2013. március 16., szombat

Színesedve


Gyors patakocskát
bámulnak jobbról-balról
a kíváncsi fák.

( Horváth Ödön)

Ott és akkor kezdődik a márciusi tavasz, mikor a dermesztően hideg szél és a hó okozta káoszt követő napon az ember egyszer csak már nem fekete-fehérben látja a világot, sőt a színtelen képek tömege után az új látványt rögzítő fotók is elkezdenek színesedni. 
Igaz, egyelőre még nekem tetszően visszafogottan, de reménykeltően. 
A tavaszi szél pedig igencsak árasztotta a vizet ott, ahol tavaly ilyenkor száraz lábbal sétáltunk az akkor új nordic walking botunkat próbálgatva.
Hó- és vízillatú, kék egű napunk volt ma, és a ragaszkodó sártól foltos csizmát és nadrágot mostam hazaérkezés után érezhetően tisztább tüdővel és fejjel, mint a korábbi napok bármelyikében.
Egész nap a soha-ne-add-fel érzés kerülgetett, de mindez csak estére tudatosodott bennem megfogalmazható módon.



6 megjegyzés:

  1. Mennyire telitalálat ez a bejegyzésed (is)
    a "soha nem add fel" - most jövök Sofiától, összecseng a mondandótok - milyen egyszerű igazság, és mennyire nehéz elhinni amikor mindent elborít a fekete/fehér
    (
    (ösztön és ész vívása)

    VálaszTörlés
  2. Mikor kicsit elerőtlenedem, valami üzenet mindig jön. Nem keresem,hanem összeáll egy érzés, ami tovább visz.A tegnapi nap is ilyen volt, sok beszélgetéssel, nevetéssel, utolsó csepp a pohárban könnyekkel is, de szinte végig kinn voltunk a természetben.Kellett!

    VálaszTörlés
  3. Milyen szépek a képek... Nézegetve őket, szinte hihetetlennek tűnik, mi minden történt az elmúlt napokban.
    Már nagyon vágyom a sok-sok színre... ideje lesz magunk mögött hagyni ezt a szürke, vagy ahogy írod fekete-fehér világot...

    VálaszTörlés
  4. Remélem, a vállad is jobban van!
    Milyen jó lenne kiszellőztetni belőlünk minden fáradtságot, problémát, és tiszta fejjel, tüdővel és szívvel új lapot kezdeni...

    VálaszTörlés
  5. Chanson, éppen erre a fagyos tiszta levegőre volt szükségem. Estére jól kipirult az arcom. Más világ volt, mint még számomra az előző esti Híradó.
    Kolléganőmék nem indultak el végül Bp-re csütörtökön kora délután. Már felöltözött, férje elment az autóért a garázsba, de az utolsó pillanatban mégis itthon maradtak, mert nagyon nagy volt a szél. Ez volt a fő indok, a többit csak sejtették, ami várhatott volna rájuk.
    Ma beszéltem vele a bolhapiacon.

    VálaszTörlés
  6. Flora, 2 kezelés, torna és némi úszás után is jobb már a vállamnak.
    Időnként "szellőztetünk", tegnap kifejezetten jó volt.Majd leírom egy bejegyzésben eredetileg miért indultunk.Szintén levegőzéssel volt kapcsolatos.:-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu