2013. március 27., szerda

Keveredés

Valami tavaszi képet is illenék hozni, de a tegnap készített piros bogyós, havas kép inkább karácsonyi hangulatot áraszt, és este a buszmegállóban várva is apró, de sűrű pelyhű hóesés szurkálta az arcom, és sapkára még a kapucni is felkerült a szél miatt. 
Mi ez, ha nem tél?!Ugyancsak tegnap a munkahelyen megetettük a madarakat, jöttek is enni csapatostól kiéhezve. Én ma  kitettem nekik az itthon még fellehető madáreleség készletem, vagyis még 2 cinkegolyót  a meglévőkhöz, kb. fél kiló szotyit, néhány fonnyadásnak induló, de még jó almát. 
Kolléganőm csinált nekünk egy nyuszis húsvéti fát a munkahelyen, és az asztalomon báránykát is találtam tőle, amit hazahoztam, és a saját asztali barkámra teszem majd fel. Ez már inkább tavaszi, ünnepi hír, inkább mint az írás első felében leírtak. 
Nagy a keveredés, de majdcsak letisztul minden. Aki az egyértelműséget szereti ugyancsak bajban van, így én is.
Lefárasztottak ma a kezelések, és a túlfűtött buszban, de már nem mínuszos kinti hőmérsékletben( Nappal már néha + 2 fok, bizonyám! Micsoda kényeztetés!), viszont  még mindig a legmelegebb  kabátomban erősen éreztem a tavaszi fáradtság jeleit.
Mi ez, ha nem tavasz már?! 
Akkor maradjunk is ennyiben!


11 megjegyzés:

 1. Derűs napot!
  Az ünnepi hírhez ma a napsütés csatlakozott. :-)
  Bizony a madárkák éhesek és mindent megesznek, amit eléjük szórok. Az orgonán a cinkegolyó hálói majdnem üresen lógnak. Almát, körtét és egyéb gyümölcsfélét szomszédaim is kiszórják rendszeresen. Szóval jut itt a környéken lakó madárkáknak is. Van egy hölgy, akit kerékpárral járja a várost és úgy szórja a magot mentében.
  Sajnos az éhes madarak az útra leszállva az autók áldozataivá lesznek néha.:(
  Pedig gondolom nem ez a szándéka.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Tibor! Ma napsütés volt, de még sötétedés előtt újra nulla fok alatt van a hőmérséklet.Ha derült lesz éjjel az ég, akkor nagyon hideg lesz, és madarak is megérzik majd.
  Ha kell még veszek nekik élelmet, de ha elolvad a hó, talán már magukat is ellátják.Szerintem jön a jó idő, de túl hosszú, hideg, hóval fedett talajú volt a tél számukra is. Egyszerűen nem volt elég táplálék nekik, legyengültek, pedig sokan etettek. Elismerésem a biciklis hölgynek is.

  VálaszTörlés
 3. Itt ma ezerrel sütött a nap, de ahol nem megfagytál. Ma éppen mi is madarakat azonosítottunk telefonnal felvett fotókról, szegények, mennek, s nemcsak esznek, be is kopogtatnak is már.

  VálaszTörlés
 4. Nálunk minden virág elfagyott. Nehéz lesz tavaszt fotózni, ha elolvad a hó, mert félő, hogy megsérültek a bimbók is.
  A napsütés most már akkor is el fog jönni és biztosan életet lehel a halottnak hitt növényekbe is.
  Most már tényleg nagyon várom.

  VálaszTörlés
 5. Holdgyöngy!
  Éppen most beszéltek az RTL Klub Híradóban arról, hogy mennyire megviseli az állatokat, a madarakat is az idei tél. Megjöttek a költöző madarak is, de nem találnak élelmet. A vadakat is etetni kell még.
  Meséld el, ezt a bekopogtatást!

  VálaszTörlés
 6. Boró, a Híradóban azt is éppen most mondták, hogy valószínű a hó alatt ott vannak a hóvirágok, és ha minden rendben megy egyszerre nyílnak majd az áprilisi virágokkal. Meglátjuk. Nagyon optimistán álltak hozzá a dolgokhoz.
  Ahogy írtad elfagytak a virágjaitok, de csodálkoznék is, ha nem így lenne ebben az időben. Meglátjuk, mi lesz, ha egy kicsit is jobb idő lesz, és egyáltalán látni lehet, hogy mi van a hó alatt.
  Majd tudósíts a kertetekről, légy szíves!

  VálaszTörlés
 7. Mostmar egeszen biztos vagyok abban, valami tortent es en vagyok rossz kontinensen:))

  VálaszTörlés
 8. Itt két nap alatt újra 30 centi hó hullott. Már nem csak a tavaszi fáradtságot érzem, hanem a lapátolásét és a fák-bokrok hótól szabadításával bajlódáséit is. Szegények roskadoznak a terhüktől. A madarak viszont úgy dalolnak itt, mintha minden a legnagyobb rendben menne.Ünnepekre eltünik a hó,s tán még a nap is kisüt!
  Ezt kívánom Neked is és békés, pihenős, meghitt napokat !

  VálaszTörlés
 9. Alterego, múljon el a fáradtság, olvadjon el a hó! Most fog helyrebillenni minden ezekben a napokban.Lapátolni már nem kell, elvégzi az olvadás a maradék feladatot.
  Vadgalamb turbékolásra ébredtem...
  Neked is meghitt, pihentető napokat kívánok.

  VálaszTörlés
 10. A mi kertunkben egy vadkacsa rak feszket eppen, a hobucka alatt.

  VálaszTörlés
 11. Stali, lesz mit nézegetni és hallgatni, ha vadkacsátok lesz a kertben!:-)Új családtag költözik hozz
  tok...

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu