2012. június 4., hétfő

Olyan időszakom élem...

 ...most, melyben várni kell. 
Várni, mert nem léphetek, mert egyik dolognak véget kell érnie ahhoz, hogy a másik elkezdődhessen. 
Van amikor nem futnak párhuzamosan az események, csak egymás után. Türelem is kell, és főleg az, hogy közben ne kombináljak túl semmit. Lehet színezgetni, de közben a realitás talaján is maradni.
Ez ám a művészet!:-) 
Megkönnyebbüléssel veszem tudomásul, hogy közben múlik az idő. Ahogy a kolléganőm hozzáteszi nagy bölcsen, hogy bizony vele együtt az élet is, tehát ne sürgessünk semmit.:-)
Más! Kimentem vasárnap a bolhapiacra, és vettem egy mézescsuprot. Állítólag egyre drágább lesz, és talán luxuscikk is a méz, de akkor is kell.
Kell neki "ház" is, mert ugyan üvegből is finom, de egy pöttyös csupor soha nem árt itthon, ha másért nem legalább azért, hogy örüljünk neki.


18 megjegyzés:

  1. Édesanyám azt mondta: az idő mindent megold...
    Édes a csupor:)

    VálaszTörlés
  2. Erőt, türelmet, békességet kívánok neked az élet feladatainak megoldásához! Csak halkan mondom, ha sürgeted az idő múlását, máshol bosszulja majd meg magát. Gondolok rád sokat.

    VálaszTörlés
  3. Mági, nem lehetett ellenállni a csupornak.:-)
    Igen, megold sok mindent, az ember üres mondatnak hiszi már, mert ezzel szoktunk vigasztalni is.Mikor az illető kínlódik, akkor éppen nem kellenek neki az ilyen bölcsességek.:-)
    Pedig tényleg így van!

    VálaszTörlés
  4. Györgyi, na, nem olyan nagy ügy az a várakozás, pár hétről volt csupán szó.:-)Egészen kicsi feladatként éltem meg!
    Közben azért bennem van a várakozás mélyebb mibenléte minden konkrétum nélkül is.
    Ahogy céloztam is rá, az embernek ha van ideje, színezget, álmodozik. Közben nem mer semmit túlszínezni, mert koppanhat. Viszont nem hinni sem jó valamiben a koppanás elkerülése miatt, mert az meg negatív energiát szül, negatív dolgokat vonz, és tényleg ott a koppanás.Hajjaj!
    Marad az ember tehát nyugton, nem sürget semmit, csak a jóra gondol, hogy bevonzza a pozitív energiát, és meglátja hogy alakulnak a dolgai.
    Aztán mikor már cselekedhet, akkor jobb, mert akkor az egész várakozás dolognak annyi. A tettek mezejére lépni jó!Végre a realitás talaján mozogni.
    Okoskodtam most egyet!:-)

    VálaszTörlés
  5. Szeretem én is az ilyen csuprokat. :) Ha vásárban járok, megvenném az összeset :D (ha lenne pénzem, meg hely, ahova pakolgatnám :D.
    De most ez jutott eszembe a csuporról:
    "- De az enyém nem olyan - mondta Füles büszkén. - Ide nézz, Malacka! - És ahogy Malacka búsan felnézett, Füles óvatosan felemelte a nedves rongyot két fogával, óvatosan beleeresztette a csuporba: megint kivette, visszatette. Ezt többször ismételte.

    - Így igen - mondta Micimackó. - Így belefér.

    - Ugye? - dicsekedett Füles ragyogó arccal. - Úgy sétál ki meg be, ahogy akarom.

    - Igazán örülök - mondta Mackó boldogan. - Mindjárt gondoltam, legjobb lesz, ha egy ilyen praktikus csuprot ajándékozok neked, amibe mindenfélét bele lehet tenni.

    Malacka is fellélegzett.

    - Látod, tőlem is kaptál valamit, amit ilyen szépen bele lehet tenni a Praktikus Csuporba.

    De Füles már nem is hallotta őket. Kivette meg betette a rongyot a csuporba, és ragyogott a boldogságtól."

    http://mek.niif.hu/00400/00449/00449.htm#6

    Szép napot Neked! :)

    VálaszTörlés
  6. Imádom a Micimackót! Ha van csupor, lesz hozzá hely is ahol használd! Jól tetted, hogy megvetted. Egyébként én folyton mézet eszem, a cukor már furcsa is, ha arra kerül a sor.

    VálaszTörlés
  7. Edit! Nagyon köszönöm, igazán jól esett a Micimackós részlet.:-)
    Majd ha nem lesz mézem, akkor mindenfélét rakosgatok bele én is, aztán szépen kiszedegetem belőle őket, és kezdem előlről!:-)))
    Az enyém is praktikus!

    VálaszTörlés
  8. Holdgyöngy, míg írtam Editnek, közben te is írtál.
    Kerítek a csupornak helyet, azzal nem lesz gond. :-)Én is inkább mézes vagyok, mint cukros.

    VálaszTörlés
  9. :)) Nekem is van amúgy pár csuprom, kicsi nagy. A jó múltkor pakolgattam rendet, és a kis praktikus csupor tartalma olyanok voltak, hogy: radír, kis csavar, nagy csavar, kupak, fülbevaló,meg ilyen olyan apró dolgok, amiket azon okból dobálok bele, hogy: Jajj ezt a helyére kell majd pakolnom :D :D :D.
    És néha tényleg rászánom magam, és a helyére pakolom az apróságokat :D

    VálaszTörlés
  10. Kedves Éva, nagyon jól ismerem a várakozásnak ezt az állapotát! Amikor szinte le kell lassítani az időt, tudatosan próbára tenni a türelmünket... Időt hagyni az időnek...
    Tetszik nekem ez a minden konkrétumot nélkülöző bölcselkedés... Így mindenki azzal helyettesíti be a ...-ot, amivel akarja!

    VálaszTörlés
  11. Most folytatom a türelmes várakozást én is.
    Ma szóltak, hogy erre lesz szükségem.
    A csupor gyönyörű, Füles pedig tökéletes példamutatással szolgál.

    VálaszTörlés
  12. Flora,
    minden konkrét eset egy nagy általánosra húzható rá. A nagy általánoshoz való hozzáállás pedig egyénenként változik, de ott is vannak hasonlók.
    Nincs új a nap alatt!:-)
    Hogy nem mindig írok konkrétumot, az önvédelemnek tudható be. Nem azért mert tőletek félek, hanem az internet adta nyitottságtól.

    VálaszTörlés
  13. Stali, akkor türelem, és bevetjük a Skype-ot!

    VálaszTörlés
  14. Edit,
    én is gyakran úgy pakolok, hogy előtte gyűjtök, aztán minden a helyére kerül. Főleg a számlákkal vagyok így, jaj, de nem szeretem munka számomra. Egyenként nem babrálok velük.
    Nincs itthon soha nagy rendetlenség, mert azt nem bírom, de úgy szoktam szervezni a rendrakást, hogy adok magamnak 10 percet, és végigmegyek a lakáson.Általában beválik.
    Dobozok, csuprok feladata megvan, tudom mit tartok bennük, ha nem élelmiszert, általában bizsuk vagy irodai eszközök: gemkapcsok, radír, rajzszög stb.
    Van cukorkás, csokis is!:-)))

    VálaszTörlés
  15. Most "mindent beledobálok" gyűjtőm nincs, hogy majd onnan helyére kerüljenek a dolgaim.

    VálaszTörlés
  16. Teljesen igazad van: a világháló zseniális találmány, de sokan nem kezelik kellő óvatossággal!

    VálaszTörlés
  17. Szép napot!
    A gondolatsoron, amit felvezettél egy kissé elmélkedni kezdtem. A várakozás, a türelem és az, hogy ne kombináljon túl semmit az ember mennyire fontos szerepe van. Érzék és adottság szükséges hozzá, ami nálatok belülről jön és tanult hivatásotokból eredően a tanítványaitoknak és itt nekem egy kicsit átadódik. Ezt a "ne kombináljak túl semmit" tudatosan érthetőnek egyértelműnek maradni néhány vasúti szakmai utasításban is át kell végre ültetni. Egyszerű és összetett forgalmi helyzeteket bonyolítottak figyelembe veendő emberi tényezőkkel TESZT feladatokba. A TESZT készítői szakemberek, mérnökök mostanság előfordul közöttük pedagógus is. Remélem pedagógiai érzékük a nyelvi ismereteik a vasúti szabályok nyelvezetét egyre emberibbé teszi. Tiszteletem a PEDAGÓGUSOKNAK!

    VálaszTörlés
  18. Flora, én így kezelem a netet, mérsékeltem adom ki magam.
    Balkezes, köszönjük szépen a tiszteletet, hidd el, szükségünk van rá.
    Nekünk pedig olyan emberekre, diákokra, akik méltányolják az emberit.Az is igaz, hogy nekünk is kell plántálni beléjük ezt az igényt.
    Kívánok neked emberibb vasúti szabályzatot, mely még éppen nem megy a biztonság rovására.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu