2012. április 17., kedd

Lencse ebédre

Visszajött pár kiló, és ha egyedül vagyok hétvégén legszívesebben nem is főznék, de szeretek főzni. Élmény számomra, kikapcsolódás és öröm. Miért hagynám ki?
Sofia egykor leírt lencsés receptje még akkor megtetszett, mikor először olvastam. Már régóta meg akartam csinálni, és vasárnap el is készült.Tényleg nagyon finom. Megjegyzem, hogy én oreganóval ízesítettem, egy kis Erős Pistával tettem csípőssé, és az Őrségben vett, szép emlékeket előhozó tálból kanalaztam ki.
Egyébként Sofia receptjei közül sokat elmentettem, van egy külön mappám, érdemes mindet kipróbálni. Egyszerűek, gyorsak, az "egészséges" kategóriába írhatók számomra, és nem azok a  degeszre tömők.
Még többet kell mozogni, mert hiába is írok sétákról, esetleg túrázásokról, ennél többet ülni, mint amennyit én teszek, már nem lehet. Ha több kalóriát viszünk be, mint amennyit felhasználunk, az bizony meglátszik rajtunk.
Sofia, köszönöm a receptet és mindent, amit a blogod és a személyed adott, és reményeim szerint ad még nekem.


6 megjegyzés:

  1. Nekem sem kellene ennyit ülnöm, de mostanában állandóan esik, és én veled ellentétben nem szeretek esőben sétálni!... (13° van kinn és hideg szél fúj)

    VálaszTörlés
  2. Remek ötlet, meg is főzöm ma!

    VálaszTörlés
  3. Flora, tudom, hogy nem könnyű esőben elindulni...Fejed nem fáj a sok bentléttől? Én azzal kínlódom friss levegő nélkül.
    Marvin, az őrségi fazekasokat szeretem. Ezt darabot éppen a magyarszombatfai fazekasnapokon vettem, de van másik is, egy nagyobb, gyümölcsöket szoktam bele tenni. Egyszer laktunk egy fazekasnőnél, M. hiányos magyar tudását fitogtatva magyarul emlegette később őt " farkasnő"-ként! Egy darabig hallgattam, után kibuggyant belőlem a nevetés. Helyreraktuk a tévedést!:-)
    Alterego, jó étvágyat, én is fogom még csinálni, mert ízlett.Talán szaftosabbra hagyom majd, mert eléggé elforraltam belőle a paradicsomlevet, de attól még így is jó volt.
    Tanulság: Ha főzöl ne ülj be a számítógép elé, mert ott ragadsz, és elforr, aminek nem kellene!:-)

    VálaszTörlés
  4. De jó ötlet!Én is főzök.Van még húsvéti sonka a mélyhűtőben, azzal finom lesz!Bár lehet hogy úgy már nem olyan egészséges!;-)

    VálaszTörlés
  5. M, én is gondolkoztam ezen a variáción, sőt, gombán is. Van variáció, ez olyan mint a tarhonya, azt is lehet variálni, és szoktam is.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu