2013. december 5., csütörtök

Fáradt-szelíden...

Mikulásra próbálni, karácsonyi műsort összeállítani, szintén próbálni, korrepetálni, zűrös ügyeket rendezni, teenagerek szerelmi álmairól beszélgetni, de leginkább meghallgatni őket, észrevenni csuklón alig látszó, önbüntető, de inkább figyelemfelhívó vágásokat, gyerekkel aztán átrágni a dolgot, szülővel is beszélni stb....
Fehér mosásba belekeveredő fekete kötött sapkát kibányászni, kidobni, mert a 60 fok nem használt neki, és rögtön újra mosni mindent.
Nézni, hogy a fenyőtűkön megjelent az első dér. Ha hó nincs, legalább ez legyen dekorációnak. Az egyre haladó december szépségét is illene többször érezni, de nem csak erőltetve, hanem tényleg, és egy nem régen olvasott mondatot morzsolgatni:

" Fáradt-szelíden megy a Szépség"

( Dzsida Jenő)

9 megjegyzés:

  1. úgy szeretném én is csak a szépséget átélni, lassan elcsordogálni újévig, és nem bányászni feketét a fehérmosásból, és nem bosszantóan kicsi apró darabok elveszésével bajlódni, és ollót keresni, pedig tudom, hogy idetettemle, minduntalan ki akar valami zökkenteni a szépségfolyamból,
    eh, és még káromkodni sem esik jól, amikor a kalapács a lábujjamra potyog

    VálaszTörlés
  2. jézusom, most olvasom vissza a gyerekek falcolását, iszonyat

    tényleg eljut eddig egy gyerek, nincs mi lekötné, sport, művészi alkotás, kirándulás, kutatás, semmi, csak az?

    VálaszTörlés
  3. Katalin,inkább a figyelemfelkeltés a cél, elvált szülők gyerekei, szétszakadt szerelmek üzenetei.Egy hasonlókorúnak vagy szülőnek szól a kiáltás: Törődjetek velem jobban!A falcolás többsége ezért jön létre.

    Csak a jót nem élhetjük meg egy bizonyos időszakban. Hiú ábránd!!! Legfeljebb egy bizonyos időszakban jobban szeretnénk, nagyobb az elvárásunk, mert a hagyomány is ezt akarja és mi is. Talán valamivel több jut belőle nekünk, mert eleve többől szívhatjuk fel a jót, szépet.
    Tulajdonképpen az élet most is ugyanúgy zajlik, de jobban figyelünk a jóra, a türelmet is tudatosan növeljük, aztán van úgy, hogy robbanunk.Mert az elfojtás sem tarthat örökké.

    VálaszTörlés
  4. "Fáradt-szelíden megy a Szépség" - olvasom ezt a szép sort. Milyen nagy is a költő szabadsága, megfordíthatja a dolgokat. Hiszen inkább a szépség nézője lehet fáradt, amikor szemléli…
    Amint látom, jól el vagy foglalva, Éva. Mellesleg én is: pont most írta a fiam, hogy mennék-e segíteni a jövő hét elején (mindketten távol lesznek napközben…)

    VálaszTörlés
  5. A fotóid..., s még mindig arégi kollégiumi nevelők jutnak eszembe. Nem Éva néni voltak, csak egy volt Éva néni. A szó valódi és átvitt értelmében.

    VálaszTörlés
  6. Igen, valahogy így az élet ünnep előtt :) SZép, amit hozol.( Minden mélységével.)

    VálaszTörlés
  7. Rózsa, szép ez a sor. Azért ismert annyi mindet belelehet érteni, jó, hogy van jól alkalmazott költői szabadság, ahogy írod is.
    Nem, nem unatkozom, de ahogy olvasom te sem!:-)

    VálaszTörlés
  8. Holdgyöngy, ez van. Az ember hol jól, hol rosszul csinálja, de csinálja!

    VálaszTörlés
  9. Júlia, igyekszem megélni, nem mindig sikerül mélységében, de soha semmi nem tökéletes!
    Nem bánom, mert így életszerű!:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu