2021. április 9., péntek

Oltás



Kedden kaptam egy emailt, hogy április 9. és 14. között leszek először beoltva AstraZenecával, és írjak vissza, hogy elfogadom-e. Megtettem. 
Szerdán kaptam egy telefonhívást, hogy 9-én, pénteken 12:00-re menjek az SZTK épületébe a háziorvosom rendelőjébe. Örültem a helynek, mert ismerem, nem kellett egy idegen oltóponton keresgélnem, bár biztosan megszervezték az útbaigazítást ott is.
Taxival mentem és jöttem. A visszafelé hozó taxis bőbeszédű volt, és mondta, hogy sokan mennek taxival az oltópontokra, és ez nekik most jó üzlet. Legalább nekik jó. :) Ő mondta azt is, hogy mindenhol jól meg van szervezve a tájékoztatás, hogy hova kell menni.
Mint írtam már, 12:00-re voltam odarendelve még 10 más emberrel együtt. Nyolcadiknak hívtak, addig vártam. 
Elég olajozottan ment minden, nem kellett túl sokat így sem várnom. A másfél métert is be tudtam tartani. Ki kellett újra töltenem egy nyomtatványt a betegségeimről stb., amit már egyszer kitöltöttem. Levélben kaptam meg pár hete. Állítólag van valamilyen eltérés a kettő között.
Július 2-án kell mennem a második oltásért ugyanarra a helyre. Kaptam egy listát a lehetséges mellékhatásokról, ha valami jelentkezik a következő két hétben, hívni kell őket. Kaptam egy kártyát az új időpontról is, és hogy melyik karomba kaptam az oltást. 20 percet kellett még várni, miután kijöttem a rendelőből, de én kicsit lerövidítettem.
Eddig még semmilyen tünet nem jelentkezett, igaz, hogy van még két hét rá. Remélem, hogy semmi sem lesz.
Udvariasak, kedvesek, felkészültek  voltak az én esetemben is, mint ahogy máshol is olvastam.
Túl vagyok az elsőn, jól kitolták időben a másodikat. Ennyit a mai napról, lezajlott rendesen az oltás, ezen is túl vagyok. Sokan túl vannak már rajta a blogosok közül, sőt, a másodikon is, és ez nem újdonság már senkinek, de össze tudjátok hasonlítani a sajátotokkal. Mivel a blogom a naplóm is, leírtam az egészet magamnak is.

46 megjegyzés:

  1. jól van, pihenj sokat, és ne ijedj meg, bármi történik holnap, minden reakció csak egy napig tartott nálam is...
    és írj holnap légyszíves, tudni szeretnék rólad

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Katalinom, köszönöm, hogy írtál.:) Majd írok arról, hogy vagyok.Egyelőre minden rendben.

      Törlés
    2. Most hogy olvastam, hogy igyak sokat, megittam egy pohár vizet :), és jobban figyelek rá ezentúl. Köszönöm.

      Törlés
  2. Örülök nagyon, hogy megkaptad. Remélhetőleg maximum kisebb mellékhatásai lesznek, kis fáradtság, ilyesmi, de talán el is marad minden efféle tünet.
    A júliusi időpont eléggé sokára van...
    De az oltások ellenére úgyis óvatosnak kell maradnunk, az a megnyugtató szerintem.
    Pihenj, amennyit csak lehet, folyadékbevitelre is figyelj.
    Nyugodalmas éjjel és alvást, immáron oltottan.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rhumel, óvatos leszek az oltás után is, hordom a maszkot, betartom a távolságot, sokszor mosok kezet stb. Figyelek a folydékbevitelre is.
      Július messzire van, de addig kihúzom ezzel az egy vakcinával, a szabályok betartásával. Köszönöm a jókívánságokat.

      Törlés
  3. Örülök, hogy megkaptad az elsőt és most valóban pihenj sokat. Nagyobb az esély, hogy nem lesz mellékhatása, de azért figyelj nagyon magadra. Elég soká lesz a második, de ők biztos tudják, hogy mennyit kell várni. Én is várom majd a beszámolót, hogy hogy vagy! Bízom benne, hogy nem lesz semmi gond, csak vigyázz nagyon magadra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borka, állítólag azért kell ennyit várni a másodikra, mert be akarnak oltani az elsővel sokakat, mert az is bizonyos védettséget ad.Utána jöhet a második.
      Jól vagyok, és örülök neki. Pihenek, a számítógépes mizéra kicsit megzavart, gondoltam, hogy vártok tőlem valamilyen hírt, de nem tudtam adni.

      Törlés
  4. Én is várok jelet tőled... jelentkezzél, tudjuk mi van veled 🤗

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Piroska, köszönöm, hogy érdeklődsz, jól vagyok. 🤗

      Törlés
  5. Kezdek aggódni. Mi történt?

    VálaszTörlés
  6. Rossz volt a számítógépem. Reggel bekapcsoltam, és a monitor fekete volt. Minden kábelt ellenőriztem, Órákig vacakoltam vele, míg rendbejött. Utána nem volt internetem. Felhívtam a Vodafone hibabejelentőjét(ha kell valakinek: 1270-es szám), ott csináltak valamit, és lett internet is.
    Egyébként jól vagyok, jól aludtam, és nem fáj semmim. Köszönöm az aggódást, igazán rendesek vagyok.

    VálaszTörlés
  7. Hála az égnek! Megvagy és jól vagy! :))) Ez a lényeg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Míg szöszmötöltem a géppel, nem ittam eleget, megfájdult a fejem, meg az izgalomtól is, de ez ezért van. Jól vagyok, és nagyon örülök, hogy gondoltatok rám. Igazán rendesek vagytok. :)

      Törlés
    2. Remélem, már ittál kávét és tényleg fogadd meg a jó tanácsot, fogyassz sok folyadékot! :)
      Az én fejem is fáj, nem migrén, inkább magas kicsit a vérnyomásom, talán attól.
      Jó tudni, hogy rendben vagy. :)

      Törlés
    3. Olyan kedves tőled, hogy jöttél hozzám. Most megiszom még egy pohár vizet. Mikor írjátok mindig megteszem!:) Persze, magamtól is iszom, kell a folyadék. Meg aztán itt a melegfront is. Mindig van valami, amire ráfoghatjuk a fejfájásunkat. Nekem ritkán szokott fájni szerencsére. Gondolom, hogy bevetted a vérnyomásra a gyógyszered, kívánom, hogy segítsen és hassom mielőbb.

      Törlés
    4. Köszönöm, valóban bevettem a gyógyszereket, tán csak jobb lesz már. :)
      A meleget pedig nagyon nehezen tűröm, lehet, az is baj.

      Törlés
  8. Szia Éva!
    Örülök, hogy minden rendben van !☺ Te is jól vagy, és a géped is megjavult! További szép napot kívánok neked! ☺

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aloha, köszönöm. Ráment a délelőttöm, de minden rendben van, ha nem jönnék, az a számítógépem miatt lesz.Én is szép napot kívánok Neked!

      Törlés
  9. Na jó, akkor minden rendben. Te is jól vagy, a géped is rendbe jött. A fejfájás oka lehet kettős is, oltás+internet-izgalmak. Remélem elmúlt már hamar.
    Néha-néha idekukkantottam, most örültem a jó híreknek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy gondoltál Te is rám.:) Nem ittam kávét sem ma még, az is hiányozhat.
      Egyébként jól vagyok, ha így marad, minden rendben lesz.

      Törlés
  10. Éva, az jó, hogy megkaptad az elsőt. Igen, sok folyadék kell, kávé is legyen. A rendelő ismerős volt, legalább nem "idegen" helyre kellett menned.
    Mi is megkaptuk a férjemmel itt a faluban, Pfaizert, kicsit fájt a karunk, de csak egy napig, amit vizes ruháztam.
    Bosszantó, ha csak időlegesen is, elromlik a számítógép. De már jó. Ölelés: BMari

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BMari, úgy örülök, hogy vagytok nekem. Nem is hiszitek, hogy milyen jól esik egy-egy mondat tőletek.
      Egyelőre nem érzek semmit, a számítógép miatt kávé miatti elmaradást is most pótolom.Ittam is vizet, már elmúlt a fejfájásom. Jól vagyok, és ezt kívánom nektek is.Viszontölelés Neked is!:)

      Törlés
  11. Örülök, hogy megkaptad, s jól viseled. Én nagyon nem akartam oltatni, aztán győzött a józan ész. vagy inkább az unokáim hiánya. Még, ha csak út közbeni találkozásra is, de mégis. A technika sokszor csinál galibát, sajnos. Lényeg, helyreállt minden. További szép napot kívánok neked.(Ezt zárójelben írom, ettől a sok ivástól én kikészülök, mint egy törpevízmű.Nem tudom mások hogy csinálják? Nem értem azokat, akik állandóan isznak.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hezitáltam az elején, hogy beoltassam-e magam. Aztán nálam is győzött a józan ész.Jól viselem szerencsére, remélem te is.
      Én is átmegyek lassan törpevízműbe.:) Akkor is iszom, ha nem vagyok szomjas, legyen meg bennem a folyadék, ha már annyian írják. Én itt olvastam először, hogy kell oltáskor, egyébként nem hallottam sehol. Mindig tanul az ember.
      Neked is szép napot kívánok!

      Törlés
    2. Holdgyöngy, mi a sok ivás? ne értsd félre a napi 1-két liter folyadék (plusz az egyéb, amit táplálékkal viszünk be, az sok?ez nem állandó ivást jelent, naponta nyolcszor egy nagy pohárral (vagy elaprózva, ahogy tetszik)reggelihez, délelőtt 2x és délben ebédhez, aztán délután is párszor és este vacsorához, ez nem tűnik nekem kibírhatatlan soknak...nagyon jó kis összefoglalót találtam, érdemes elolvasni: https://www.webbeteg.hu/cikkek/idokep/22372/vizfogyasztas-es-anyagcsere

      Törlés
    3. Katalinom, igaz, hogy nem nekem írtál, de én is belekotyogok, mert hasznosnak tartom, amit idehoztál.
      Elolvastam az írást, amit linkben tettél ide.Tetszett. Kb. annyi vizet iszom, amennyiről te is írtál. 8 pohárnyit naponta.A nyári nagy hőségekben többet természetesen.
      Te mindig olyan jó linkeket hozol. Mindenre van valamilyen jó a tarsolyodban.:)

      Törlés
  12. Hát, gondolom, inni oltás nélkül se tesz rosszat, ahogy idősödünk, annál kevésbé érezzük a szomjat. Én nagyon ritkán vagyok szomjas, legalábbis...

    Éva, miket olvasol mostanában? Tudom, hogy nagy olvasó vagy.

    VálaszTörlés
  13. Thomas Mann: Varázshegy c. regényét olvastam újra, és Borisz Noszik: Albert Schweitzer c.könyvét olvastam még. Kevesebbet olvasok most mint szoktam, és csak keresem, keresem az okát, de nem tudom. Egyébként a kedvencek újraolvasását szeretem. Németh Lászlót például bármikor.
    Két nagy tervem van: Thomas Mann:József és testvérei és Marcel Proust: Az eltűnt idő nyomában c. regényeit. Két jó nagy falat olvasásra. Még egyiket sem olvastam, talán megértem rájuk. Van sok olvasatlan könyvem itthon, majd sorra veszem őket. Ljudmila Ulickaja: Daniel Stein, tolmács c. regénye is tervbe van véve. Megvan mindegyik itthon, csak el kell kezdeni őket.
    És most megiszom egy pohár vizet.:)

    VálaszTörlés
  14. A klasszikusok újraolvasását én is kedvelem, bár az újak nem sok helyet hagynak nekik. Pár éve pl. újraolvastam az "Egri csillagok"-at és az "Iszony"-t, a "Mme Bovary"-t már többször is, s mindannyiszor más érzéseket hagyott bennem... Azt hiszem, újraolvasáskor nemcsak a regénnyel, hanem hajdani önmagunkkal is szembesülünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden újra olvasáskor mást ad, mert mi is változunk, más ragad meg belőle. Akkor már a cselekményeket ismerjük, és az apró finomságok kerülnek előtérbe, amire talán az első olvasáskor nem figyeltünk fel rá.
      Én nem is igazán a cselekményes regényeket szeretem, hanem a leírásokban gazdag, hangulatokkkal teli, a jellemeket mélyen kibontóakat.

      Törlés
    2. két hatalmas téma jól összekeveredett itt: az oltás-egészség és az olvasás...
      nem baj, csak így olvashatatlanul nagyon feldagad,
      most hallgattam egy riportot, ajánlom szeretettel:
      https://www.youtube.com/watch?v=yCs7kHgCRIY

      Törlés
  15. Jé, most keveredtem erre és látom, hogy megint írsz, de jó! :) Én is AstraZenecát kaptam és én nagyon beteg voltam tőle egy hétig, örülök, hogy te tünetek nélkül átestél rajta! Üdv! MissMigrans bloggerina réges régről

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia, bocs, hát még én hogy örülök neked: annyira egyedül éreztem magam azzal, hogy én nagyon megrogytam az AstraZenekától, ... mindenki más arról számolt be, hogy semmit nem érzett, csak kicsit az oltás helyét...Nekem jól adták be, az oltás helye nem fájt, de a hatása pokoli volt...Már azt hittem bennem van a hiba, köszönöm, most visszatért az önbizalmam tőled, köszönöm♥

      Törlés
    2. Szia MissMigrans, de jól hogy jöttél!:) Most van a második napja, hogy kaptam, még bármi lehet, de eddig semmilyen tünet nincsen. A tegnapi fejfájásom is elmúlt, de annak megvolt az oka, bizonyára nem az oltástól volt.Az oltás helye sem fájt, sőt, maga az oltás sem. Szinte semmit nem éreztem. Örülök, hogy jelentkeztél, és sajnálom, hogy egy hétig nem voltál jól. Amint látod, elkezdtem újra írni.:)

      Törlés
    3. Katalinom, olvastam, hogy egy hétig te sem voltál jól ( nagyon nem jól!), és te is megszenvedted az AstraZenecát, mint MissMigrans. Egyelőre jól vagyok, remélem marad is így. Állítólag a 4. és az 5.nap még a kritikus. Azok még nem jöttek el.Mindenki másképp reagál az oltásokra, sajnálom, hogy te ennyire megszenvedted. Szép napot neked!:)

      Törlés
    4. Katalin, sajnálom, hogy Te is rosszul voltál tőle. Itt nálunk (Skócia) főleg AstraZenecával oltanak, az Egyesült Királyságban már több mint 20 millió ember kapta meg csak ebből legalább az első oltását, és nagyon sokan megkínlódnak vele. Szóval nem vagyunk egyedül! Engem mindenesetre megijesztettek a tüneteim és jelentettem is a hivatalos szervnek.
      Nagyon sok panasz van az AstraZenecára amúgy, és nem az embólia miatt, mert az igazából nagyon keveseket érint, hanem a több napos munkából való kiesés miatt, amit viszont sokan megszenvednek.

      Törlés
  16. Dear Eva,
    Here we have Pfizer vaccine and my husband had his first injection yesterday I will have in May as I am not well at the moment.
    Thank you so much for your Birthday greetings
    And for your visits and comments on my blog. It’s always a pleasure.
    I wish you a nice Sunday.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dear Catherine, I got my first AstraZeneca on Friday as you could read it. I am well, I do not have side effects. I was afraid of having them, but I do not feel anything.
      It is always good to visit your blog.:) I hope that you will be better.
      I also wish you a nice Sunday.

      Törlés
  17. Éva, hosszú évek óta készölök arra, hogy leveszem a polcról Thomann Mann József és testvérei könyvet. Még nem jutottam el oda. Legjobban az tart vissza, hogy nagyon picik a betűk a könyvben. Két kötet.
    Ilyen még két kötetben Kossuth Lajos élete.
    Viszont naponta előveszem Fekete István bármely könyvét, most megint a Kele van a kezemben.
    Itt a faluban megérkezett az első gólya. Még várja a párját.
    Ölelés: BMari

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves BMari! Én is hosszú évek óta készülök a József és testvéreire. Talán még nem voltam készen rá, azért nem olvastam eddig.Nekem is két kötetben van meg. Az én köteteteimben is kis betűkkel íródtak a sorok.
      Én is szeretetem Fekete Istvánt is.
      De jó, hogy megérkezett az első gólya! Remélem, hamarosan ott lesz a párja is.

      Törlés
  18. Örülök, hogy minden oké! :)

    VálaszTörlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu