2012. június 30., szombat

Június utolsó napján

Áprily Lajos: Kánikula

Tikkasztó hőség, meddő fellegek,
gyötör megint a néma nyári rém
Ti irgalmatlan szikkadó egek,
csak egy mennydörgést küldjetek felém!

 

A hőmérő egyre csak feljebb kúszó higanyszálának nem is tudom hol van már a vége. Az autó digitális hőmérőjén látom már a 40-es számot, és később még megy feljebb.
Kalap fel, napszemüveg is, naptej is van, víz is. Ki a szabadba, mert nyár van, majd ha holnap melegebb lesz -ahogy ígérik-, akkor maradok a beárnyékolt szobában. Most a legnyáriasabbak színek, erejük van, elmúlt a kora nyár visszafogottsága.
Holnap már július, most kell felszívni a nyarat. Szokás szerint ebben az időszakban levendulát teszek a hátizsákom zsebébe, és indulás.
Ott fenn a dombon mintha szellő is fújna. Vagy mégsem? Felmegyünk a tetejére, és nagyon jó ott. Messzire látni, már nem érdekel, hogy mégsincs fenn szellő.




10 megjegyzés:

  1. Délután teszek-veszek, egyszer egy furcsa érintés: feltámadt a szellő, vagy szél. Csak néztem,ebben a melegben. Én is szoktam simogatni a virágokat, beszélgetni velük, főleg a levendulákkal. Szedjék már össze magukat, ha sikerült dicsérem őket. Ha valaki lát bolondnak gondol. Kit érdekel.

    VálaszTörlés
  2. Az bolond, aki annak gondol.
    Mert igenis, kell az érintésük, nekik sem rossz, nekünk meg kimondottan nagy szükségünk van a természet közelségére.
    Most elindulunk Csongrádra a Kőröstorokhoz, mert meleg van és vár a Tisza.

    VálaszTörlés
  3. itt a panelban az árnyékolt szoba sem ér sokat, 34 fokot mutat a hőmérő, a ventilátor csak a meleget kavarja.
    Tegnap a Dunánál voltunk, valamivel jobb volt, de mindennap nem lehet.

    VálaszTörlés
  4. Miért gondolod, hogy bolondnak gondolnak? ha rosszak a tapasztalatai valakinek, legfeljebb azt, hogy le akarod szakítani a virágot. De azt hiszem, ma több érzelem szorult az emberekbe. Én a fenyőt is meg szoktam simogatni, határozottan lehet érezni a belőle áradó "dolgot"...:-)

    VálaszTörlés
  5. Izabel, átolvastam a szöveget még egyszer, sehol sem írtam arról, hogy bolondnak tartom magam emiatt.:-) Sőt, nagyon is természetes, ahogy viselkedem, ahogy gyakran viselkedünk ilyen helyzetben. Az érintés, a tapintás nagyon is fontos. Néztem, szagolgattam is ott azon a szépséges mezőn, szóval bevetettem mindent, ami belefért!:-)
    Én is panelban vagyok, délelőtt kint voltam, jobb volt, de most befüggönyözött szobában éppen gyümölcsöt eszem.A ventilátort kikapcsoltam, mert mintha érezném már a torkom. Vigyázni kell a hideg vízzel is.

    VálaszTörlés
  6. Katalin, szép helyen csak szépet lehet kattintani!:-)

    VálaszTörlés
  7. Holdgyöngy, senki ne gondol minket bolondnak. :-)Aki mégis, az úgy gondolom nem meri felvállalni az érzéseit, vagy soha nem érezte azt, amit mi.
    Stali, érezzétek jól magatokat a folyónál. Számomra most a víz, az alig langyos vízben zuhanyozás, és jól esik.

    VálaszTörlés
  8. Igazad van, ilyenkor kell feltöltenünk magunkat a nyárral, minden ízével, színével és melegével!

    VálaszTörlés
  9. Igen, és ezt teszem, tudatosan is, és csak úgy érzésből is.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu