2013. december 23., hétfő

Ablakok


Nem szép dolog az ablakokon bekukucskálni, de én megteszem, és télen gyakrabban. Talán mert korábban sötétedik, és korábban égnek bent a lámpák is. Ki sem lehet hagyni a lehetőséget, egyszerűen adja magát.
Nappal úgysem látni be sehova, mert függönyök és a visszatükröződések védik a bentlakók magánszféráját, de ez a tény nagyobb teret ad a leskelődő fantáziájának. 
Kivéve, ha mesét költöztetnek az ablakba, mert akkor a lakók fantáziája helyettesíti az enyémet.



Tegnap még kimentünk a  temetőbe, a sírok is rendben vannak, vittem fenyőágat, mécseseket.
Utána elmentünk abba a cukrászdába, ahol valaha az első randink volt. Kicsit üldögéltünk ott pár mondat erejéig visszaemlékezve az előző évekre. Éppen csak gondoltunk rá, nem akartuk túl bonyolítani, túl ünnepélyessé tenni az ottlétet, bár nem véletlenül mentünk éppen oda. Inkább néztük az embereket, és terveztük a következő napokat. 
Én ültem most is szemben egy feldíszített fával.
Holnap szenteste anyuval, itt alszik nálam, utána vele ebéd nála, majd egy kicsit mozgalmasabb lesz az ünnep hátralévő része. Minden úgy lesz, mint máskor!


Hozok egy általam követett holland blogot és egy újabb lengyelt "ajándék-ajánlásba". 
Még egy oldalt leteszek ide, mert a karácsonyhoz hozzátartozik a mese, és itt van bőven.

12 megjegyzés:

  1. Csillag! Valahogy jobban jelen van a mese ebben az időszakban!

    VálaszTörlés
  2. Mi is imádjuk a karácsonyi ablakokat. Csillogás minden mennyiségben! Vagy csak egy szál gyertya meleg fénye. De ilyen meseházas felénk nincsen. Lehet, hogy jövőre megcsinálom. Köszönöm, hogy megmutattad.

    VálaszTörlés
  3. Medora, ezek is a közelben vannak, igaz nyugatabbra a határ másik oldalán, de itthon is láttam szép ablakokat. Főleg a fény dominált bennük, a mese nem. Én még mindig ott tartok, hogy egy gyertya és némi kis fenyő elég is lenne, de leginkább a gyertya.
    A "mesések" előtt mégis megállok!

    VálaszTörlés
  4. :) Mi is mindig "ablaklesők" vagyunk. Főleg ilyenkor. Csöndesek az esti utcák, mesefényűek az otthonok ablakai. Szeretjük, nagyon.

    VálaszTörlés
  5. Ennél szebb karácsonyi ajándékot rég kaptam már, ennyi csodálatos mese. Beosztom minden napra egyet engedélyezek magamnak, a Hüvelyk Matyit már el is kezdtem nézni. Köszönöm a Jézuskának! Boldog Karácsonyt, sok puszival.

    VálaszTörlés
  6. "Márták" és Zsóka! Köszönöm!
    Zsókám, csak hallgasd őket! A Jézuska tudja mit adjon neked!:-)

    VálaszTörlés
  7. Krikszi, nem is lehet így gyorsan haladni este az utcákon!

    VálaszTörlés
  8. rdekes, egyéni ez a lengyel blog! Tetszenek a fotói. Sejtem, miért tetszik neked is: kicsit rokon...

    VálaszTörlés
  9. Rózsa, bizonyára nem véletlenül ragadtam ott, amikor nem is olyan régen felfedeztem.Azonnal otthon éreztem magam ebben a blogban. Mivel lengyelül nem tudok, csak később használtam néha a fordítót, először a képek ragadtak meg. Bizonyára valami hasonlóságot éreztem, ami vagy megvalósult már vagy még nem, de egyfelé tartunk, és rokonlélek, annyi bizonyos.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu