2012. szeptember 13., csütörtök

Itt van!




Egész éjjel az ablakon hangosan dörömbölve bebocsájtás kért a hideget hozó esős ősz.
Be nem engedtem a lakásba, ablakok csukva a 8 fokban, de üdvözöltem, és hallgattam, ahogy a házak között kóvályogva erősödő széllel is jelzi jelenlétét.
Kolléganőmmel délután arról beszélgettünk, hogy mikor este 8-kor jövünk haza, mennyire ázunk meg. Én előzőleg bevásároltam, így 2 táskával jöttem, esernyőt talán nem is húzhattam volna. Arra a szűk negyedórára míg hazaértem elállt az eső, hogy utána újult erővel rázendítsen. 
Mindig is tudtam, hogy én és az eső jó barátságban vagyunk, megkímél, ha kérem, de élvezetet ad, ha éppen úgy akarom.



14 megjegyzés:

  1. Jó neked, hogy szereted és hogy meg is hálálja neked! Én egyelőre csak annyit kértem, essen éjszaka, hogy a nap kisüthessen még egy kicsit, különben nem élem túl az őszi-téli végetérhetetlen szürke hónapokat...

    VálaszTörlés
  2. Flora, értem a te vágyaidat. Az kell, ami hiányzik, és attól szabadulnánk meg, amitől tartunk.
    Mi itt a nagy hőség után- amitől már sokan szenvedtünk- vártuk az esőt.Ha jól látom, az Alföld most is kimarad. Sajnálom!
    Többes számban írok,elnézést kérek attól, aki ezt az esőt nem várta.
    A mezőgazdaságnak nagyon kell és kellene keletebbre is! Itt most nagyon áztató volt, talán tartaléknak is marad a földben.
    Olyan jól aludtam, a kopogást hallgatva aludtam el.

    VálaszTörlés
  3. Itt is megeredt, nem is érzékeltem, mert fizikailag viselt meg nagyon a front. Viszont esik, nagyon kellett, mentem ki a kertbe: gumicsizma, esőkabát. S látom a paprikáim feléledtek, vannak kicsi paprikák, vajon még megnőnek?

    VálaszTörlés
  4. Olvasom, hogy Magyarország egyre inkább mediterrán országgá válik a globális felmelegedésnek köszönhetően. Ha az Alföld ennyire nem kap majd esőt, abból bajok lesznek.

    VálaszTörlés
  5. Holdgyöngy, sajnálom, hogy megviselt.Most délben is csak 11 fok van, hirtelen jött ez a változás, mellé a szél csak növeli a hidegérzetet.
    Kedden még 36 fokot mutatott az utcai hőmérő, munkába menet néztem.
    Megnőnek a paprikák? Nem vagyok egy szakértő, de még lesz meleg ősz bizonyára.
    Majd tudósíts, kérlek!

    VálaszTörlés
  6. Éva!
    A te igazi évszakod az ősz és a tél. Ezt a képeid is hűen bizonyítják. Mindig ámulatba ejtenek az esős és téli hangulatos fotóid.
    Igazad van a mezőgazdaságnak és felhevült lelkünknek is szüksége van az esőre.

    VálaszTörlés
  7. Igen, mindenkinek vannak kedvenc évszakai, nem tehetünk ellene, nem is akarjuk megváltoztatni. Nekem az ősz, a tél, szerintem az egyéniségemhez is ezek illenek. Hűvös vagyok( igen!), de mégis tudok azzal a tüzzel melegíteni, amit megrakok ott legbelül.Valamelyik skandináv ország nagyon is megfelelne számomra?!:-)
    Olvasom, hogy begyűjtöttétek a fát télre.

    VálaszTörlés
  8. Képek? Délelőtt felkaptam egy dzsekit, és pár méteres körzetben a ház körül gyorsan kattintottam párat illusztrációnak. Amit éppen találtam.

    VálaszTörlés
  9. Na nálunk süt a nap, felhő, szél, eső messze elkerül. De most kerüljön is, mert szombaton Rétközi Vásár. Remélem még az éjszaka ideér a hideg, ha akar, vagy nem is jön! Most ez lenne a legjobb. Jó, hogy mindig esőért rinyálok, most meg nem.:((
    A fotók tényleg jók!

    VálaszTörlés
  10. Tipitá, halasztást kérünk akkor nektek eső ügyben.
    Itt most is esik, sötét és hideg van délután. Nálunk nincs és nem lesz vásár.:-)

    VálaszTörlés
  11. Elképzeltem, hogy milyen érdekesen alakulna az időjárás, ha mindenki felett olyan lenne az égbolt amilyet éppen kíván magának avagy a kertjének :-))))
    A viccet félretéve, én bizony nagyon örülök az esőnek és a hűvösnek, vágytam már kicsit ázni-fázni.A természet is nagyot sóhajtott erre mifelénk, s úgytűnik, mégegyszer feltápászkodnak a növények a tél beállta előtt.
    Valóban nagyon szépek a képeid, mint mindig :-)))

    VálaszTörlés
  12. Gyönyörű, hangulatos fotók, hozzánk a hideg megjött, de az eső az nem. Megint megmaradt a Dunától nyugatra, itt csak egy kis szitálás van, de még abból is csak a leggyengébb.

    VálaszTörlés
  13. Alterego, nagyon színes és változatos lenne az égi kép. Jó így, hogy megkapjuk azt, ami éppen jön. Lehet szidni és vágyni rá, csak ellene nem lehet tenni semmit.
    Fejleszti a tűrőképességet is.:-)

    VálaszTörlés
  14. Adelid, már tényleg sajnálom a Dunától keletre eső területeket. Nem mennek sokra vele, de mégis ezt érzem.
    Én tudom mekkora megkönnyebbülés volt néha az eső most nyáron a hőségben.Legalább egy éjszaka jobban aludtunk, és a növények is kaptak egy kicsit.
    Mi többet kaptunk itt nyugaton,mint máshol. Néha már szégyelltem is leírni, ha esett.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu