2013. március 15., péntek

Görcsben

Olyan  ez a márciusi tél, mintha görcsbe rándult volna a tavasz, ami akadályozza a mozgásban, az előre haladásban. Mint az én derekam és hátam a szerdai kezelések után, mert a jónak hitt bármi is megzavarhatja a testet. Kaptam injekciót, hazavergődtem valahogy kissé féloldalas tartásban, és lefeküdtem, nem tudtam dolgozni menni. Feküdni, ülni, menni sem késő éjjelig tartó kis szünetekkel.
Bent van egy kis sárga színem, mert a törődés és a meleg mégiscsak hálát eredményez, de mi van a kint maradt rügybe zárt társakkal a hóban, fagyban? 
Mi van az emberekkel, akik 18-20 órát, a múlt éjszakát is kinn töltötték a hó fogságában gyerekekkel hidegben, élelem nélkül? Itt vannak a segítségkérések és felajánlások.
Majdcsak kiáll ez a görcs, mely március közepén összerántotta  a tavaszt mikor már éppen majdnem laza nyújtózkodás közben volt.


A lenti képek az internetről, az idokep.hu-ról. Jók lesznek egyszer emlékezni. Ismerősöm mesélte, hogy tavaly március 15-én a Dunakanyarban voltak, és mintha zöldre satíroztak volna mindent olyan volt a táj a jó időben. Én már nem emlékezem a tavalyi március 15-e időjárására, de ezek a képek és a blogos írások jövőre majd segítenek felidézni.


11 megjegyzés:

  1. Én is néztem ezeket a fotókat, egyet le is mentettem. S azon gondolkodtam, két éve miénk a ház, április 1-től kaptunk kulcsot. Az akkori március volt a legnehezebb. Ragyogó, meleg idő volt, olyan költözős, fészekrakós, s mi csak vártunk, s vártunk, így szólt az egyezség, holott ők már az új helyen voltak, alapból.Ahogy én is nézegettem az időképet alaposan megtréfált minket az időjárás.Már csak a jobban bízhatunk.Jobbulást neked!Azt mondják, hogy ezek a kezelések eleinte visszavetnek, s utána használnak. Így legyen!

    VálaszTörlés
  2. Ez eszméletlen! Bár az én életemben volt már olyan hogy április elején hó esett...de ilyen!...Bennem még élénken élt amikor március 15.-én rövidnadrágba mentünk ünnepelni....ugyan leesett itt is 20 centi hó de délutánra már sütött a nap.

    VálaszTörlés
  3. Olyan ez az egész, mint egy katasztrófafilm...csak éppen mi vagyunk benne a főszereplők...és nagyon nem jó főszereplőnek lenni.

    Ahogy olvasom a híreket, hogy nagyon sokan, családok, kisgyerekek vannak még a hó fogságában, beleborzongok.

    Vigyázz magadra Éva! Fittnek kell lenned, ha jön a jó idő, a nagy sétálásokhoz:)

    VálaszTörlés
  4. A hátfájós,mozdulatlanságba taszító érzés ismerős,együttérzek veled.Az én bajomra a rendszeres gyógytorna,meg az úszás a segítség,úgyhogy néhány éve igazából csak rémálomként élnek bennem az ilyen napok.Jobbulást kívánok.

    Mikor mondták az időjárás jelentésekben egyszerűen el sem hittem,hogy ez fog történni március közepén.Egy rémálom,még úgy is,hogy egyetlen szerettem sem rekedt a hóban.Nem is emlékszem olyan március 15.-re amikor ne lett volna napos,szép idő.Nálunk ma már erősen olvadt s a szél is elállt.Jó lenne,ha sikerülne kimenteni végre a hóban,fagyban vesztegelő embereket.

    VálaszTörlés
  5. jobbulást Éva
    és köszönet a képekért, és a netes infókért

    VálaszTörlés
  6. Köszönet a mondatokért.Talán javul már a helyzet,de sokáig emlegetett év és hónap lesz az idei.
    Sajnos előfordul a gerincemmel, derekammal, az izmaimmal az említett állapot. Aki átélte, tudja milyen. Most javult,de a kezelések megzavarhatnak újra.Még később talán jobb lesz.Torna és úszás nekem is jó,de vannak mozdulatok mindig melyek görcsbe rántanak.

    VálaszTörlés
  7. Jobbulást kívánok neked!
    Tii már szikrázó napsütés van, és szinte tavaszias idő!

    VálaszTörlés
  8. jesszom mit írtam! :-D...

    VálaszTörlés
  9. A fájdalom eltünését és a tavasz visszatérését kívánom :-)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu