2012. szeptember 22., szombat

Kimentem egyedül a kertbe...

...Berta néni köszöntése után.  A többiek csak hadd beszélgessenek németül bent!:-)
Volt mikor  kert vásárláson törtük a fejünket, végül is lemondtunk róla, ahogy a parasztházról is. 
Nem érzelmi alapon tettük, hanem a józan észt követve, az anyagiakat is erősen fontolóra véve, és egyébként is döntéseinkben hol ez, hol az kerekedik felül. Különösen az utolsó szempont igazán felülkerekedő! :-)
Megnyugtatásul azt a mondatot hangoztattuk, hogy tulajdonképpen  az egész világ a mi kertünk. Látvány szempontjából mindenképpen, csak a papíron is történő birtoklásba csúszik egy kis hiba.
Az pedig megnyugtató, hogy  minden látványt birtokolhatunk.
Azért egy saját kert mégis más lenne, de tudtunk lemondani is róla, hogy végül mindenhol azt keressük.


15 megjegyzés:

  1. Egy kert megléte kötöttséget jelent. Ha már a tiéd, akkor is dolgozni kell benne, ha éppen nincs kedved/időd, mert éppen már füvet kéne nyírni, kapálgatni kellene, elnyíltak a virágok,le kell vagdosni, gyümölcsöt leszedni (ha van gyümölcsfa benne)...szóval egy kertben mindig van 'molyolni' való:)

    Az viszont igaz, hogy tengernyi szépséget, megnyugvást, elégedettséget ad, ha látod: rendben van, ha megcsináltad azt, amit elterveztél.

    Így viszont, ahogy írtad: tiéd a világ összes kertje, minden szépségével együtt:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó ez a fotó itt oldalt, rólad:)

    VálaszTörlés
  3. nagyon tetszenek a Berta nénis fotóid

    (is)

    nagyon jó szemed van ilyesmikre

    (is)

    :))))))))

    VálaszTörlés
  4. Orsi, ebből a megfontolásból is nem vettünk( + a pénz is
    másra kell). Mivel 1 napot találkozunk úgyis hetente, és azonkívül M. gyakran hetekre is elmegy, nem akartuk azt a kevés időt ilyen kötöttségben együtt tölteni.Inkább megyünk ide-oda, vagy itthon vagyunk.
    Én egyedül pláne nem vállalom be a kertet,egy esetleges házfelújítást. Más elképzeléseim vannak a szabadidőmmel kapcsolatban
    Pedig tudom, hogy szép feladat, látok is rá a blogtársak között is vonzó példát, de rájöttünk, hogy nem nekünk való.
    Én akartam jobban, lelkes voltam, de már látom, hogy romantikus elképzelés volt. Elméletben még mindig tetszik, de a gyakorlat más.Sajnálom is, de érzem, hogy jó volt a döntés végül.
    Fotó? 2 hete ilyen voltam.

    VálaszTörlés
  5. Katalin, köszönöm. Ha a hely, az esemény olyan, ahol csak kattintgatni kell a hangulat visszaadására könnyű a dolgom. Persze lehet, hogy szem is kell hozzá.Én is élvezem a képeid. Bogiról is nagyon jók, de a többi is. A legutóbbi fügés, a gesztenyés,a vízparti... Tetszenek.

    VálaszTörlés
  6. Csodaszép fotó a fejlécesed!!!!!!!!!és igazad van a birtoklással kapcsolatban...Nekünk most van egy kis kertünk és nagyon szeretem a házunkat,az otthonunkat, de valamiért mindig bennem van az az elővigyázatosság, hogy ne ragaszkodjam mindenáron hozzá, mert nem biztos,hogy itt fogunk tudni élni életünk végéig.És az sem lesz tragédia.

    VálaszTörlés
  7. Egyetértek Mammkával. Mi is így vagyunk a kertünkkel és a házunkkal. Sőt, ahogy elnézem , ha a lányok végleg kirepülnek mi is útra kelünk majd.
    Egyre inkább úgy vagyok a dolgok birtoklásával, hogy nem jelentenek örömet. A változatosság viszont még ma is vonz. Jó ez az ötleted, hogy minden kert kicsit a tiéd is.

    VálaszTörlés
  8. Mammka, Györgyi, más a helyzet, ha ahhoz a házhoz tartozik a kert, ami egyben az otthonod. Gondolom, hogy akkor más, ha csak párat kell lépni, hogy ott legyél. De ha oda utazni kell, és az élvezet csak az éppen adódó, lehetőleg gyorsan végzendő munkából áll, amire a hétvége rá is megy, már nem annyira lehet jó.
    M. utazgatni szeret, mindig máshova ha csak pár órára is. Nagyon boldogtalanná tette volna ez a kötöttség, én pedig egyedül nem győztem volna.
    Különben is úgy lett volna, hogy én a kertet babrálom, ő meg valamerre másfele ment volna addig. Hogy ebből mi sült volna ki?:-)
    Mikor az ábránd tartott, akkor a kerthez ház is tartozott, és nagyon kiköltekeztünk volna. Miért is?
    Holdgyöngy, mindig te jutsz eszembe, te( ti ) olyan jól megoldjátok, és mikor romantikusan álmodoztam a házról, a kertről, abban neked is szereped volt. Tetszik, ahogy ti éltek a kis házban, ahogy megteremtettétek a második otthont ott.Gondolom, majd olvasod ezt az írásom is, mert mindig jössz!:-)

    VálaszTörlés
  9. "Az egész világ a mi kertünk", nem az én mondatom, csak használom. A környezetünkből mondta valaki, aki hasonló terveket szövögetett, majd megfontolás után próbálta magát lebeszélni róla.Bevetett minden érvet, köztük volt ez is!:-)
    Mi szoktuk használni, mikor magunkat győzködjük, hogy nem kell kert, pedig öröm is járna vele.:-)))

    VálaszTörlés
  10. Mint mindig, itt minden szép. A fotók és az írás is. Hát még ott oldalt az a kép. Ne vedd le:)

    VálaszTörlés
  11. Kovtama, köszönöm.Pedig csak annyira a környezetet kattintgatom.Mert toboz pl. van mindenhol, kávéscsésze is.:-)
    Rólam készült képet ne vegyem le?
    Mindig ingadozom az inkognitó és a nem inkognitó között. Ahogy múlik az idő, úgy bátorodom! Mintha bátorodnék.:-)
    Bocs' ,de még nem tudom leveszem-e egyszer a képet.
    A bátorságom nem tökéletes. Néha megmutatom magam, néha nem.:-)

    VálaszTörlés


  12. Nagyon szepek a fotoid Eva!kicsit ugy erzem ilyenkor, hogy pl ennela tortenetnel ismerem Berta nenit:)

    Korabban kerdezted a gepet, hogy veszek e.Egyelore az iPaddal fotozok, mert lesz szulinapom, karacsony, es ugy dontottem szeretnek hagyni ajandekot, hogy lehessen mit adni nekem, aminek nagyon orulnek:)Ha mindent megveszunk magunknak, ugy nehez.Remelem valaki kitalalja a gepet:))

    VálaszTörlés
  13. Ágnes, a gép "kitalálása" szinte a legnagyobb ajándék, mert nekem azzal lenne leginkább gondom!:-)
    Majd mesélj róla, ha megkapod!

    VálaszTörlés
  14. A fejlécfotó csodaszép. Azért jó a kert, csak annyit amennyit bír az ember, s még örömét leli benne, de annyi dologra rányította a szemem. Azért ne add fel, csodák mindig voltak, lesznek!

    VálaszTörlés
  15. Holdgyöngy, most nem bírom el...
    Csoda? Talán!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu