2012. június 11., hétfő

Szeretem...

... az olyan olvasmányokat -beleértve a blogokat is-, melyekben inkább egy-egy hangulat, látszólag lényegtelen dolog kap nagy szerepet. Engem is ez érdekel, erre emlékszem később, ezt osztom meg szívesen mással. 
Tudom, hogy más számára az a hangulat nem olyan már, mint akkor és ott volt számomra, de próbálkozom a megosztásával. Hátha! A nagyon személyes dolgokat kerülöm, de a személyemhez tartoznak a kis történések is, melyekkel együtt vagyok az az én, amit engedek magamból megismerni.
Például az, hogy tegnap kastélyparkban kakukkfüvet szagolgattam, míg a 3 fős csapatunk 2 főből álló férfi tagjai beszélgettek, és én hol megértettem a németet, hol nem. Inkább jöjjön időnként csukott szemmel a kakukkfű szagolgatása, mögötte pedig a kastély. Egyébként is vonz a kontraszt. Néha azért kinyitottam a szemem, hogy nehogy látványról is lemaradjak, pedig túl nagy változások nem történtek azalatt a bő negyedóra alatt.
Beszélgettem egy lóval is, köszöntem neki, dicsérgettem is. Németül is szóltak hozzá az említett férfiak, de "Grüss Gott"-ra nem reagált. Az én "Szia" köszönésemre odajött. Tudom, hogy ez csak véletlen, de mégis jól esett.:-)
Mint ahogy a kávém is arról a székről, ahonnan a rózsákra lehetett látni.


9 megjegyzés:

 1. MICSODA "HANGULATOS" KÉPEK!:)(nem először...:)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép fotók, különösen a kastélyos:)

  VálaszTörlés
 3. A képek nélkül is beleélem magam abba a pillanatba amit leírsz.
  De a csodaszép képeid így is szívesen nézegetem:))

  Gyakran egy illat,egy pillanat megfoghatatlanul ragad magával valami múltbéli történéshez.
  És én ezt nagyon élvezem:)

  Életem fontos eseményei nekem nem dátumok,hanem hangulatok.

  VálaszTörlés
 4. A fotók jók, szokás szerint. Amit írsz azokat könyveknél figyeltem meg. Mindig cédulázok, s másolok ki gondolatokat, mondatokat. S néha,a mikor kiírnám nem értem miért jelöltem be? Valószínű a pillanat, a szövegkörnyezet varázsa akkor megfogott, aztán elszállt, s később már nincs jelentősége.

  VálaszTörlés
 5. Valószínűleg azt a közös rezdülést keressük kedvenc blogjainkban, amit a franciák úgy hívnak, hogy "résonance" (ejtsd: rézonansz), s amelyet egy hangulat megragardása indít el bennünk is...

  VálaszTörlés
 6. Úgy látom, visszatérő vendég vagy a burgenlandi kastélyoknál. :) Márta is, te is ilyen csodás helyeken jártok, már alig várom, hogy én is kimozdulhassak, csak tudnám már le a vizsgákat. Négy héten belül véget ér a mókuskerék üzemmód, amiben most vagyok, csak győzzem kivárni. Aztán én is nyugat felé veszem az irányt.

  VálaszTörlés
 7. Sziasztok, szép estét!
  A fényképezőgép mindig velem van, ha kimozdulunk. Kipróbálom egyszer, hogy milyen lenne nélküle, de azt hiszem nagy hiányérzettel élném meg a kirándulást vagy csak egy egyszerű sétát is.
  Igen, megtaláljuk a közös rezdülést, sokszor érzem egy-egy blog olvasásakor.Úgy érzem ott vagyok én is, nagyon bele tudom magam élni más leírásába.Szívesen nézegetem a blogok képeit, gyakran elhozok magammal háttérfotónak is a nekem tetszőkből.Utólag is köszönöm, nem mindig jelzem.
  Könyvekben is szeretem a hangulatleírásokat én is.Sőt, nagyon sokszor emlékszem is rájuk, a könyvekből gyakran egy-egy hangulat ugrik be, ha visszagondolok rájuk.A szövegkörnyezetnek nagyon nagy szerepe van, egy jó hangulatleírásnak pedig éppen ott a helye ahova egy jó író teszi. Kiszakítva már nem olyan, de én akkor is szeretem őket később is, csak úgy külön olvasgatva.
  Tamás, a kastély nem Burgenlandban van, hanem ismét Fertődön jártunk!
  Közel van, és útba ejtettük hazafelé. Eredetileg máshova kellett mennünk egy baráttal, de itt ejtettük meg a kávézásunkat.A ló is egy magyar faluban volt.Tudom, hogy megtévesztő a német nyelv emlegetése, de 2 osztrákkal voltam Fertődön és a környékén.
  Tudom azt is, hogy milyen stresszes időszakod élek a vizsga miatt.Nagyon együtt érzek veled.

  VálaszTörlés
 8. Meg kell adni a módját!:-)))

  VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu