2013. július 30., kedd

Úton


Arról hogy az év eddigi két legforróbb napján voltunk úton az én gerincgyógyító manuálterapeutámhoz senki sem tehet. Bevetettük, amit ilyenkor ajánlanak: sok víz, kalap, naptej, fellelhető árnyék, de leginkább az önfegyelem és a forróság jelenlétének elfogadása segített, mikor a hőmérőn a 41 fokra néztünk.
Ami öröm volt az mindenképpen az, hogy a gyógyítóm nem közölte azonnal, hogy nem tud segíteni, hanem megmondta, hogy nem lesz rövid folyamat, sok találkozás kell, de segít az évtizedek óta fennálló bajaimon.
Kell más, ami szárnyakat ad a sok elutasítás után?
Feladat lesz, hogy megszervezzem, hogy el tudjak hozzá menni tanévben is, mert aznap nem tudok dolgozni  az út miatt. Ha másképp nem megy betegszabadságot veszek ki, megoldom valahogy, mert meg kell oldanom.
Odafelé útközben megálltunk Kapolcson, eltöltöttünk ott pár órát, mászkáltunk, nézegettünk, ettünk, ittunk... 



Vásárfiát nem vettünk, most először éreztem azt, hogy tényleg nem kell, van elég. Az első ilyen érzés és alkalom volt, ami belülről jött, és már nem járt a lemondás érzésével. Része annak az "utamnak", mely a tárgyaktól az élmények megszerzése felé vezet, és korábbi vásárlások következménye.
Bezzeg az evésre nem mondtam nemet!:-) 
A szemeim is meregettem, hogy látok-e esetleg képről is felismerhető blogost a tömegben, mert többen is jelezték, hogy Kapolcson lesznek, de senkit nem vettem észre.
Este pedig alig győztük csutakolni magunkat, és eltávolítani az út meglehetősen ragaszkodó, vastag porát, de ez is a forró nyárral jár!





28 megjegyzés:

  1. Nekilódulok! Én is gondoltam rád, neked is hajrá!

    VálaszTörlés
  2. Azok a fehér (gipsz?, viasz?) figurák micsodák?

    VálaszTörlés
  3. Alessia, nem tudok többet mondani, mint ami látható. A kocka alakúak mécsestartók, a tárgyak többségét falra akasztható dísztárgyaknak szánták gipszből és fából, és látható ott csésze, váza, tál is. Annyi Kapolcson az árulni is szándékozó kiállító, hogy nem jegyeztem meg a neveket.

    VálaszTörlés
  4. Bízom benne, hogy segít neked a gyógyító! Mi is indultunk Kapolcsra, a káptalantóti piacig jutottunk el, s akkor hazajöttünk. Ez a meleg engem széttépett. Örültem a fotóidnak.

    VálaszTörlés
  5. Holdgyöngy, széttépett minket is, de végül az igazi cél miatt nem jöhettünk haza. Viszont a szállásunk szinte kibírhatatlan katlan volt. Délután sütötte a nap, és függöny nem volt behúzva. Én itthon bevetem védelemnek a redőnyt. Egy kis vizes törölközővel a csuklómon,olykor a nyakamon sarkig nyitott ablakok mellett aludtam el végül valahogy.
    Mi végül az általad ajánlott piacra nem jutottunk el, még elmentünk Taliándörögdre, ahol szinte semmi nem volt nappal(templomba bementünk kiállítást nézni), állítólag sokaknak van ott a szállása, és főleg előadások vannak este.
    Stopposok mesélték, mindig felveszünk valakiket, akik Kapolcsról vagy Kapolcsra igyekeznek másik helyszínről. Jó látni az örömüket, pláne ebben a forróságban.Kicsit beszélgettem is velük, de az autóban lévő légkondi miatti örömük szinte mindent elnyomott.:-)

    VálaszTörlés
  6. Én is bízom a segítségben. Ment is sokszor a pozitív mantra, kinn vannak a kinyomtatott egészséges egyenes gerinc képei a lakásban, elképzelem a gyógyulást. Máris szinte csoda, hogy eljutottam egyáltalán erre a helyre.Én már tényleg hiszek abban, hogy működik a hit, és amit nagyon akarunk az megvalósul. Ezt kell megtanulni, erre kell magunkat rávezetni, de olyan könnyen elbizonytalanodik az ember.
    Pedig a hitben van a titok. Most a "hétköznapi" hitre is gondolok,hogy elhisszük valaminek a megvalósulását.

    VálaszTörlés
  7. borzalmas ez a meleg, a teraszunkon délután (!) 44 fok volt,
    perzselt, ahogy vettem a levegőt hazafelé
    lehet hülyének néznek, de mindig van egy vizes kendő a nyakamban, és folyamatosan iszok (néha magamra is öntök "véletlenül"

    sok sikert és kitartást a kezelésedhez

    Kapolcs régi szívem csücske azok a kerámi
    ák, mintha Vertel Andrea színes figurái lennének, szeretem meg úgy mindent, de idén nem mentem

    VálaszTörlés
  8. Katalin! 4 vagy 5 éve voltunk mi is utoljára, valahogy kimaradt, most éppen útba esett, nem lehetett kihagyni.
    Mindig az első élmények a nagyok, most már inkább ismételni mentünk Kapolcsra.
    Most azon gondolkozom, jó, hogy nem vettünk semmit vagy nem.Majd máskor, most nem éreztem a késztetést, de ismerve magam lesz ez még másképp! Láttam kerámia madarakat, lepkéket, talán azokból kellene. Majd egyszer!
    Ez a kis lehűlés jót tett. 19 fok van kinn, lefekvés előtt nyitva nagyon az ablakokat, hadd hűljenek le a szobák a következő meleg napokra, mert jönnek.Hűtsd is magad, néha hideg vizet csurgatok a csuklómra is.
    Ha jól tudom, azok Vertel Andrea kerámiái.

    VálaszTörlés
  9. En is kivanom, hogy sikeruljon!Nagyon jo hangulatu kepek, biztosan jo volt ott:)

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm, Ágnes!A kitartásommal nincs baj, a szervezést is megoldom.

    VálaszTörlés
  11. Nagyon örülök,hogy tud segíteni!!!!!Szabad kérdeznem,akár privátban is,hogy mit ajánlott?Érdekel,az én nyavalyám miatt.

    Már én is örülök,hogy nem akarok mindig valamit venni.Ez tök jó!!!!

    VálaszTörlés
  12. Mammka, küldtem egy emailt.

    VálaszTörlés
  13. Nem Vertel Andreák, ha egy udvarban fényképezted mindenféle manók társaságában, tóval stb. Bubutimár Éváé. Ha jól látom őket, ha... Kicsit hiányzik Kapolcs évek óta mindig mentünk, néha meg kell alkudjon az ember. Igen, hinni kell, s a szavakra, gondolatokra figyelni. Ez így van, tapasztaltam.

    VálaszTörlés
  14. Holdgyöngy, köszönöm a kiigazítást. Igen, ott fényképeztem ahol a manók, a tó és a tóban a kis vízimalom volt.

    VálaszTörlés
  15. Egy kis kimozdulás egy kis gyógyulásért. Lábamra hólyagot hozott a bécsi séta egy szandál végett. Gyógyította a vízi túránk ám ott a sok ülés evezés közben törte fel az ücsörgők ülepét. Most az Őrségbe "Viczelekékhez" megyünk nevetni, feltöltődni. :-)

    VálaszTörlés
  16. Az Őrség gyógyír sok mindenre.
    Láb, ülep már rendben?:-)

    VálaszTörlés
  17. Éva, örülök, ha beválnak a reményeid!
    Nekem van vagy 10 Vertel Andreám! Régóta gyűjtögetem őket, a szegedi iparművészetiből évente, anya ajándékaként... Néha kétkedve megkérdezte: "Rózsikám (csak ő hívott így, csak tőle tűrtem el...), biztos, hogy tetszik neked?"

    VálaszTörlés
  18. Tudod, Flora én is szeretném, ha javulna a gerincem, mert az idő múlásával eddig csak romlást ígértek. Egy csoda lenne, ha megfordulna a folyamat, és érzem is a reményt.
    Ott vannak veled a Vertel Andrea munkák? Hol tartod őket?

    VálaszTörlés
  19. Itt vannak körülöttem az íróasztal polcain... Majd egyszer lefényképezem a látványt!

    VálaszTörlés
  20. Olyan Doktor Bubós megfogalmazás szerint gyógyult minden. Egy kisebb fájdalomról egy másik nagyobbal eltereltem a figyelmemet. :-)))

    Köszönöm kérdésed már rendbe jött láb is, ülep is.
    Evezés után bordásfal helyett egy faágon függeszkedtem. A nyújtás igen jól esett a sok ücsörgés után gerincemnek. Unokaöcsém pedig egy kis jógás gimnasztikával a belsőkre is hatott.

    VálaszTörlés
  21. Tibor, mindig van egyszerűbb! A bordásfal helyett faág.:-)
    Tudod min nevettem magamban? Mikor végére értem a bordásfal projektemnek, akkor az új gerinc doktorom azt mondta míg ő dolgozik rajtam semmi gimnasztika, csimpaszkodás stb. Most a bordásfal egyéb hasznosításán gondolkozom!:-))) Mégis csak jó lett volna a te lehajtható ágy ötleted.
    Vagy az enyém: Karácsonykor égőfüzér rá!

    VálaszTörlés
  22. :) Tényleg kerülgettük egymást. Mi hétfőn voltunk itt. És én is lefotóztam a patakpartján ülőket, patakban hűsölőket...
    Leginkább "témát" gyűjtöttem. Olyan dolgokat néztem, amiket esetleg én is el tudok készíteni. De bevallom, én elcsábultam: egy pár gyönyörű, pici tulipánforma kerámiafülbevalóval gazdagabb lettem. Rögtön bele is tettem a fülembe, mert azt úgy kell..
    Neked jobbulást!

    VálaszTörlés
  23. Krikszi, mi vasárnap voltunk Kapolcson.A patak népszerű volt a melegben, sok témát adtak az ott lévők.
    Én most nem csábultam el, de nem biztos, hogy így marad máskor is. Tulipános fülbevalót megnézném egyszer a blogodban!:-)

    VálaszTörlés
  24. Szép napot!
    Khm. Úgy egy évtizede egy combszalag szakadás után egy kezelőorvosom azt mondta. "Ne fogjon semmilyen lábat megerőltető feladathoz!"
    Három hónappal később készültünk költözni és csak a fiamra számíthattam a bútorok cipelésénél. Négy hét fekvés után elkezdtem a sétákat, a hatodik héten kocogni kezdtem, majd fokozatosan futni, hogy visszanyerjem állóképességemet. Október első hetében beköltöztünk Sopronba úgy, hogy nem is gondoltam arra, hogy júliusban combszalag szakadásom volt.

    Igaz, hogy a gerincoszlop terhelést a nőknél nagyban befolyásolhatja a mellek mérete. Ettől függetlenül azon a bordásfalon a fokozatosság jegyében a függeszkedés segít a gerinc nyújtásában.
    Tudod nem vagyok szakember csak a "semmi gimnasztika" valamiért szemet szúrt. Fokozatosságon van a lényeg.

    VálaszTörlés
  25. Tibor, míg tart az ő kezelése, addig ne avatkozzam be a dolgába, így gondolta. A frissen helyre tett csigolyákat megbolygathatja, míg valamennyire rögzülnek. Később fokozatosan biztos lehet.
    A te combszalag szakadásod utáni mozgás,terhelés is biztos idő kérdése volt, és be is vált. Igaz, hogy a kényszer is szülte, de a mozgás általában kell.Te amúgy is " mozgó" ember vagy, ahogy a blogodból,a képeidből ismerlek.

    VálaszTörlés
  26. Természetesen a 3-4 hetes várakozást érdemes betartani, ahogy azt magam is megtettem. Ezt követően használd tudatosan kedved és kitartásod szerint azt a bordásfalat bármelyik funkcióban hangulatnak évszaknak megfelelően.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu