2014. január 28., kedd

7 dolog...

Mamka blogfrissítő, játékos kérésére leírok magamról 7 dolgot, talán még nem volt róluk szó:

1.A teljesen első önálló, viszonylag hosszú utam vonattal történt 14 évesen. Sopron-Békéscsaba távot tettem meg átszállással fűszerezve.
2. Miért kezdtem el angolul tanulni felnőtt korban? Egy ismerősömhöz érkezett egy amerikai fiú, és városnézésük közben Editnek WC-re kellett mennie. Hirtelen az jutott eszébe hogy felugrik hozzám a "dolgot" elintézni. Hozta Johnt is, miért maradt volna addig az utcán? Én nem tudtam  a sráccal egy szót sem váltani, és akkor arra gondoltam, egy idegen nyelvet legalább aránylag jól kell beszélni. 1 hét múlva beiratkoztam egy angol tanfolyamra.
3. A mandulámat 14 évesen vették ki, ez volt az első kórházas élményem.
4. Azért lettem Éva, mert a korán meghalt nagyapámat Ádámnak hívták. Ha fiú lettem volna Ádám lettem volna, lányként pedig az iránta való szeretetből anyu ragaszkodott az Évához.
5. Felnőtt koromban tanultam meg úszni, félek is a mély víztől.
6. Az óvodában a fa volt a jelem.
7. Az Eiffel-toronynak gyalog ugrottam neki. Soha többet nem tenném! Össze-vissza vert a szívem utána, még az is megfordult a fejemben, hogy meghalok, de nem mertem szólni senkinek. 2 óra múlva szép csendben jobban lettem.

Elnézést, de 7 blogost nem nevezek meg, akiről ugyanígy 7 új dolgot szeretnék olvasni. Akinek kedve van magáról újdonságokat írni, szívesen olvasnám és bizonyára olvasnánk. Már egyszer bejött, hogy az önkéntességben bíztam, és remélem nem szakad meg a játék a döntésem miatt, de senkire nem akarok "terhet" róni. Hátha éppen nem kívánja! 
Én ilyen vagyok!



U.i.:  Hmmm, - 6 fok! Legalább már melegedett is az idő kicsit a szülinapi sétára, csak a szél ne fújt volna bele a képembe. De akkor is jó volt! :-)

8 megjegyzés:

  1. Hmmmm, én lehet, hogy írok 7 dolgot :)

    VálaszTörlés
  2. Felmentél az Eiffel toronyra gyalog??? Én még nem, de azt hiszem, nem is fogok, legfeljebb ha már leadtam 30 kg-t!

    VálaszTörlés
  3. Csillagos, örülnék, ha írnál magadról 7 dolgot!:-)Megnyugodnék, mert nem kértem fel erre külön senkit.

    VálaszTörlés
  4. Rózsa, nem úgy értettem, hogy a tetejére, és egyébként sok évvel ezelőtt, mikor nem voltam túlsúlyos.Szóval, az alsó harmadáig( a szoknyája korcáig)mentem fel, utána kidőltem, de még gyalog le is jöttem. Nagy terhelés volt szerintem a szívemnek, nem szoktam én ehhez hozzá akkor sem. Ha valaha eljutok az öreg hölgyhöz újra, akkor lifttel megyek, ha egyáltalán megyek, vagy megelégszem ott lenn a jó dolgommal, és fölfelé tekintgetek rá.:-)

    VálaszTörlés
  5. A lift a szél miatt nem ment föl végig, de nekem onnan is valami csoda volt a látvány.
    A Trocadero... A gyerekem kedvence, és amikor onnan láttam, meg is értettem.
    stali

    VálaszTörlés
  6. Stali! Én is szerettem nézni a várost onnan is, ameddig eljutottam.

    VálaszTörlés
  7. Boldog Születésnapot, Éva! Isten áldjon és óvjon téged.

    Szeretettel,
    Piroska

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu