen néptelen tó kicsit depressziós hangulatú, de legalább tiszta volt a kissé lepusztult stégek látványát ellensúlyozva. Leláttunk a fodros mintázatú homokig és a kövekig.
A színe a régi, az a meghatározhatatlan zöldes-kék, most némi szürkével szomorítva. 
Balatonfűzfőn kötöttünk ki véletlenül egy rossz GPS beírás miatt. Észrevettük a hibát, de végül kiszálltunk ott egy rövid sétára, mert legyen úgy néha, ahogy lennie kell...
Vágytam a téli Balatonra, ez is megvolt, ráadásul olyan melankolikus hangulatban, amit én egyébként szeretek.


4 megjegyzés:

  1. Érdemes kiruccannotok oda, ha majd valódi tél lesz, mert akkor az igazi. Többször is volt szerencsém a téli Balatonhoz és mondhatom, az semmivel sem összehasonlítható látvány és hangulat.

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a Balatont. Biztosan vannak szebb helyek, szebb tavak, tengerek, de ez a Balaton!Nem tudom jobban megfogalmazni, ehhez kapcsolódnak érzelmek, emlékek.
    Talán egyszer kifogunk havas, jeges élményt is.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu