2021. január 15., péntek

Tárgyak

 

Ma sokáig aludtam, és  olyan jól esett pihenten ébredni. Bár én mindig kialszom magam, jó az alvókám.  
Még 5 percet lustálkodtam, utána felkeltem, és nekiálltam a reggeli teendőimnek. Fürdőszoba, reggeli, a kávém lassú ivása egy kiválasztott szíves, fenyőfás, hópelyhes mintájú csészéből. Valami szépből, ami legalábbis nekem tetszik. Egyébként így szeretem inni a kávét, ki is hűl mire a végére érek. De erről már írtam, úgyis tudjátok. Sokszor ismétlem önmagam. Ezért is hagytam abba a blogírást, hogy ezt elkerüljem. Aztán meggondoltam magam.
Anyu halála után tudatosodott végleg bennem, hogy mennyi mindent felhalmozunk az életünk során. Sok olyan tárgyunk is van, amit nem használunk, csak tartogatjuk, hogy majd lesz alkalom, hogy elővegyük őket. 
Mikor eladtam Anyu lakását feltételem volt, hogy kiürítsék azt. Én egyedül megtenni nem tudtam volna, segítségem pedig nem volt. Hozzám sem fért volna már sok új dolog, főleg a bútorok nem, de más sem. Néhány dolgot elhoztam emlékbe. A lakásom nem gumiból van, hogy táguljon. Szerencsére elsőre találtam megfelelő vevőt, így az üzlet megköttetett. Nem hittem, volna, hogy ilyen könnyen megy majd.
Én mostanában használom a félretett holmijaimat, csak hogy saját magam ünnepeljem. Főként alkalmakra félretett edényeket veszek elő. Nem jön annyiszor vendég hozzám, hogy őket tiszteljem meg velük, inkább magamnak szerzek örömöt addig is használatukkal. Ki tudja, hogy hova kerülnek majd egyszer?

15 megjegyzés:

  1. Én (is) gyűjtögető fajta vagyok. Van egy pontosan ilyen mintájú teás kancsóm. Bolhapiacon vettem pár évvel ezelőtt Németországban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is a bolhapiacon vettem ezeket a porcelánokat itt Sopronban.

      Törlés
  2. Renate Dehrberg "Meine Quilts und ich" blogjában évek óta látom, mennyire gyönyörű porcelánokat vásárol bolhapiacon (is). Ő a mindennapokban is használja a gyönyörűségeit. Csodás kézimunkáihoz remekül illenek a műtermében. (Érdemes rákeresnetek Pinteresten is.) Éva! Amikor megláttam a képet a mai blogbejegyzésednél, egyből Renate jutott eszembe. "Rokonlelkek" lehet(né)tek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már leírtam Piroskánál, hogy hol vettem őket. Megkeresem a blogot, köszönöm az ajánlást.

      Törlés
    2. http://meinequiltsundich.blogspot.com/

      Megtaláltam a blogot. Nézegetni fogom.

      https://hu.pinterest.com/renate20938d/

      A Pinterestet is.

      Törlés
  3. Renate termékeny művész, gyönyörűséges munkákkal, nagy örömöd lesz benne. Örülök, hogy rákerestél.

    VálaszTörlés
  4. Éva, ezek a kérdések nálam is gyakran felvetődnek : mire takarékoskodunk azzal, ha óvatosságból nem merjük szép tárgyainkat használni?... Van erre franciául egy kifejezés: "Ki látott mér páncélszekrényt koporsó után ballagni?..."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ez a kifejezés, illik ide.
      Most éppen a bolhapiacon vett fehér, arany szélű Zsolnay csészéből iszom a napi második kávémat.300 forintért vettem, és egy kedvelt darabom.

      Törlés
  5. Éva nyitott ajtót döngetsz nálam. Van egy egy kedvenc kávéscsészém tányérral, mindig használni akarok, amiért te is. S mindig elmaradt, most előveszem. A blog ígéretes, látod egy bejegyzés mire is jó!

    VálaszTörlés
  6. Vacakol a blogom, ha nem jövök az azért lesz, mert nem tudok bejutni a blogomba.

    VálaszTörlés
  7. Szia! Először nem akartam hinni a szememnek! Jaj de jó, újra olvasni téged!! Nagyon örülök, hogy visszatértél. Nekem nem baj, ha ismétled magad. :) Én is ritkán járok a saját blogomon :), hiányoztál!
    A bordó mintás angolból én is jó sokat gyűjtöttem össze. Régiségvásáron, lomosoktól, mikor hol. Van, amit napi szinten használok, de a nagy része még ünnepi teríték.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tipitá, örülök, hogy jöttél. :) Van egy kék mintás is használatban. De abból csak egy van. Egy tányér. Gyümölcsöt szoktam enni belőle.

      Törlés

zene

x

Tájékoztatás

Az Éva című blogon található képek saját fotók.

E-mail címem: editis@citromail.hu