2013. július 17., szerda

Szunnyadó képességek élesztése

Találkoztam a "nevetős" volt kolléganőmmel. Múltkor kórházban, most gyógyszertár előtt futottunk össze. Legjobb helyek a kedélyjavító terápiákra.:-)
Bátorságot, intézkedési kedvet gyűjtöttem egy bankban, hogy önhibámon kívül ne kelljen kétszer kivárnom a sorom. 
Apró dolgokból tevődik össze a nap, felhasználjuk a bennünk szunnyadó képességeinket: a még mindig nevetni tudást, vagy a egy mély levegővétellel bátorságpróbát tartani.
Így telt a nap, miközben elrendeztem néhány Berta nénitől örökölt tányért és csészét is.
"Olyan hercegnős" megjegyzés illette meg  a készletet nem régen, én pedig köztudottan nem vagyok az, de használni akarom, hogy a szubjektív szépség és az annál objektívebb funkció egymásra találása jelen legyen valahol, ne csak egy szekrény mélyén eldugva múljon vele az idő, mert félünk, hogy megsemmisül egy óvatlan pillanatban.




12 megjegyzés:

  1. Nagyon szükségem lenne egy nevetős ismerősre,mert kipurcantam a munkagályán,pedig még "csak" szerda van.
    A csésze CSODÁS!!!!!!Jól teszed,hogy használod!

    VálaszTörlés
  2. Ha az ember összeakad egy ilyen emberrel, akkor partner vagyok a nevetésben.:-)Ha van aki előhozza belőlem, jókat tudok nevetni.Régebben többet, most kevesebbet, de lesz ez még másképp is.

    VálaszTörlés
  3. Igen, lesz ez még másképp is! Én is ebben reménykedem, hogy egyszer talán elmúlik a nyomasztó érzések hatása, s lesz egy kicsit könnyebb is... Hacsak... De ne is beszéljünk másról, merci, monsieur Coué!

    VálaszTörlés
  4. Csodásak a rózsáid. Édesanyám úgy köszönt el éjszakára, hogy rózsás csókokat és szárnyas angyalokat kívánt nekem az álmom szebbé tételéhez. Valami ilyesmi rózsákról álmodhattam.

    VálaszTörlés
  5. :) Hercegnős dolgok- nálunk napirenden. S tudom, egyszer ez is eltelik...

    VálaszTörlés
  6. Milyen jó, hogy van egy-egy ilyen nevetős ember, aki bármelyik társaságot vidámmá, beszédessé teszi...Velem nem sokra lehet menni ilyen szempontból, ezért nagyon tudom értékelni, ha másban megvan ez a képesség, s még belőlem is elő tudja varázsolni...

    VálaszTörlés
  7. Rózsa, lesz könnyebb, sőt, már most is az! Mindig az az időszak a nehéz, amíg megoldást nem találom meg, meg vagy nem kerül elém látszólag tőlem függetlenül. Ezek az időszakok megy egyébként is ritmusosan váltják egymást.
    Coué, pedig jó, hogy van.

    VálaszTörlés
  8. Boró, milyen jó lehetett így elaludni!

    VálaszTörlés
  9. Júlia, gondolom, a lányok most nagyon beleélik magukat a hercegnősdibe. Én rajzolni szerettem őket kislány koromban.Öltöztető babának rajzoltam őket, aztán mindenféle ruhákat rajzoltam nekik, és papírruha vállán és derekán lévő kis fülekkel rájuk akasztottam.

    VálaszTörlés
  10. Márta, én is legtöbbször " csak" élvezője vagyok az ilyen emberek képességeinek.
    A nagyon elememben vagyok,akkor nevettetni is tudok, de inkább a megfigyelő, elemző szerepet szeretem, természetesen nem kivonva magam a beszélgetésekből, de a nevettető nem én vagyok.
    A nevettető általában szeret középpontban lenni, és köré gyűlnek az emberek.

    VálaszTörlés
  11. Eva:) itt is koszonom!!nagyon orultem a valaszaidnak:)

    En mindig mindent hasznalok, hasznaltam.Pedig sokszor kaptam megrovasokat, de nem tudtak "visszanevelni":))

    pl. a napokban torott el az utolso kristaly pohar, amit eskuvore kaptunk keszletet..egy darabjat eltettem:)

    VálaszTörlés
  12. Ágnes, szívesen tettem!
    A tárgyak nagy többsége pedig azért van, hogy használjuk őket. Igaz, némelyik csak díszít, élvezzük a szépségét, de az is egyfajta "használat", így és ezért élnek velünk.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu