2013. július 9., kedd

Aktualitások

Vasárnap anyusommal vasárnapi paprikás csirkéztünk, mert nálunk úgy folyik a hétvége, hogy egyik nap életem egyik fele, másik nap a másik ( M. személyében) van jelen az életemben. 
A csirke jó volt, a beszélgetések pedig kissé lerágott csont típusúak voltak, olyanok, mint egy kicsit még tovább dolgozni a csirkecsonton, ami tulajdonképpen jó dolog, ha kicsi is az eredmény.
M. leszervezte, hogy meglátogatja Thomast és francia barátnőjét Franciaországban,- ahol a fiú pár hónapot tanult-, még mielőtt a fiú   a hónap végén visszajönne. Repülőjegy holnapra megvan, közben Thomas hazajött tegnap este, mert szakítottak Sophie-val. Tudtuk, mert szombaton telefonon közölte ezt M-nal és velem is. M. ma egy közös ebéd és délután erejéig beszélget a fiúval, és holnap elmegy Párizsba, ha már egyszer minden leszervezve. Valahogy így zajlik az élet.
Meg úgy is zajlik hogy keresem, aki a gerincemen segíteni tud. Mindenféle kitérőkkel ugyan, de van egy címem és időpontom július végére. Igaz, nem itthon, de akkor utazom. ( Balatonhoz közeli hely, nem a világ vége). A vágyott képnek egy egészségesebb gerincről meg kell valósulnia! 
Mert: "Napról napra minden szempontból egyre jobban és jobban vagyok." A mantra és a még nem tökéletes, de alakuló hit eljuttatja az információkat hozzám, melyek kellenek  mindehhez. 
Jelenleg a hitemet kell erősíteni!




17 megjegyzés:

  1. ha nem venném figyelembe a sajgó gerinced, hangosan kacarásztam volna, aranyos keresztbe-utazgatás szervezés miatt...úgy szép az élet ha zajlik, mondták volt a régi öregek, és lám, így is van:)))

    VálaszTörlés
  2. Katalin, nyugodtan nevethetsz, az én ramaty gerincem miatt még nem áll meg a világ.:-)
    A gerincemben csigolyacsavarodás is van, amit nem mindenki tud gyógyítani. Egy itteni csontkovács adta a címet, aki nem hitegetett, hogy majd ő a pénzt elkérve gyógyítgat, hanem bevallotta, hogy ő ehhez kevés, és egy több tudással rendelkezőnek átad.
    Becsülöm benne mindezt, és visszajárok hozzá legalább masszírozásra, és mivel természetgyógyász is, máris jó ötleteket kaptam tőle.
    Az élet meg zajlik!:-)))

    VálaszTörlés
  3. Egy ember fuldoklott a tengerben.

    Arra ment egy hajó, és azt mondták neki:
    “Nem kell egy kis segítség?”

    Ő azt válaszolta: “Nem, köszönöm. Isten majd megment.”


    Aztán arra ment egy másik hajó. Azt mondták:
    “Nem kell egy kis segítség?”

    És azt mondta megint, “Nem, köszönöm. Isten majd megment.”

    Később aztán megfulladt, és a Mennyországba került.

    Azt kérdezte, “Istenem, miért nem mentettél meg?”

    Isten azt felelte, “Két nagy hajót is küldtem érted, te bolond.”

    (A boldogság nyomában /



    “Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.” (Kurt Dimberger)


    VálaszTörlés
  4. Ozser, köszönöm. Valószínű, azért jutott el hozzám cím, mert meg is fogalmaztam magamban, hogy kerüljek egy megfelelő emberhez. Aztán beindultak az energiák.
    Most viszont az kell, hogy még erősödjön a hitem. Annyi negatív, akadályozó dologgal találkoztam, hogy legyengítette, ami bennem volt.El kell hinnem, hogy végre a helyemen vagyok ott azon a címen. Aztán ki tudja hogy az ok-okozati viszony milyen sorrendben van? A kevés hit is hozhatja a sok negatív dolgot utunkba.
    Mégsem gombnyomásra működünk.De most tényleg végig kell ezt csinálnom!

    VálaszTörlés
  5. Hittel hegyeket lehet megmozgatni. Pár csigolyát semmiség így a helyére tenni. Sikerülni fog!

    VálaszTörlés
  6. Lelkileg egy kérdés. Mitől csavarodtál meg? Szerintem ezen a szálon is elindulhatsz.
    Ölellek

    VálaszTörlés
  7. Olyan találó volt ez a mondatod: "A csirke jó volt, a beszélgetések pedig kissé lerágott csont típusúak voltak, olyanok, mint egy kicsit még tovább dolgozni a csirkecsonton, ami tulajdonképpen jó dolog, ha kicsi is az eredmény."
    Ki nem érezte még át ezt a szituációt?

    VálaszTörlés
  8. Boró, a csontkovácsok csak a hagyományos gerincferdülés helyretételére ismerik a csigolya helyretevős módszereket. A csavarodás születésemkor benne volt( apunak volt ilyen), és az vitte el a gerincem.
    Hogy a hitem nem erős az azért van, hogy születéskor már meglévő dolgot is helyrerak-e.Vagyis mennyire rögzült. De hinni kell, hogy azok a hegyek megmozduljanak! Nem is ismerem azt az érzést már, amikor nem fáj a hátam.
    Lelki ok? Keresem, és vannak sejtéseim.Ebbe az irányba is el kell indulnom! Egyenesen, csavarok, kerülő utak nélkül!!!!!!!

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom,hogy hallottál-e a Pilates tornáról? Mi arra járunk, személyes felmérés van előtte, sokat segít a gerincünkön,csigolyáinkon.Férjem is jár.Megerősíti a hátizmokat is,hogy tudják tartani a gerincet.Sok probléma ebből adódik nálam is.

    VálaszTörlés
  10. Rózsa, ezek azok a bizonyos lassítók, amit a többek által szeretett Petrik Adrien emleget a könyvében: Asszony és háza.
    Vagyis sok munkával kis eredmény: pl. napraforgó magot rágcsálni, teázni.Vagy mikor még egyszer visszatérsz a csontos tányérodhoz,foglalkozol kicsit még velük. Igen ki ne érezte volna át ezt a szituációt?:-)Egyfajta bambulás vagy meditáció.
    Idézem Petrik Adrient:
    "Szeretem az olyan evéseket, amelyek során sok anyag mozog, sok szemét keletkezik,, sokat dolgozunk, sok idő telik el, és viszonylag keveset eszünk.
    ( Azért a paprikás csirkéből belaktam), de sok volt benne a csontos rész szándékosan, farhát is, éppen az említett élmény miatt!

    VálaszTörlés
  11. Mammka! Hallottam róla, de még nem kerestem a megoldást, hogy csináljam is.Most masszírozással kilazította a jelenlegi csontkovácsom az izmokat, hogy dolgozzon a hátamon, amit ő is tud. Kérésére nem erősíthetek.Ha valamennyire helyre leszek kalapálva( ha segít a másik csontkovács), akkor minden nap erősítek. Neten is vannak biztosan feladatok, bár lehet, hogy személyre szabott kell.Utána nézek.
    Nyújtó és erősítő gyakorlatokat tudom, átmozgatókat is, és lesz bordásfal is itthon. Azt a fránya hátúszást is megtanulom, akár mi is lesz!:-)

    VálaszTörlés
  12. Egy alkalom itt ezer ft, de megéri,bár vannak olyan gyakorlatok,hogy majd belepurcanunk.Viszont tényleg segít.Néha rettentően fáj a bal vállam, a csontokba mintha kést szúrkálnának,akkor szólok és azt akkor nem erőltetem,ahogy írtad.
    A jó csontkovács jó.
    Drukkolok,hogy jobban legyél,tudom,hogy milyen ez.
    Tegnap a kicsilányt az ágyába raktam,egész nap leszakad a derekam.:(

    VálaszTörlés
  13. Hévíz mellé jönnél vagy Keszthely mellé?

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm a drukkolást, szükségem van rá.1000 Ft-t megér egy Pilates alkalom. A csontkovács drágább, de én már mindent bevetek.

    VálaszTörlés
  15. Holdgyöngy, az északi part másik oldalára.

    VálaszTörlés
  16. Ismered ezt az oldalt? Sok hasznos dolog van:
    http://porckorong.hu/

    VálaszTörlés
  17. Pipulka, áttanulmányozom, köszönöm!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu