2012. február 3., péntek

Hidegben

Úgyis az időjárás lesz a nagy téma ( és a MALÉV és a bérkompenzáció!?), most az időjárás témához csatlakozom. Repülőtéren nem voltam, és nem tudom még, hogy mennyi lesz végül a fizetésem, amit megkapok...Harmadika van!
Viszont:
Még 6 óra sem volt, mikor mínusz 14 fokban, feltámadó szélben, egyelőre hó nélkül elindultam ma reggel. Sálat szememig felhúztam, azt bánom, hogy nem lehetett tovább, de vakon nem kóricálhatok mégsem a sötétben. Szemüveg amúgy meg bepárásodva, tehát fölötte pislogtam bele a fagyos kora reggelbe.
Szeretem a telet, még az ilyen zordat is, sőt, minél zordabb, annál jobb. Tudom, könnyen beszélek, fűteni tudok, meleg ruhám is van. Fűteni nem tudókat, hajléktalanokat sajnálom, de ez olyan kevésnek hangzik, szégyellem is leírni a sajnálat szót.
Ide a nyugati határszélre csak módjával jön a hó, ez a "különös kegyelem" * ezen a hétvégén az ország többi részéhez képest, pedig nagyon kellene. Meglátjuk, mennyi lesz az előrejelzésekből igaz ( szerintem most jól jósoltak az egész országra, megkapjuk alaposan az ígéreteket!), és én állok elébe. 
Mai havas képem még nincs egyelőre hó hiányában, így egy kis teát teszek ide, mert hideg az van!
"Kinyílós" jázmintea, finom volt, olyan igazi lassító szereppel bír. Lehet nézni, ahogy kinyílik. Jól elmegy vele az idő, és illatosít is.
Elmegy vele az illatos idő!:-)



* Gál Sándor: Havas etüdök

11 megjegyzés:

  1. Pesten hideg van, de még nem esik a hó. A tea telitalálat. Hisz ismersz tudod, hogy ez a kedvencem. :)
    Kuckósodom és nagyon élvezem. Blog, könyv, zene, film. Kell ennél több? Panaszra igazán semmi okunk. A hó pedig élmény lesz. Persze könnyű úgy élvezkedni, hogy csak annyit élvezek belülről amennyi jól esik. Meleg jázmin teát szorongatok majd a kezemben és közben gondolok majd Rád is. Így képzelem el most a havazást. :)))

    VálaszTörlés
  2. Itt, a belga határ közelében százágra süt a nap (végré!), de hó egyelőre inkább délen és keleten van... -10° van reggelente, napközben felmegy -6°-ra. Mindenki elszokott már a hideg telektől, én is elfelejtettem, milyen volt a moszkvai -30° és a méteres hó, ami pedig hónapokig eltartott!

    VálaszTörlés
  3. Györgyi, köszönöm, hogy gondolsz rám!Meglátjuk mi lesz!:-)
    Flora, igen, elszoktunk a hidegektől, olvasom a mostani híradások mellékleteiként, hogy régen vagy máshol milyen nagy és hideg telek voltak, és mégis kevesebbet sóhajtozott miatta a nép.Elkényelmesedtünk...
    Én is voltam moszkvai mínusz 30 fokban, egészen kibírható volt.:-)

    VálaszTörlés
  4. Nahát, hogy épp a Malévot említed! Erről még nem írhatok posztot, de ha nem bánod, emilben megírom...

    VálaszTörlés
  5. Itt sajnos hajnal óta esik.:( Annyira örültem volna, ha most is tévednek a meteorológusok az időjárást illetően. :) Sajnos ez most nem igy történt, már kétszer lapátoltam el a havat a járdáról. Mivel fogyózom, illetve életmódot változtatok ezt, akár pozitívumként is elkönyvelhetem. Bár jobban örülnék, ha most a férjem itthon lenne és ezt a terhet levenné a vállamról. Ahol ő van több, mint 2 méter a hó, de legalább nem kell lapátolni. Én most Györgyihez csatlakozom, csak előbb még befejezem a mosogatást.

    VálaszTörlés
  6. Marvin, ma reggel a Malév csődje volt az első hír, amit olvastam a neten. Ezért említettem meg,hogy valószínűleg mivel lesz tele a media a havazáson kívül.
    A harmadik téma pedig az időjáráson kívül ma a fizetésem lehetne, mert 3-a van,és nem érkezett meg még a bérjegyzék. Jó lenne tudni, hogy mennyit kapok.Szintén reggeli hírként olvastam, hogy a közalkalmazottak nem kapták meg( most) a kompenzációt.
    Ezek is motosztkáltak bennem, mikor elkezdtem írni a bejegyzést, ezért kezdtem így.
    Kovtama,ide még nem ért a hó, állítólag majd holnap délben. Viszont hideg van, most értem haza a munkából, volt benne részem. Nem irigyellek a hólapátolásért. Mivel társasházban lakom, itt be van osztva melyik héten ki felelős a szemetes konténenért és a hósöprésért, ha van. Én majd febr. végén részesülök ebben a kegyben. Nem tudom akkor lesz-e hó.

    VálaszTörlés
  7. Egyetértünk abban, hogy elkényelmesedtünk. Nekem nem nagyon tetszik ez a hozzáállás, mert nekünk kell tudomásul venni, hogy az időjárás van amikor keményebben hozza magát. Nagyon sok dolgot ki lehet bírni, csak akarni kell.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Adelid,
    én szeretem is a rossz időt, és igazad van abban, hogy tudomásul kell venni, elfogadni, amit ad.
    Lehet benne valamit jobban szeretni, kevésbé is, de nem kívánság műsor. Van, és kész, és attól meneküljünk meg, hogy igazán beleavatkozzon az emberiség.Így is sokat ártott.
    Én most akarom ezt a rossz időt,hiányzott már.
    Figyelemelterelésre is használható a mediafelhajtás,ki lehet használni a technika, hírközlés adta lehetőségeket, egyfajta borzongató odafigyelés is az emberek részéről, de kell is a sok felhívás és figyelmeztetés, mert tényleg elszoktunk tőle.Több is lenne akár az áldozat,ha nem lenne a téma ennyire körbejárva.

    VálaszTörlés
  9. Én a héten kényszerszabadságon voltam, mert az irodámban csiszolták a parkettát!( Jó az időzítés!!!!!)De tegnap el kellett mennem az iskolába, mert volt egy órám. Nagyon-nagyon-nagyon rosszul esett a hideg!!!!Pedig én birom. Aztán eszembe jutott, hogy van nekem sí-nadrágom!!!! Azóta minden oké!:) Itt keleten hajnal óta esik a hó. A rosszabb, hogy a szél is nagyon fúj, ezért jó kis torlaszaink vannak.

    VálaszTörlés
  10. esett-e már nálatok, Éva?
    nálunk gyönyörű, puha hó van:)

    a teás kép csodaszép! minden képed az:)

    VálaszTörlés
  11. Tipitá, láttam a blogodban a torlaszaitokat, tetszenek.
    Lillácska, itt semmi hó, éppen a mi kis nyugati csücskünk maradt ki.

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu