2013. október 7., hétfő

Hiszek

abban, hogy 7 évente újul meg az ember.
Valami új kezdődik számára, egy bizonyos összegzése az átélt előző éveknek, mely fejlődés szellemi, lelki formájában is megjelenik nem csak új ( öregebb) sejtekben. 
Ez az év a fordulópontom.Talán az eddig ki nem mondott, vagy félig kimondott, megsavanyodott, vagy éppen a megérlelődött gondolatok felszínre hozása jelenti a változást, mert elrejtve csak ártanak.
Hiszek abban, hogy  a lelkileg megélt hiányok testi betegség formájában is osztódnak, nőnek, bizseregnek, akadoznak, és ha mégis valahogy jelen van az egészség még mindig -vagy legalább helyrehozható az, ami elromlott-, akkor a tanulságokat leszűrve létrehozzuk akarva akaratlanul az újabb 7 ( remélhetőleg többször 7) évünkre a stratégiánkat, melyben még inkább önmagunk lehetünk, melyben az ego kevesebb szerephez jut, de több elégedett pillanatban van részünk. 
Melyhez bátorság is kell, és behódolásmentes tudomásul vétele a dolgoknak, vagy az elfogadás művészetének sajátunkká tétele.
A bejegyzést a látszat ellenére pozitív írásnak szántam, mert úgy érzem jó felé visz, és a nagy vonalakban vázolt elképzelések úgyis vélhetően előnyükre finomodnak még. 





5 megjegyzés:

  1. A hét a teljesség száma.Úgy legyen!

    VálaszTörlés
  2. A 7 az én számom is, ha igaz... Pont a múltkor fordult meg a fejemben ez a hetes ciklus... Azt hiszem, meg is említettem a blogomban, mert az volt az érzésem, hogy valami is ciklus van készülőben. De az is lehet, hogy csak a fejünkben van meg ez az elképzelés, ki tudja?...

    VálaszTörlés
  3. Múltkor számolgattam át az éveimet, a 7. évek környékén történő változásokat. Ha csak abba belegondolok, hogy az első ciklus környékén kezdjük az iskolát, a második végén fejezzük be az általánost, és kezdjük a középiskolát, akkor máris van benne valami. Most hogy a sokadik 7-es szakasz határán( régi vége, új kezdete) vagyok tudatosan figyelem magam. Jobbra számítottam, de valamit úgy látszik, nagyon meg kell kínlódni, hogy létrejöjjön belőle a jó, a jobb.
    Hogy a sejtekkel mi van, azt biztos a tudomány bizonyította.

    VálaszTörlés
  4. 7 csakránk van, mindre 7 év jut, az 50.év a nagy forduló (jóbél év is) és akkor kezdődik előlről... (én most a 70.-ben épp fordulok (érzem is)...a sejtjeienk is 7 évente cserélődnek...egyáltalán, mitől lennénk állandók és változatlanok?
    ja és József Attila is azt mondja: a hetedik te magad légy!

    VálaszTörlés
  5. Aliz, köszönöm, hogy ezt leírtad.Én is fordulok, én is érzem. Így van jól. Jobbra számítottam, de még nincs rálátásom, hogy tudjam, hogy ez valóban rossz.Honnan tudnám most, hogy mi miért történik.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu