Florának újra megköszönöm!
Használtam főzéshez is ebből a kakukkfűből, így a csendes öröm felszívódott ízként is bennem.
Nemes Nagy Ágnes: Kakukfű
A kakukfüvet ismered?
Oly csepp, szelíd, gyengelila,
hogy észre sem veszi a réten
szinte senki emberfia.
De amikor leszáll az est,
mikor a mező szendereg,
s arra járnak az esti lepkék,
a fémes-szürke szenderek,
nagy potrohukat, fejüket
befonja akkor, mint a fátyol
a kakukfű mézes szaga
s lebukfenceznek illatától.
szép ez a fenti képed ismét,
VálaszTörlésa kakukkfűről meg, amiket írtál róla, eszembe jutott a nemrég felfedezett könyv (valamelyik blogkollegina írt róla)
Erica Bauermeister ír hasonló érzelmekkel a fűszerekről, ízekről... ajánlom Neked is, tetszeni fog.
finom, lelket gyönyörködtető könyv
Katalin, minden könyvajánlásért hálás vagyok. Vannak melyek már olvasatlanul is tetszenek. Könyvtár vagy könyvesbolt, rendelés..., és el is olvasom.
VálaszTörlésKatalin!
VálaszTörlésA Nouwen könyvre gondolsz az első mondatodban, amit mostanában szereztél meg és Márta( Szösszenetek) írt róla?
Erica Bauermeister könyvét olvasom én is most. Nagyon jó:) Jó kis padlizsános dolgot rittyentettél össze:):)
VálaszTörlésA "címlap-fotódhoz":
VálaszTörlésCsodás! Fésűskagyló van ott besüppedve?
érdekes fajta kakukkfű, nekem a rozmaring jut róla eszembe.
VálaszTörlésIsabel, rozmaringot is szeretem, de ez tényleg kakukkfű!:-)
VálaszTörlésMarvin, bizony fésűskagyló van ott besüppedve!Gondoltam is rád!:-)
VálaszTörlésEgy nagyon régi templom lépcsőjében találtam!
Kovtama, igen, jó padlizsános recept ez!
VálaszTörlésA padlizsánt félbevágom, majd hosszában is vágok bele 2-3 csíkot úgy, hogy alul nehogy átvágjam a héját.
Aztán ezeket a bevágásos" zsebeket megtöltöm: egyikbe hagyma folytatásként vagy paradicsom vagy sajt, esetleg gomba, szalámi, sonka, ami éppen van otthon. Minden zsebet valamivel megtöltök.
Fűszerrel megszórom, most éppen kakukkfűvel, de leginkább oreganoval vagy valami mediterrán fűszernövénnyel.
Még van a tetején fekete olívabogyó ( szeretem!)vagy még sajt, koktélparadicsom, fokhagyma. Fantázián és otthoni készleten múlik miket szedek össze. Kis olívaolaj rá és alá, és mehet be a sütőbe. Ereszt annyi levet is, hogy még azt is ki lehet tunkolni, ha éppen kedved van hozzá.
Erica Baumeister könyve most már tényleg érdekel.
Én is néztem ezt a kakukkfüvet! A könyv tényleg jó, nekem is tetszett!Még senkit nem olvastam ilyen költőien írni ételekről, főzésről.
VálaszTörlés... és éppen van itthon padlizsánom!!!
VálaszTörlésHoldgyöngy! Most már el kell olvasnom a könyvet. Hmmm, és én még nem is hallottam róla.:-)
VálaszTörlésHa van padlizsánod és egyebek otthon, akkor jó alkotást hozzá. Gyorsan megvan!
Éva, a könyv amire az illatok, ízek kapcsán gondoltam, most egy másik könyv, az szerzőjét említettem, a címe "Ízek életre-halálra"
VálaszTörlésde ezzel kapcsolatban kérdezd Kovtamát, mert Tőle hallottam először erről a könyvről
VálaszTörlésKatalin, félreértettem, azt hiszem két különböző könyvről írtál. Tudom, hogy beszereztél egy Nouwen könyvet is, ezért keveredtem össze.:-)
VálaszTörlésMost már világos minden!
Nagyon kedves vagy, Éva, hogy így megemlékezel rólam... Szeretem az ilyen kézzelfogható szimbólumokat!
VálaszTörlésA közvetítés, valamilyen kapocs megteremtése a szerepük, és nagyon jól végzik a feladatukat.
VálaszTörlésÉn is szeretem őket!