2013. március 7., csütörtök

Rendezgetés közben...


...találtam egy könyvből kihullva egy csomó valaha általam megírt cédulát csupa pozitív gondolattal leginkább a Bibliából, de agykontroll tanfolyamaimról, könyvekből kijegyzetelve is. 
Egy-egy mindig kinn volt az asztalomon, hogy sokszor rájuk pillantva rögzüljenek bennem. 
Újra kezdem, sok jó dolgot abbahagytam, de a bennem maradandó nyomot hagyókhoz -a nélkülük töltött utak után is- mindig visszatérek. Az idő bebizonyította szükségüket, fennmaradtak a rostán.

"Nyugalom és béke legyen a te erőd!"

( Ézsaiás 30,15)
12 megjegyzés:

 1. Kösz... ez a mondat, amire ma szükségem volt. Lehet, hogy én is elkezdek cetlizni, mert a füzeteket nem mindig lapozgatom, amiben a hasonló "kincseket" őrzöm.

  VálaszTörlés
 2. Éva köszi, ez most nekem is jókor jött. Az ilyeneket angyali üzenetként fogom fel, mikor csak úgy kapok egy mondatot.
  Nálam az előszobai tükör sarkában egy 2003-as kártyanaptár kuksol, rajta egy nő háttal, bámulja a tájat és ennyi szöveg: Képzeld el...
  Azóta is sokat segít, ha ránézek. Eszter

  VálaszTörlés
 3. Alessia, Eszter, én is szeretem az ilyen mondatokat. Mind a 3 dolog benne van, ami nekem is kell most. Átnézegetem, milyen idézeteim vannak, időnként cserélgetem őket a lakás több pontján is, néha leteszek egyet-egyet üzenetként a blogba is, ami éppen nálam kinn van. Hátha valakinek angyali üzenetként érkezik.:-)
  A mondat-kincset csak átadtam, nagyon jó a "forrásom"!:-)

  VálaszTörlés
 4. Ó, hát persze! Valóban jó a forrásod! :) :) De azért mindenki másképp válogat, és ennek a sokat szidott blogvilágnak éppen az az érdekessége, hogy elvileg "idegen" emberektől is megkaphatja az ember a napi aktuális "angyali üzenetét".

  P.S. A fejléc képért odavagyok! :)

  VálaszTörlés
 5. Ezt a bejegyzést akár én is írhattam volna, annyira rólam (is) szól.

  VálaszTörlés
 6. Az agykontroll tanfolyamhoz nem konyítok, annak viszont felettébb örülök, hogy az az ige ott van, ahol van. Tartsd a szívedben, ezt kívánom.

  A borítóképről én se tudok mást mondani, mint azt, hogy egyszerűen jól esik legeltetni rajta a szemeimet. Úgy vártam, várom már a tavaszt nárciszostul, tulipánostul, gyümölcsfavirágostul, mindenestül, hogy arra szavak nincsenek.

  VálaszTörlés
 7. Engem is a fejléc kép izgat! Próbálom eldönteni, hogy készült, de inkább nem tippelek! Elárulod?! :-)
  Nekem ezt küldte egy kedves ismerős, most ízlelgetem:
  "Nézzük meg magunkat. Folyton rohanunk, folyton loholunk, folyton késésben vagyunk. Emberek vagyunk, ez mégis embertelen. De néha egy picit minden lelassul, és helyre kerülnek a dolgok. Rátalálunk arra, akit a sors rendelt nekünk, és végre tartozunk valakihez."

  VálaszTörlés
 8. A hogy helyett HOL készült! :-)

  VálaszTörlés
 9. A fejléckép Ausztriában, Ruston készült február 23-án azon a napon, mikor az a nagyon nagy hó volt, és hóembert is építettünk.Érdekes volt a kontraszt, hatalmas hó az utcákon tavaszváró ablakokkal.

  Ma kibillentem, hiába van kinn a mondat.
  Alapvető emberi értékek hiányával kellett szembesülnöm, és ma valahogy nagy mennyiségben.
  Húzós volt a nap a munkahelyemen. Röviden most ennyit a mai napról!
  Mégis valahol ott motoszkált a mondat bennem, de nem eléggé.
  Ááááááá!:-)))

  VálaszTörlés
 10. Benned van. Hiszen EDDIG azért mert elbújni, mert ott volt.
  Hm. Hogy is van a véletlenekkel? Tényleg olyan, mintha semmi nem lenne véletlenül. Neked most kellett a megerősítés, hát előjött.
  Én meg küldök egy ölelést. Mert az erősít.

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu