2012. április 20., péntek

Katica egy napsütéses délelőtt

Mert arról is írok a blogban, ami leginkább foglalkoztat, de arról is, ami csak apró momentum, de mégis szerepe van a napjaimban. 
Egy katicabogárnak hogy lehet jelentősége egy szabad péntek délelőttön?
Miután kiderült, hogy foglalkozásom miatt ismerem azt a fiatalt, aki társaival hidegvérrel életeket oltott ki, gondolataim másfelé terelése érdekében kiülök az erkélyre, a napsütésre, az illatozó, frissen mosott ruhák mellé, és egy katicának az erkélyüvegen megtett hosszú útját figyelem.
Nem segített a katica...

13 megjegyzés:

  1. gondoltam is rád, amikor olvastam a hírekben őket:((

    arra gondolj, hogy az a katica (testvére) járt Mártinál a növényeken, járt nálam a virágokon (csak nem fotóztam le), és még sokunknál

    VálaszTörlés
  2. Katalin!
    Azt hiszem ez a bűntény felkavarja most az egész országot, de ha a közelben volt, és ismeretség is van, még inkább.
    Próbálom a figyelmem elterelni, de most annyira friss a dolog, hogy nem megy.
    Nem lényeges, de azon a lőtéren én is lőttem. Mikor gimis voltam, egy tesi órán kellett lőnünk. Miért is?:-( Teljesítettük a kirótt feladatot, futottunk pár kört az ottlévő sportpályán, és visszamentünk.
    Kapcsolódnak össze az emlékek. Apu és a nagyszülők a helytől pár 100 méterre levő temetőben vannak, sokat járok arra, kapcsolódik ez is a gondolataimhoz, és még sok-sok minden.
    Igen, egy katica is összeköthet minket blogosokat, a gondolatok megosztása, átérzése...

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom, ezt a katica ügyet, amit megemlítettél, én jól kifejtettem-e egy mondatban az előbb a komment végén, de te érted, én is értem, szerintem más is érti.Ugye?
    Sietek, megyek rendbe szedem magam, temetésre megyünk.

    VálaszTörlés
  4. Katalin, most találtam meg Mártánál a katicát, most értettem meg csak, miért írtál róla fent!:-)

    VálaszTörlés
  5. Tipitá, ez a nagy szerencsénk!:-)

    VálaszTörlés
  6. Latod ilyen messze is en is azonnal Rad gondoltam, amikor Sopront olvastam:( sajnalom Eva...neha valoban tul sok a valosag..

    kuldok egy nagy olelest!

    VálaszTörlés
  7. Ágnes, Zé, felkavart! Nem erőltetem, hogy ne gondoljak rá, ez most így természetes.

    VálaszTörlés
  8. off!
    5-én szeretném elvinni a tesómat a Lindával, ő még nem tudja.
    (Wachau)
    Ami nem off: megsimogattam a hátad.

    VálaszTörlés
  9. Stali, köszönöm, a hátsimogatás jól esett.
    Wachau pedig nektek essen jól!

    VálaszTörlés
  10. Szép napot!
    A múlt héten történtek valóban felkavaróak. A lőtéren való viselkedés szabályait annak idején a honvédelmi napok alkalmával pedagógus és hivatásos állományú katonák mellett sajátítottuk el. Ebben az esetben, ami ezt a tragikus végkifejletű eseményt megelőzte a kereslet-kínálat adta lehetőség üzlete motiválta. Akit nem kötelezettség visz ilyen helyre, annak fizetnie kell egy ilyen szolgáltatásért gondolatom szerint. Alkalmassági vagy pszichiátriai vizsgálat sem előzte meg miután a lőtér használatáért fizetett az illető. Néhány éve egy rendőrök szervezte nyílt napra vitt egy ismerősöm, ahol egy bizonyos összegért ki lehetett próbálni a fegyvereket. Eltelt akkor már 20 év azóta, hogy utoljára fegyvert fogtam a kezembe, mint sorkatona. Igaz, hogy ott is írnok voltam és nem mesterlövész. Ismerősöm bevállalta,hogy fizeti a költségeket. Nem volt kellemes érzés ismét a fegyvert kézbe venni. A lövészet vezető határozott utasításait követve hajtottuk ismerősömmel végre a feladatot, amit a lövészet vezető végig figyelemmel kísért. Az utasítások betartását szigorúan megkövetelte, amit megértek, tudomásul veszek.
    Engedékenység, bizalmasság, üzleti kapcsolat egy lőtéren szóba se jöjjön!

    VálaszTörlés
  11. Szia! Amiről itt írsz azzal egyetértek.Az utolsó mondatod, pedig mindet összefoglal, amit gondolok erről.Figyelemmel kísérem azóta is az eseményt, és az utóéletét, mindig merül fel valami, amin hosszan el tudok gondolkodni. Most az egyéniségeken, a vezérszerepen, a végrehajtókon, a megfelelni vágyáson, a családon, és azon, hogy vajon ők most mit gondolnak.A "rosszkor rossz helyen" is eszembe jut.
    Továbbá a bosszúvágy is, hiszen a fegyverek későbbi bosszúvágyból elkövetett gyilkosságra is kellettek volna.
    Stb, stb...

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu