2012. február 29., szerda

Szeles napon

Tegnap szakadó eső, ma szárító, dübörgő szél. Mindent tisztító időnek érzem. Kívül, belül megtisztulok, legalábbis ez az érzésem van a mai napon.
Jövő héten egy kis diéta ( böjt?) is jön. Sajnos, leginkább csak hiúságból, mert amit felszedek, azt le is kell adnom. Hol van ez attól, hogy a böjt a test kiáltása Isten után...?
Kicsit szégyellem, hogy miért nem fokozatosan tartom, és miért csak abból a bizonyos, olykor-olykor jelentkező hiúságból. Miért mindig akkor, ha nagyon kell?! 
Azért valami abból is benne van, hogy egészségesebben akarok élni, talán ez a böjthöz még mindig kevés. Hol a magasabb szempont? 
Marvin írt arról, hogy reggel kívánja a napi jót, és este számot vet arról, mi teljesült belőle. Újra eszembe juttatta, amit már máskor is terveztem, de elmaradt!  
Vagyis a jót tervező, majd azt este felidéző, és azt számon is tartó napokat, mert ez is kell.



11 megjegyzés:

  1. Tegnap én is böjtnapoztam, sós vízzel tisztítottam magam, a fürdőszobához ragasztva... én is csak néhány hete kezdtem, hogy heti egy böjtnap. De kellene egy hét is, nem tudom, mikor lesz erőm beiktatni. Hasonlóan kipárnázódott okokból. Tegnap itt hatalmas pelyhekben hullott a hó, vagy 5 cm, ma reggelre meg minden zöld.

    VálaszTörlés
  2. Én is diétázom! Vagy inkább mérséklem magam. Mert a tavlyi leadás után 1-2 kiló visszajött. (A farmerem borzalmasan kényelmetlen!)De olyan nehéz, mert szeretek enni. Tegnap délelőtt itt szikrázó napsütés volt, éjszaka esett a hó, most fújdogál a szél. Csak az esőt hagyjuk ki, mert ha lesz, tuti a belvíz, árvíz.

    VálaszTörlés
  3. Imádom a szelet én is. (Mondjuk a vihart, az esőt, a havat, nagy hideget, a napot is...) Sokakat felzaklat úgy vettem észre, feszültebbek ha szél van. Én hozzád hasonlóan úgy érzem, hogy kisöpri, ami már nem kell és ugyanakkor hoz új, friss dolgokat. Talán mert mindig a Csokoládé jut ilyenkor az eszembe. Ettem is ma :) Először életemben tartom a húsmentes étrendet Húsvétig és jövő héten én is kezdek egy tisztítókúrát. A fogyáshoz nálam több kell majd, de ez jó kezdet és ami még fontosabb, hogy szükségem van egy kis extra energiára. Arra pedig ez tökéletes.

    VálaszTörlés
  4. Hmmm, ahogy itt olvasom az írásaitokat, érzem, hogy én teszek a legkevesebbet a tisztulásért. Munkahelyemen étkezem, azt eszem, amit elém tesznek. Igaz, jövő hétre lemondtam az ebédjeimet, mert magam akarok dönteni arról, hogy mit eszem. Ez már egy lépés, és kiszorítja a kényelmes megoldást is.
    Marvin, most hogy érzed magad, jót tett? Hogy is van az a sós víz dolog?
    Tipitá, 1-2 kg csak? De szerencsés vagy!:-) Nálunk kevés volt a hó, belvíz nem lesz.
    AM, szeretem a szélsőséges időjárásokat: a szelet, a vihart, a csapkodó esőt. Bizonyára hasonló okokból, mint te. Egyszer olyan nagy vágyat éreztem, hogy viharos, áztató esőben egy nagyon sík vidéken kiszálljak, hogy M-t megkértem, álljon meg az autóval. Megtette.:-)
    Csak egy kicsit álltam az esőben ( tulajdonképpen annyi is elég volt, hogy megtépázzon a szél és az eső), aztán vigyorgó képpel szálltam vissza! M. tudomásul vette, és elindult…
    Mikor életemben először beleolvastam a Csokoládéba, az első oldal után tudtam, hogy az én könyvem lesz, mikor a karnevál, meleg szeléről ír. Aztán a filmben is megismétlődött az élmény!:-)

    VálaszTörlés
  5. AM, mikor folytatod a „Smilla kisasszonyos” blogod? Olvasgattam, és jól érzem ott magam! Szeretnék rendszeresen ott időzni!:-)

    VálaszTörlés
  6. Annyiszor érzem én is,hogy szükségem lenne a tisztulásra.Testben,lélekben.De még nem érzem elég erősnek magam,hogy böjtöljek.

    De ha a szél tisztítana,errefelé mindenki ragyogna...ugyanis állandóan fúj.Úgyhogy talán nem csoda,de én egyáltalán nem szeretem.Sőt...

    VálaszTörlés
  7. Igyekszem, igyekszem a bloggal. Köszönöm az érdeklődést. Tavaly a munkám során eljutottam Brazílilába, ahol olyan trópusi esők voltak, amiről nem is álmodtam. Nagyon szerettem volna bőrig ázni, de mindig munkaidőben esett, hétvégén és este sosem. Egy munkatársam tovább kinmaradt és ő küldte a következő smst: Ma olyan eső volt, hogy kimentél volna. Azóta is emlegetjük. Nekem meg az jutott eszembe, hogy ez Rád is mondhatjuk. Ma olyan rossz idő volt végre, hogy Éva is boldogan ment ki :)

    VálaszTörlés
  8. Tálaló!
    Én sem tudok böjtölni, időnként diétázom. A böjthöz több erő kellene?
    Állandóan fúj a szél nálatok, és a Kisalföldön laksz? Én is a Kisalföldön, és nálam is állandóan fúj a szél. Sőt, azt is láttam Vízöntő vagy. Van pár hasonlóság közöttünk.:-)

    VálaszTörlés
  9. AM, mindig meg akarom tapasztalni a rossz időt, az esőt, a hóvihart. Hófúvásban is sétáltam már, mert nem lehet kihagyni!
    Az utolsó mondatod köszönöm, nagyon egyetértek.:-)
    Jó, hogy leírtad a történeted az esővel, és jó lehetett megkapni az sms-t is.
    Brazília? Jó messzire mentél…

    VálaszTörlés
  10. Szerintem igen,nekem legalább is kellene erő és kitartás.
    Igen Kisalföld,és vízöntő.
    Majd aztán idővel a többi hasonlóságra is fény derül:))

    VálaszTörlés
  11. Tálaló, biztos vagyok abban, hogy van még hasonlóságunk!

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu