2013. december 21., szombat

Levelek köré fehér kontúr

Persze, persze, a telet leszámítva  a másik három évszak is szép, de ékszerboltos, gyöngyös, ezüstös csak a tél lehet. 
Egy kis fagy, egy kis köd, és kész a zúzmara.Olyan mintha receptet diktálnék.:-) Egy kis ez, egy kis az...
Nem az a hosszú szőrű zúzmara volt a napokban, de dekorációnak, levelek körül fehér kontúrnak éppen jó volt.
Egyébként ma van a hivatalos tél első napja, a Google nyitó rajza figyelmeztetett rá. Kb. egy hét után után ma sütött ki először a Nap úgy igazán ennek ünneplésére a sok szürkeség után.


Tegnap haladtam a karácsony és a listás céljaim felé. Munkahelyen karácsonyfa leszedve, nagyáruház hosszú, pénztáros sora végigállva, még 20%-os árcsökkentő kupont is sikerült 4 termékre felhasználni. Most kellene drága valamit venni, mert abból is 20% jön le, úgy ahogy az általam vett viszonylag drága olívaolajokból és ajándékba vett Somló-hegyi borból is. Nem terveztem be, és élhetetlen is vagyok ilyen téren.
A könyvtári könyvek meghosszabbítását neten elintéztem, akartam oda is menni, de már nem futja az időmből.
Előtakarítást a lakásban megcsináltam, fadíszítés után már csak porszívózni kell. Ajándékok is majdnem mind becsomagolva. 
Még akartam késő délután valamit csinálni, de abbahagytam a lista pipálására tett erőfeszítéseket. Éreztem, hogy eddig és ne tovább, abba is hagytam! Majdcsak elkészül minden ( ha megcsinálom!) :-)
Most megyek sütni.

21 megjegyzés:

  1. Egy hatalmas ölelés erejéig megállsz?
    Sok szeretettel kívánom, hogy az ünnep békés legyen, meleg hangulatú, bizakodó.
    stali

    VálaszTörlés
  2. Stali, megálltam, köszönöm. :-)Elég nehezen fogok hozzá ma reggel bármihez! Ilyenem van!
    Keresem és megtalálom a kifogásokat.Püspökkenyér sütéséhez kiraktam mindent. Egyelőre itt tartok.:-D
    Sütés helyett viszont a gép előtt üldögélek.

    VálaszTörlés
  3. Én is itt üldögélek, mint látjátok! Pedig vár még a karácsonyfa-díszítés, az ajándékok becsomagolása (7 személyre, mert magamnak is vettem! "G. részéről"), a porszívó az ebédlő közepén, a gyerekek ágyát áthúzni - estefelé érkeznek! De az utóbbi napokban lejártam a lábaimat… Fájnak.

    VálaszTörlés
  4. Derűs napot!
    Ugye milyen szép a napsütéses tájra tekinteni! Ilyen kupont kaptam egy ismerőstől ajándékba, de sajna nem igen lesz aki felhasználja. Ahhoz az áruházhoz páromnak elméretezték a parkolási időt. :-))) Vagy én vagyok türelmetlen?
    Tennivalók helyett itt felejtettem én is magam.:-) Hú, estig rendet is kéne valakinek tenni, mert párom is megjön a beteglátogatásból. Biztos el lesz fáradva, mert tegnap szüleinél még fűtött is a kazánba, mikor telefonált.
    Kedvet, és erőt a sütéshez ebben a szép időben!:-)

    VálaszTörlés
  5. Rózsa, sütés közben néhány karácsonyi dekorációval végeztem. Van bennük fenyőág is, lehet porszívózni.Mert bár még nem hullik( szerencsére a fenyő), de sikerült mégis szemetelnem.Idén kicsi fa lesz.
    G. részéről ajándék? Remélem, szépet "vett "neked. Látod mi meg itt vacakolunk, hogy kell-e az ajándékozás. Elég buták vagyunk.
    Majd valamikor lesz időd pihentetni a lábad, talán az ünnepekben, de ha vendégek lesznek, akkor munka is van, még ha kedves vendégek is.
    Megyek porszívózni, és még mindent nem mosogattam el sütés után sem.

    VálaszTörlés
  6. Tibor, Neked is derűset!:-)
    Gondolom ugyanarra a nagyáruházra gondolunk. Úgy kezdődik, hogy Inter, és a vége az, hogy Spar. Nem írom ki teljesen, mert még reklámnak számít:-D Csak így rafináltam jelzem a nevet! :-)))
    Szóval, ott hétvégén ingyenes a parkolás, és holnap is lehet a 20 %-is matricákkal mit kezdeni.Még van pár darabom, majd holnap elmegyünk M-nal, hátha neki is kell valami. Anyusom már elintézte a sajátját úgy, hogy nem foglalkozik vele.:-)
    Süti kész, délután tartunk egy kis kóstolót belőle a kávéhoz, mert ugye karácsonykor biztosra kell menni, csak úgy kóstolás nélkül nem vághat az ember bele.
    Látom az itt üldögéléssel keresünk magunknak kifogást( Flora is, Stali is), biztosan más is, hogy ne kelljen nagyon belevetni magunkat a házimunkába. Mennem kell!:-)))
    Még süt a Nap halványan.

    VálaszTörlés
  7. Tibor! Párod betegei, szülei hogy vannak?

    VálaszTörlés
  8. Éva, a bejegyzésed első része teljesen elvarázsolt:), csodaszépen írtad le mindazt, amit most én is látok - és aminek úgy tudtam örülni ma....!
    És látom, tényleg jól haladsz, bevallom, én még hozzád képest sehol sem vagyok.....

    VálaszTörlés
  9. Kedves Krikszi, máris elfáradtam. Még becsomagoltam a maradék ajándékot, felmosok, és mára befejeztem a nagy igyekezetet.
    Nincs kedvem már többhöz egyszerűen.Még van 2 teljes nap 24-e előtt.
    Ha nagyon muszáj neked is megjön az erő, ha a kedv nem is. Kívánom!:-)
    Itt most semmi zúzmara az előző napok után, süt a Nap, és a sok nulla és mínusz 1 fok után + 7 van. Jobban szeretem télen a hideget, pláne, hogy a tél első napja van jobban szeretném. De ez van!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm kérdésed. Szerencsére nagy a küzdeni tudás és gyógyulni vágyás benne.
    Na és megbiztattam, hogy áprilisban együtt vetünk krumplit, addigra gyógyuljon meg! :-)

    VálaszTörlés
  11. Tibor, jó ezt olvasni. Te aztán tudod, mivel lehet biztatni valakit a gyógyulásra. :-)))
    Illetve azt is tudod, hogy mivel lehet hatni rá. Képzelem milyen dolgosa betegetek, és mennyire fontos a kert!Ügyes vagy, jó lélekismerő.

    VálaszTörlés
  12. Mégis neki kellene látni annak a töpörtyűs pogácsának. De nem szeretném, hogy kiszáradjon! :-)
    stali

    VálaszTörlés
  13. Máris "bepillanthattunk" egymáshoz, az ünnepi előkészületek kellős közepébe!
    G-től parfümöt "kapok" (Flower by Kenzo)… Ugyebár, egyszerűbb, ha én választom… Nem is tudom, 7 és fél éve volt-e már ez a fajta...

    VálaszTörlés
  14. Én már listát sem írok. Minek? Úgy sem érnék a végére.Majd jövőre. :o)
    Most inkább főzöm rendelésre a teát, kompótot és sok- sok év után megint mesélek a gyerekemnek, hogy könnyebben ágyban maradjon! Mókás is tud lenni egy ilyen időutazás.
    Békés egészségben gazdag karácsonyi ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  15. Stali, hajrá a töpörtyűs pogácsával, vagy ahogy a gyerekek mondják a topipogival. Én most másztam ki a fürdőkádból, hajszárítás is megvolt. Iszom egy kamillateát, mert vacakol a gyomrom, vagy mi? És ma már semmit! Illetve összekötözök szalaggal pár fenyőgallyat, mert holnap temetőbe megyünk. Szigorúan az erkélyen, mert én már újra porszívózni nem vagyok hajlandó.

    VálaszTörlés
  16. Rózsa, biztosan jó a parfüm,én még nem szagolgattam azt.
    Igen a blogok, és főleg a hozzászólások jó betekintéssel szolgálnak másokhoz! Nagyon szeretem!

    VálaszTörlés
  17. Boró, nekem muszáj listát írnom, mert tudni akarom, hol tartok, és vigyorogni ahogy fogynak a feladatok.Magy listaíró vagyok, megnyugtat. A titok az, hogy csak annyit írok fel, amennyit képes vagyok megcsinálni.
    Mit mesélsz a " gyereknek"? Gyógyul?

    VálaszTörlés
  18. Nahát, itt már mindenki milyen előrehaladott "állapotban" van, porszívózás, püspökkenyér, egyebek. :) Én majd csak hétfőn sütök (püspökkenyér, mézes puszedli), nehogy keddre-szerdára kiszáradjon, a porszívózást is akkorra terveztem, a főzés meg kedd délelőttre marad és a fadíszítés is. De kedd délutánra minden meglesz, legalábbis remélem.

    VálaszTörlés
  19. Ági, előrehaladott "állapotban" van, de kell majd még addig porszívózni, és lehet, hogy a püspökkenyér is elfogy, lehet újat sütni!:-)
    Fadíszítés hétfőn este, kedden főzés, de addig még beszerzem az alapanyagokat, mert ugye anélkül nem megy.
    A püspökkenyeret kb. egy órája leellenőriztük egy kávéval. Jól sikerült!

    VálaszTörlés
  20. Az a második fotó csodaszép, szokás szerint. Csodálom, aki ilyen tudatos készülődő, én semmilyen sem vagyok.Áldott, békés ünnepeket neked, szeretettel Holdgyöngy

    VálaszTörlés
  21. Ha teljesíteni kell időre, akkor tudatos tervező vagyok, nem tehetek mást.Neked is áldott ünnepet!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu