2014. január 30., csütörtök

Nem kell feltétlenül rosszul járni...

Akkor jöjjön egy pozitív történet. Na, nem az, hogy elveszítettem a buszbérletem, benne a könyvtári olvasójegyemmel, hanem a végkifejlet! 
A hiány morgós észrevételezése után jöhetett az agymunka arról, hogy  hol is veszítettem el. Az a "ragyogóan fényes elmém" :-D kidobott egy helyet, ahol kiránthattam a táskámból, de ez egyáltalán nem volt biztos. Ha nem kerül elő, akkor az új megcsináltatása idő, pénz, sőt, fényképész is, ami nálam a nemszeretem kategória! A könyvtárban is rendezni kellett volna az ügyet.
Másnap visszamentem a sejtésem színhelyére, egy zöldségeshez, és lőn csoda! Ott volt, sőt, ha nem megyek vissza érte aznap, készültek elhozni nekem, mert a címem rajta volt.
Egy kis bizonyosság arról, hogy nem feltétlenül járok mindig rosszul, és vannak jó emberek is. Néha kell erről a megerősítés, mert az ellenkezőjében is el tud merülni az ember, ha nem vigyáz eléggé. Ilyen kis dolgok is segítenek ebben, a nagyobbakra az ember sokszor csak akkor jön rá, ha van már rálátása. 
Egyébként is, lehet, hogy úgy volt jó, amiről azt hittem korábban, hogy nem.



Egyébként újra esett a hó!!!

9 megjegyzés:

  1. "...lehet, hogy úgy volt jó, amiről azt hittem korábban, hogy nem." Ezt a mondatot, azt hiszem, sokunknak meg kellene jegyeznie...

    Jól tetted, hogy pozitív példát is hoztaá, Éva. A csak negatívak sorolása hozzájárul az általános lehangoltsághoz, pesszimizmushoz, még ha van is rá sok valódi ok!

    VálaszTörlés
  2. Rózsa! Így igaz!
    Persze, hogy van ok, de tőlünk függ, hogy mit helyezünk előtérbe. Annyi betegséggel küzdöttem már, ami szerintem egyértelmű, hogy annak köszönhető, hogy a lelkem hagytam lehúzni. Elkönyveltem magam vesztesnek.Van sok valódi ok rá, de sok függ tőlünk is, hogy egyensúlyozzuk a jóval a rosszat.
    Csak néhány éve tudatosodott ez igazán bennem. Nem vagyok még mestere a dolognak, de már a felismerés is sokat segített.
    A blogban is igyekszem inkább a jót rögzíteni( egyoldalúság?), mert magam tapasztalatából tudom, hogy környezetem energiavámpírjai mennyi rosszat adnak át. Ne legyek én is az, amitől naponta szenvedek a közvetlen környezetemben.
    Néha leírom a bajaim is, de rögzítés helyet el akarom őket inkább engedni.

    VálaszTörlés
  3. Szeretem az ilyen tortenetet, es bar neha nem hagyhatjuk ki a rosszat sem, de fontos a jot is hangsulyozni, kulonosen napjainkban.En is igyekszem elegb sokszor leirni.
    Egyszer nekem otthon taxiban maradt az egesz taskam, meg aznap elhozta, minden hiany nelkul.Sok joember van:)

    VálaszTörlés
  4. Ez tényleg egy jól végződő történet! Kicsike hit az emberekben.

    VálaszTörlés
  5. Ágnes, Holdgyöngy, már ma reggel megkaptam a magam negatív adagját, kezdem keresni a jót!:-)

    VálaszTörlés
  6. én mondok jót:) ma megkaptam a karácsonyi képeslapodat a postástól:))))

    ölellek
    úgy örültem
    (tudom, nem így akartad, de annyira jól esett most)

    VálaszTörlés
  7. Aztaaa, Katalinom! A posta fénysebességgel dolgozik! Már ott is a karácsonyi lap? :-)

    VálaszTörlés
  8. Izabella, kell védeni magunkat! :-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu