2013. december 19., csütörtök

A vágylistától a feladatsorig

Eddig volt egy vágylistám arról, hogy mit lenne jó átélni, megcsinálni karácsony előtt. A vágylista feladatsorrá alakul az idő múlásával, melyen főleg már olyanok vannak, amit meg kell csinálni, és nem csak az én visszafogottan csillogó vágyaim laza lefirkantásából áll, hogy aztán vagy meglegyenek, vagy nem.
Komolyodik a helyzet, de megoldható minden egy jól átgondolt munkatervvel. Ma különösen jól haladtam, és az élvezetek netovábbja az volt, amikor a mézes kamillateámmal leültem egy kicsit, hogy kihúzzam azokat, melyekkel végeztem. 
Valami kerülget, 4 kollégám volt beteg vagy most produkálja  a megfázás összes tünetét. Ha elkapom tőlük, akkor éppen karácsonykor leszek éppen  a leglátványosabban beteg. Most nyomok be mindent, amit lehet: mézes, citromos tea, Oscillococcinum, 1000 mg-os C vitamin, és olvastam Mártánál a gyömbér áldásos hatását.
Még két nap a munkahelyen, aztán már csak az itthoni rendezgetések maradnak, szükségem is van az időre.
Hogy fog hiányozni a december, ha elmúlik, nem is akarok panaszkodni éppen emiatt! 
Szeretem ezt az időszakot az összes listájával együtt!



5 megjegyzés:

  1. szépek a képeid megnyugtató, puha meleg a narancsos, de ez a hóbogyó is....
    imádom ezt a decemberi kötelező nyüzsit...és ismerem, tudom miről beszélsz: mint ébredőnek a szép álom, úgy hiányzik január első napjaiban ez a december, ajaj

    VálaszTörlés
  2. Katalin, pontosan azt érzem januárban, amit te, nehéz megfogalmazni, de érezni annál inkább lehet.
    Mint mikor a puha sárga, hideg, fémes szürkére vált olyan a két hónap közötti különbség.
    Napok óta szürke, korán sötétedő idő van, és nekem mégis minden sárgán fénylik. Bezzeg januárban, ugyanezt már másképp látom.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van listám::) Már napok óta cikáznak a fejemben a gondolatok.:)Még ma munka,aztán otthon,igaz abból 2 nap az unokákkal,amikor nem lehet haladni,de felajánlottam a fiataloknak.Jó ez így.:)

    VálaszTörlés
  4. Igen, így jó!:-)
    A listát is szeretem, jó látni, ahogy fogynak a teendők, és összeáll a megnyugtató végeredmény.

    VálaszTörlés
  5. Nekem is van listám, főleg a karácsonyi előkészületekről: holnap érkeznek a gyerekek, s 24-én este hozzá jönnek Agnès szülei. Igy van mostanában egyben a család. Még nincs meg a fa! Rengeteg dolgom van, szokás szerint egymagamra, de mint mondom, megszoktam...

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu