2013. december 15., vasárnap

Advent Sopronban



Kell egy séta a nulla fokos hidegben csak a fényeket nézve, csak úgy átadni magunkat az ilyen jellegű várakozásnak is. Van zseb, kesztyű, a másik keze a melegedésre, mert a hőmérséklet egyre lejjebb ment. Volt forralt bor is, és finom illatok és füst a kemencéből. 
Nem maradhat el az adventi vásár, az utcai Betlehemek, a feldíszített fák ebben az időszakban. Még egy kis bárányt is láttunk szopni a kis Jézus és szülei előtt. A nézelődő gyerekek teljesen odavoltak örömükben. Ez volt nekik- a városi  kis csemetéknek - az aznapi ajándék.
Szombat este mászkáltunk a soproni utcákon, minden fényt külön-külön is megnéztem, hagytam hogy együtt is hassanak rám, aztán jó volt hazaérni, teát inni, és otthon lenni a melegben a saját fények mellett. 



5 megjegyzés:

  1. De szép képek,hangulat!Nekem az idén eddig ez teljesen kimaradt,mert nincs közel a belváros.Így,hogy olvasom nálad,így kicsit hiányzik.Olvastam a tegnapit is,írok majd.

    VálaszTörlés
  2. Szep a varosod, es a kis barany engem is meghatott:)

    Az elozohoz:lehet tobb hetes feszultseg, de megis az igeret betartasanak elmaradasa valtotta ki.En is sirtam volna, es attol sokkal jobban, ha el kell magyarazni a miertjet.Egyszer egy ferfi azt mondta nekem, nem jo, ha fajas van egy kapcsolatban, de anelkul meg nem er semmit.Milyen igaz:)
    Szep varakozast es ajandekozast kivanok!:)

    VálaszTörlés
  3. Mammka, már két hete tart Advent, de így este nem tettem sétát a belvárosban. Anyu már nem mozdul ki, általában hétközben este dolgozom, M. nincs itt mindig.Egyedül egyébként sem nagyon jó. Most viszont megbeszéltük(főleg az én ötletem volt, ez olyan női dolog), hogy teszünk egy nagy sétát. Szerintem nem is lesz több ilyen karácsonyig.

    VálaszTörlés
  4. Ágnes, ma délelőtt is megnéztük a bárányt. Most nem szopott, hanem élvezte a napsütést a mamája közelében.
    Nagyon nehéz elmagyarázni a sírás miértjét. Pláne, ha nem egyszerre vagyunk érzelmi mélyponton, és a másik nem is érzi a "bajt".M. egyébként figyelmes, de annyira benne volt az "újítás" bevezetésében, hogy ez felülírt mindent.Ő agyon stresszeli magát, hogy kinek, mit, hogyan vegyen, hogy szerintem ezért akar változtatni rajta. Én könnyebben ajándékozom, ötleteim is vannak.Ha ő nagyon akarná belemennék abba, hogy ne legyen tárgyak ajándékozása, csak valamilyen élményé akár csak a karácsonyé, de bármi másé is. De úgy látszik tiszteletben tartja, hogy mások jobban akarják a hagyományt. A srácok, és én is inkább hajlok felé.Nem csak ketten vagyunk! Végül így megoldódott a dolog.Lesz ajándék egymásnak is, mert az egésznek nem lenne értelme, ha éppen mi maradnánk ki!Kis figyelmességek lesznek. pl. egy nagyon kívánt könyv.
    Van a kapcsolatunkban fájás is, és öröm is, így teljes valóban.

    VálaszTörlés
  5. :) igen, igy teljes, igy van ez felenk is:)Koszonom, hogy leirtad! egyet talan eppen a te "elmenyed" kapcsan majd en is megosztok:)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu