2012. szeptember 2., vasárnap

Kezdjünk, ha kezdeni kell!


Nagyáruházban gyerekeket faggatnak arról  a szülők, hogy holnap mit vinnének szívesen tízóraira, és tetszik-e az a tréningruha. Valami bizonytalan morgás-féle a válasz, nem értettem.:-)
Körbeleng a tanévkezdés.
A buszon  a Pink Floyd: We Don't Need no Education száma megy, talán poénból tette be az egyik rádió!
Észreveszem otthon lakás apró részleteit. Eddig is jelen voltak, de most az ismerős építőköveket keresem bennük a kinti nagy egész helyett. 
Ezt csak azok értik meg, akik sok emberrel dolgoznak együtt, majd késő este hazaérnek, becsukják az ajtót, talán még nyomnak is rajta egyet, hogy biztos kint maradjon a külvilág.Nem tudunk ugyanis  többet befogadni aznapra a máséból, csak valamit esetleg a sajátból.
Most pedig készülődöm a délutáni évnyitóra.
Az enyhítő rutinnal vegyített gyomortáji szorongás érzése van bennem, ami akkor csökken kicsit, mikor majd érkeznek a gyerekek késő délután.
Addig végigpásztázom az itthon zugait.Tulajdonképpen kezdeni akarok már, mert a  várakozás  nem jó. Ilyenek lehetnek a premier előtti percek. 
Gördüljön már fel végre az a függöny!



10 megjegyzés:

  1. Jó neked, ma van az évnyitó. Nekünk csak holnap és csak kedden kezdődik a tanítás. Mire jó ez??? Szerintem csak arra, hogy a szülőnek ezért az egy két óráért szabadságot kell kivenni. Miért nem lehet itt is ma délután, és hétfőn mindenki menne suliba, dolgozni.

    VálaszTörlés
  2. Kovtama, minden iskola másképp csinálja. A leglogikusabb az, ha holnap az első órában megejtik az évnyitót, és kész. Én a kollégium miatt mentem be, odaérkeztek vissza ma a gyerekek.Velük találkoztam.

    VálaszTörlés
  3. Tamás, nem készültem beszéddel. Holnap elmondom a fontos tudnivalókat a gyerekeknek, aztán menetközben még, ami kell. Igazgató ma beszélt az újak szüleivel.
    Ennyi a beszéd, semmi felesleges. Lelkizés az kell, főleg, ha a kollégistáknak honvágyuk van. Aztán az is elmúlik. Igyekszem az újakat is megismerni, ami úgyis hosszabb időbe telik.
    Morgás? Kicsit jelzés a tanévkezdésnek, nem a szülői törődésnek szól, hanem általános "fájdalom", amit nyári a szabadság elvesztése miatt éreznek a gyerekek.:-)
    Ez sem egyforma, van akiknek már hiányoztak a többiek.Csak a közösségbe visszakerülés tanulással is jár. Nem lehet szétválasztani!:-)

    VálaszTörlés
  4. Egyébként most hogy belevágtunk a tanévbe, a délutáni stressz, amit íráskor éreztem elmúlt.
    Nem szeretek feladatra várni, múlik a rossz érezés, ha elkezdtem már.

    VálaszTörlés
  5. Gondoltam rád tegnap, mikor utaztam haza, csak kicsit másként.Mikor tele a busz diákokkal, s vannak felőttek is. A "láthatatlanok", már a diákok számára. Egyszer fordult velem elő Budapest-Kecskemét útvonalon, hogy egy felsőfokús lány átadta a helyét nekem, hogy ne kelljen állnom.Viszont tavasszal egy ünenpen volt nagyon kelelmes tapasztalatom is egy ünnepi programon, azt hiszem ez a nevelőn múlott. Meg is dicsértem. Én is voltam középiskolás, kollégista, tudom mit jelent, mindkét oldalon lévőnek. S a család legyen a 3. oldal.Bocs, te inkább a várakozásról írtál, csak úgy kijött belőlem.

    VálaszTörlés
  6. http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

    Tamás, ez nincs a modulok között, de idetettem neked a fölső részre a linket, ahol megtalálhatod a neten. Értelemszerűen töltsd ki a jobboldalon lévő dolgokat, és ha jól emlékszem ( nekem már régen van, kopik az emlékem hogy csináltam)azzal, hogy kéri a blogod elérhetőségét, már oda is passzolja majd a blogodra minden egyéb " bonyodalom" nélkül.Sok sikert, majd úgyis látom nálad, hogy sikerült-e.
    Még az is lehet, hogy most más is kedvet kap hozzá a link birtokában!:-)

    VálaszTörlés
  7. Holdgyöngy, a várakozás feszültségéről írtam, de az már átfordult tettekbe. :-)
    Én úgy vagyok vele-gondolom sokan mások is-, ha már valamit kezdeni kell, akkor nem szeretem a várakozást.Akkor múlik az ezzel járó feszültség, ha elkezdem és csinálom.
    A tanév áthat most mindent, buszokon is sok a gyerek. Nevelésétől függ, hogy átadja-e a helyét. Vannak olyanok, akik megteszik, és vannak akik kinéznek az ablakon hosszan.
    Ha ilyet tapasztalok, csak úgy általában beleszövöm a beszélgetéseimbe csak úgy mellesleg:-),még ha nem is az "enyémekkel" kapcsolatban tapasztaltam, aztán vagy van foganatja vagy nem.

    VálaszTörlés
  8. No hát én is voltam tegnap du. évnyitón, ma pedig itt az első nap. Egyenlőre a suliban az üzemeltetési vezetőnek segítek, mert amolyan kavargó méhkas van az épületben, s én majd egy kicsit később jövök. Tényleg rossz a várakozás, én is jobban szeretek tenni-venni.

    VálaszTörlés
  9. No hát, azóta már felgördült. Sikeres évet Neked!

    VálaszTörlés
  10. Adelid, méhkas valóban pár hét alatt áll helyre a rend, amivel már lehet dolgozni.
    Marvin, felgördült, ma mér elég korán kezdtem, most egy kis szabadidő, délutánra megyek vissza.Köszönöm a jókívánságot.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu